Бокова не била пешка, която Борисов да прибере в джоба

България няма нужда от скандали, категоричен е Андрей Райчев
53
Бокова не била пешка, която Борисов да прибере в джоба
Снимка: Reuters, архив

Българският кандидат за генерален секретар на ООН Ирина Бокова остана на шесто място след вчерашното гласуване, но според социолога Андрей Райчев премиерът Бойко Борисов не трябва да оттегли номинацията й.

Още по темата

Преди седмица министър-председателят се закани, че ако на 26 септември тя не е на второ място, ще я смени. Райчев обаче е категоричен, че това не може да се случи.

"Бокова не е пешка, която Борисов може да прибере в джоба си. Тя може сама да се оттегли от битката за поста генерален секретар на ООН, но премиерът не може да я оттегли", настоя той пред Нова тв.

Според него новоизбраният шеф на организацията ще бъде от Източна Европа, което давало сериозни шансове за победа на нашия кандидат.

Райчев бе категоричен, че "България няма нужда от скандали", в какъвто би се забъркала, ако смени кандидата си.

По думите му еврокомисарят ни Кристалина Георгиева, чието име беше спрягано като потенциален кандидат, които да смени Бокова, е готова да влезе в надпреварата за генерален секретар на ООН.

Режисьорът Евгений Михайлов коментира, че страната ни ще получи звучен шамар, ако Бокова остане в надпреварата на своя глава, но правителството трябва да я оттегли.

Той посочи, че от 16-те души в щаба й половината са свързани с бившата Държавна сигурност и те са заложили стратегията България да се изложи като Бокова получи червена бюлетина при гласуването.

Така че след като остане на своя глава в надпреварата, ще изложи страната ни, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ZA IRINA BOKOVA IMA MISTO SAMO CHE V BELENE MRASNI MATERIAL KOMUNISTI IZBIHA IDIALISTITE PO BALKANA I SE NASTANIHA DA KRADAT
18
17
 
17
 
! Отговори
да ,не е преди 7 години
Да, Бокова не е пешка...тя е отдавна взета фигура....извън играта...със старите спомени и муцуни/ агенти на ДС/ в екипа си! Ето затова, защото е символ на миналото, никой не я иска.И грешката на Тиквата бе, че изобщо бе номинирана от БГ./ макар ,че като се замисля Тиквата няма ход правилен досега--нищо ,че се снима за чужди медии,пред шахматна дъска.....мозък недостига.
17
8
 
31
 
! Отговори
САЩ пак те преди 7 години
Кой нареди на ГЕРБ да започнат кампания срещу Бокова точно на финала,кой?аз се сещам а вия!?
16
10
 
27
 
! Отговори
кой преди 7 години
ГЕРБ издигна Бокова и странно точно преди решителните гласувания започнаха да говорят срещу нея!?че ще я сменят и пр.и какво ще си каже света за нас сами си съсипахме кандидата!!!
15
10
 
24
 
! Отговори
протестиращ преди 7 години
Този наглец Михайлов още сънува и се страхува ТАНКОВЕТЕ ДА ДОЙДАТ въпреки че отдавна са на скраб.
14
10
 
32
 
! Отговори
позор преди 7 години
Ако не знаят младите, такива лица като Михайлов дойдоха на власт с СДС след 1989г.и съсипаха България и разделиха народа..
13
13
 
32
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Правителството на ГЕРБ съсипа кандидатурата на Бокова с идиотските си изказвани и скандали преди време,е няма такава държава....
12
9
 
21
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
тоз михайлов още червени бабички сънува с калашници :)
11
10
 
27
 
! Отговори
Гади ми се преди 7 години
По-гнусна твар от "режисьора" Евгени Михайлов не съм виждал! При социализма се хвалеше, че е "от гордо комунистическо семейство". След това по най-долен начин оплю тъста си, за да се подмаже на новата власт. Сега плюе против България. И не се намери никой, който да го даде на съд за клевета (поне). Като чуя името му ми се повръща.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новия брой на сп."ДЪГА":Чоко и Боко срещат, изчакай малко...., още един Боко!!!Очаквайте в цялата страна във верига-магазини "СУПЕР"
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надпревари, гласувания, насърчавания, глупости на търкалета е цялата работа. Начело на ООН ще бъде поставен поредния статист, но вероятността да е някоя от двете е около нулата. Нищо лично към едната или другата, но откъде - накъде някоя от двете ще има шанс да оглави ООН?! С какво са заслужили, какво са направили тези жени, освен че са били (и са) креатури на някого. Нещо да са създали, сътворили, хуманитарни дейности, научни постижения, културни и пр.?
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И нашата ще изпадне от топ40, също като нашия!Манталитет! Дано по-скоро се поуправим малко:/
7
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази червено - руска кандидатура излага България. Оттеглянето и от правителството е единственият разумен ход.
6
12
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Назад...назад...Бокова Ирино,стой далеч от ООН.Ядове големи тав ще имаш,бързо ще се о$$ереш.
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистка 3-то поколение! И все крадливи и нагли! И грозни!
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде пък следващият път на 16-то място!
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къв е тоя кукундел на снимката!
2
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евгений! С твоята безценна помощ и съвети българската демокрация не прилича на нищо от онова, което трябваше да бъде! Със злоба и фалшификации никога, нищо добро не се постига, а ти си част от злото, което се стовари върху нас. Замълчи и се скрий! Борисов не е интелектуалец, но не е и толкова ***, за колкото го вземаш. Разчитаме на това, че знае поне кого да не слуша когато взема решения.
1
9
 
11
 
! Отговори
Помирайчев преди 7 години
Жабокова да се лустрира