Патриархът се обяви в защита на традиционното семейство

"Мама, татко и деца" се обявява против еднополовите бракове
19 ное 2016 12:45,
46
Патриархът се обяви в защита на традиционното семейство
Снимка: архив Булфото

Българският патриарх Неофит декларира своята подкрепа за инициативата "Мама, татко и деца", която настоява единна дефиниция за брак и семейство в ЕС: бракът е между един мъж и една жена, а семейство – основано на брак и/или потомство. За това съобщиха от Асоциация "Общество и ценности".

В писмо, получено от Неофит, се казва, че Православната църква, като пазител на традиционния брак, семейството и децата, подкрепя да бъде защитено правото на всяка страна членка на Европейския съюз сама да определя политиката си в сферата на брака и семейството, което право е залегнало в чл. 9 от Хартата за основни права на ЕС.

Според организаторите на "Мама, татко и деца", тръгнала от Унгария, Словакия, Полша, Хърватия, Швеция, Франция, Португалия и Германия, инициативата "дава възможност на гражданите да отговорят на засиления неправомерен натиск от страна на Брюксел през последните години за редефиниране на брака".

Цитира се изказване на зам.-председателя на ЕК Франс Тимерманс от юни 2015 г., в което той призовава всички държави членки на общността да легализират еднополовите бракове.

Целта на инициативата е да получи подкрепата на 1 млн. граждани на ЕС до 10 декември, като до момента инициативата е събрала под една трета от нужните подписи. Ако все пак мине границата, нейното предложение ще влезе в ЕК за обсъждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
23
 
11
 
! Отговори
лионо преди 7 години
всеки на този свят има право да обича и да бъде обичан, защо непрекъснато се месим и се бъркаме в живота на хората,непрекъснато се опитваме да насаждаме някакви правила.....да казваме кой как да живее. в кой век живеете........
16
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Амбриажи, правете като вятъра! Патриархът е 100% прав. И можеше да добави , че Европа е християнска и затова е развита, а резовете нямат общочовешки ценности - жените им не са равни с мъжете, дъртите доминират и пр. неща отпреди 100 години.
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1"От мама и татко могат да се родят деца ..."От тати и тати - не е дказано, но опитите продължават. :)
14
9
 
34
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
О времена,о нрави!Преди нарушителите на границата ги ловяха или отстрелваха и се наричаха диверсанти,а сега ги дундуркат и са емигранти,а мъжете с обратни наклонности ги наричаха п....(не го пиша да не ми махнат коментара) и ги настаняваха за лечение,сега са хора с нестандартна ориентация и се опитват да ни се качат на главите.
13
1
 
4
 
! Отговори
do Fori преди 7 години
Лягат си с тебе щото имаш много пари,плащаш им и им купуваш подаръци,водиш ги на интересни места и тн.Ако нямаш кинти само заради готините ти бицепси най-много някоя грозна дебела дърта и кривокрака да се прежали.Меркантилни са си те знаеш ;)
12
3
 
17
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
До ФориЕх какво самочувствие само...Сато ти си истински мъж,а другите са бледи подобия.Същото се отнася и за жените,които били до една космати щом не си лягат с теб.Всеки има право на мнение,но това тук е просто...Да си истински мъж не означава да си само с напомпани мускули,а е в това да проявиш достатъчно възпитание да не се самоизтъкваш и да не обиждаш жените по този начин.Иначе това според мен показва дълбоко залегнали комлекси.
11
28
 
3
 
! Отговори
Фори преди 7 години
Трудна работа, защото полът не е нещо с две стойности, а се разполага по цял континуум.Ето аз, например, съм мъж отвсякъде. Имам силни мускули, железен характер и мога да пиша интелигентни коментари. Съседът обаче, по цял ден виси зад компютъра, ръце - пищялки, блед, болнав... Какъв мъж е той? Той е в средата.Същото е и с жените. Има очевидни жени, например тия, с които спя аз. Но има и едни космати... И те са в средата, като съседа.
10
11
 
31
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
До пешоНикой не им пречи на хората да се обичат,въпроса е да нямат право да осиновяват деца обратните.
9
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Традициите не са това което бяха.
8
5
 
39
 
! Отговори
шаши преди 7 години
Не ни интересува, какво правят хората вкъщи. Ако, искат и със слон да спят. Но, навън има правила. И беше време Синода да се намеси.
7
49
 
13
 
! Отговори
пешо преди 7 години
Чудите се с какви глупости да се занимавате. Хората се обичат и си гледат свободомислещи деца, които, вместо да седят по домовете да ги малтретират, учат, развиват се и някой ден ще работят, а вие се чудите как да забранявате, да мразите и да се бъркате в чуждия живот. Православната църква наистина е още в средновековието и вие с нея.
6
7
 
20
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До Анонимендо 5 Каквото и да се върши по манастирите не е проблем-там няма и хиляда души.Важното е какво става отвън!А то не е никак добро!
5
4
 
38
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Тая битка доскоро изглеждаше загубена,но понеже тронът на гейбюрократите в Брюксел се клати и то сериозно,то вече се появяват сериозни шансове за успех!Редно е и държавата да даде едно рамо!Специално далаверата "самотна майка" трябва да бъде изкоренена!Който е правил деца-да си плаща.Особено остър е проблема при "шведите"-там реално има семейство по техните закони,обаче жената се води самотна майка,а бащата взема помощите и ги профуква!Държавата губи милиони,които могат да се дадат за бели деца
4
27
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да слагате минуси всеки знае каква разврат се шири по манастирите
3
42
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяко семейство в което хората са щастливи е традиционно. Не бива шепа хора да развалят нечие друго семейство, което фукционира добре и да карат едни хора да се чустват зле.И кое е традиционното семейство посред тези хора, които нито по облекло нито по акъл не са мръднали от средновековието, татко пиеш по литър ракия и мама малтретирана от него ли...Фанатици в 2016
2
41
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поповете да кажат какви ги вършат по манастирите в монашеските килии като баба Гуусии.
1
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с подпис или без подпис, от мама и татко могат да се родят деца,но от мама и мама ...или от тати и тати....още не е измислено.