Медиците ни от Либия търсят възмездие

В чудовищния процес пострадахме ние и децата, казват те
12 ное 2016 10:30, Петя Славова
39
Медиците ни от Либия търсят възмездие
Д-р Здравко Георгиев. Снимка: архив, Булфото

Българските медици, обвинени за заразяването на децата със СПИН коментираха отново документите, публикувани във френски разследващ сайт, според които режимът на Кадафи е истинският виновен за случилото се.

"Това, което го знаехме, вече стана факт. Не съм видял този документ, може да е партенка. Всеки знаеше, че процесът е политически скалъпен. Трябва обаче да проверим истинността на това, което е излязло във френския сайт", коментира д-р Здравко Георгиев пред Нова тв.

"Никой не може да ни върне онези страшни девет години. Опитваме се да забравим. Трябва да има възмездие. В този чудовищен процес има две пострадали страни – децата и ние", каза той.

Медиците ни прекараха 9 години в затвора с обвинение, че те са били инжектирали със заразена кръв децата.

Още по темата

Оказало се, че истинските виновни са част от либийското разузнаване. Доказателството било открито в дневника на Шукри Ганем - премиер при Кадафи от 2003 до 2006 година. Дневникът показва, че заразяването е било акт на враждебност към град Бенгази, либийският бастион на съпротивата срещу диктатора Кадафи.

"Аз все още не мога да повярвам, че това е възможно. Ще потърсим възмездие. Тези хора трябва да си получат възмездието, но проблемът е как ще се случи това", каза Валя Червеняшка.

Д-р Георгиев поясни, че либийската страна не им помага, защото реално няма кого да съдят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: СПИНКадафимедициЛибия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
19
 
! Отговори
МРЪСНА ГАД преди 7 години
ХВАНИ КЬОРАВИЯ ,ЧЕ МУ ИЗВАДИ ОЧИТЕ.... КОЙ ЩЕ ПЛАТИ НА НАШИТЕ МЕДИЦИ ЗА СТРАХА,УНИЖЕНИЯТА,НЕСПРАВЕДЛИВИТЕ ОБВИНЕНИЯ...КОЙ...КОЙ...ЗАКЪСНЯЛОТО ПРАВОСЪДИЕ НЕ Е ПРАВОСЪДИЕ. ..
30
0
 
21
 
! Отговори
Ти преди 7 години
До азТи, имаш ли представа, колко са 9 години..., в затвор..., в Либия..., обвинени за нещо което не са сторили..., далеч от семейство, родина и всичко което си помислиш. Жалко, мноого жалко, че в България сте много на тоя акъл - "Хейтъри", без цел и посока, без мярка. P.S. Били им дали жилища и какво ли още не, Халал да Ти са и на теб, ама първо изкарай техния ужас и тогава пиши, Недорасъл .... !
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашенките бяха пуснати от Кадафи да излежават присъдите у нас. Те бяха веднага освободени като пристигнаха на родна земя.
28
0
 
20
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Сетих се за нещо друго. Ако не се лъжа - в Сиера Леоне неотдавна бяха убити две италианки, уличени в заразяване с ебола. ?!?!?!?!
27
3
 
21
 
! Отговори
аз преди 7 години
не знам какво да кажа ?!? държавата ни опрости дълга на либия заради тях ! те това не го ли помнят ?! а колко пари ,жилища и пенсии и подкрепа получиха тук като се върнаха , какво още искат не знам ?! ордени ли , абе моля ви се имайте малко срам другарки ... смятам че тези хора прекаляват малко !!
26
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са заразили децата ,но са правили други далавери.
25
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво възмездие.Либия не съществува вече.Ще трябва дз ви компенсират американците,които я унищожиха.
24
3
 
21
 
! Отговори
рес еоод преди 7 години
да съдят първо българите дето твърдяха ,че са виновни
23
3
 
22
 
! Отговори
ДО ХА ХА ХА преди 7 години
ЕДИНСТВЕН НЕВИНЕН ТОЗИ НАИВНИК ЗДРАВКО ГЕОРГИЕВ!ХА ХА ХА ,ТА НАЛИ СЕ ИЗНЕСОХА ФАКТИ,ЧЕ КРИСТИЯНА ВЪЛЧЕВА Е КРАДЯЛА КРЪВНИ ПРОДУКТИ,А ТОЙ ГИ Е ПРОДАВАЛ.ИЗОБЩО ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ..............
22
2
 
29
 
! Отговори
Е,ДОБРЕ преди 7 години
ЩЕ СЪДЯТ ,НО КОГО?!ЗДРАВКО ГЕОРГИЕВ ВЕДНЪЖ ЗАЯВИ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА СЪДИ ЛИБИЯ,ЗАЩОТО ТЕ НЯМАЛИ ПАРИ.НО ЛИБИЯ ВЕЧЕ Я НЯМА,АМИ СЕГА ?СИГУРНО ТРЯБВА НИЕ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ.А КЪДЕ ИМ СА ПАРИТЕ,КОИТО СПЕЧЕЛИЛИ ТАМ?!И БЕЗ ТОВА НИ СТАНАХА ЗЛАТНИ МЕДИЦИ!КОЙ ЗНАЕ КОЛКО ПАРИ ИМ ДАДЕ БЪЛГАРИЯ,А И ОПРОСТИХМЕ ДЪЛГА НА ЛИБИЯ.А СТИГА СМЕ ГИ ГЕРОИЗИРАЛИ.НЕ СА НИКАКВИ ГЕРОИ.ГЕРОЙ БЕШЕ СЕРГЕЙ АНТОНОВ,ЗА КОГОТО ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ СИ СПОМНЯ.ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИТА БЪЛГАРИ,РАБОТИЛИ ЗАЕДНО С ТЯХ В ЛИБИЯ,КАКВИ СА ГИ ВЪРШИЛИ?
21
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-напред трябва да бъде съден Драгалевският мр......ик и тогавашната външна министърка.Те,с цялата си некомпетенгност,некадърност,безхаберност и наглост допуснаха и обрекоха българските медици на мъчение.Това лесно се доказва.Само трябва да се провери дали нашите секретни служби са досладвали на българското правителство какво става в Либия и това,че медиците от Италия,Франция и др.държави са изтеглени внезапно от Либия.
20
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки нормален човек знае как заработват пари тчка наречените медицински сестри. А ако си зчкръглена и руса тарифата е двойна. Та жени с подобни морлни ценности едва ли ще откажат още малко банкноти та да заразят децата.
19
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
търсете си възмездието от Кадафи , не ви видехме да сте тормозени , бити или изнасилвани , бехте си оядени , боядисани и в добро здраве . кво възмездие търсите - да ви дадем по некой милион ли , та вие и без това не се знае колко ни струвахте та да ви пуснат ! били сте замесени в това зверство , кой знае колко са ви платили за това , що не затвориха медици от други държави ? скрийте се и бъдете благодарни че не ви обесиха по стълбовете !!! ** и безсрамниците , особено па тая Валя !
18
2
 
28
 
! Отговори
колко милиарда дълг преди 7 години
другарят Костов експертно: "виновни са, до доказване на противното", Надето по шезлонгите: "Ъъъ?! Къде, кога, ама аз такова сега..."и тази история като атентата срещу папата. все ние сме му виновни на международното положение, а бесовете, чуждопоклонниците и безродниците съскат обезумели. да благодарят на Сесилия и всички помогнали, иначе там щяха да си останат без време.
17
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възмездие търсили!!!??? Абе вие да сте благодарни че кадафито не ви резна зелките че тогава щяхте да видите възмездието при свети петър!
16
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И беше ужасно, че българската държава дълго време не ги защитаваше, даже изразяваше съмнения в невинноста им. Дали от липса на компетентност или по нечия поръчка, но това беше пълен провал за българската дипломация. Чак когато Саркози се включи в играта (същият Саркози който се погрижи Кадафи да бъде убит, защото му дължеше много пари),чак тогава всички си спомниха за нашите медици. Благодарение на Саркози и жена му, те бяха освободени. Но в цялата история мирише много на интриги на тайни служби
15
0
 
29
 
! Отговори
@15 преди 7 години
Много е вярно - арабите наричат оргия всякакъв вид секс извън семейството, за либийците тогава пиенето на алкохол е бил смъртен грях. И какво ако българите са правили секс и са пили ракия в свободното си време - това не ги прави убийци. Става дума за много заразени деца, обвинението беше за умишлена зараза. Дори не за вътреболнична инфекция - което е логично, в Африка има ужасно много спин, ако не дезинфекцираш, стават сериозни грешки. Но те ги обвиняваха за умишлено заразяване.Това не го вярвам
14
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До А знаете лиайде стига глупости бе,оргии,ракия..аман,там на оргия казват и да си целуваш гаджето,тия ненормалници..защити си сънародниците,стига плямпа глупости
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не,че нещо ама според мен тва са си рисковете на професията и местната обстановка.Като отиваш в талибанска държава да слугуваш на местните спинозни и прокажени араби с дебелата пачка а вождът е изкрейзил диктатор с абсолютна власт трябва да очакваш всичко.По принцип няма арабска държава където нещата да са просто нормални има различни видове гадост.Тва е простичката истина.А дали ще се возят в златни бентлита или на магарета е друг въпрос.Нищо хубаво не е правено там.Всичко е внос,купено.
12
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление няма кой да съдят - държавата Либия на практика не съществува вече. Могат да съдят България заради неадекватната дипломация, но тогава всъщност тия които ще платим ще сме ние самите (и те индиректно), защото държавата това сме ние. Така че ситуацията е прецакана. За съжаление те бяха жертви на времето и на скапаната ни държава. Може би да изчакат още малко, в следващите документи ще пише, че ЦРУ ги е заразило (и вероятно е) и ще могат да съдят САЩ. Те поне твърдят че имат пари.

Спонсорирани публикации