Радан Кънев представи договор за "нова република"

Лидерът на ДСБ зове за общ фронт срещу БСП и ДПС
Обновена: 26 ное 2016 18:49 | 26 ное 2016 17:43, Веселина Йорданова
164
Радан Кънев представи договор за "нова република"
Снимка: БТА

Опазване и развитие на природата, независими институции, качествено образование, сигурно здравеопазване, уважаване на културните институции и силен спорт – това са основните идеи, около които лидерът на ДСБ Радан Кънев иска да разгърне ново политическо обединение.

Във Велико Търново „тъмносините” представиха своя Договор за нова българска република, основан на възрожденския национален идеал.

„Всеки българин трябва да има свободата да се развива, образова и забогатява, съобразно заслугите, труда и усилията си, а не партийната си принадлежност. Поставяме националния интерес, националната сигурност и просперитета на хората над привилегированите политически прослойки и властващата олигархия”, обяви Радан Кънев, цитиран от bTV.

Според него парите и данъците е правилно да остават в общините, където са изработени, националните институции трябва да са силни, а администрацията – "малка и независима".

Като първа управленска задача новият политически проект си поставя създаването на независима антикорупционна прокуратура и засилване на службите за сигурност: "Ще се борим срещу корупцията вътре в държавата и изнудването от външни сили, които пробиват пред очите ни държавната граница".

"Зовът ни е за общ фронт срещу ДПС и БСП. Общ фронт на бацилите не може да пребори инфекциите – само това ще кажа. Ние имаме проблем с хора, които за властта са готови на всичко. И те са и в ГЕРБ, и в БСП, и в ДПС, доскоро имаше такива и в нашите редици. Докато за някои властта е всичко, тя е нищо за българските граждани...", заяви Радан Кънев.

По думите му случилото се в Харманли показва "дълбок провал на институциите" и показателно за сериозността на проблемите, с които обществото трябва да се пребори. Кънев беше категоричен, че в тази битка не могат да участват тези, които поставят личния си политически интерес над националния.

"С човека, който изгуби президентските избори, хвърли кърпата и избяга, за да се представи по-добре може би в следващите парламентарни и прави това нещо за четвърти път в кариерата си, няма как да се преборим със задаващите се предизвикателства и опасности. Извинете, но не виждам как "булката беглец" може да ни спаси от това", заяви лидерът на ДСБ най-вероятно по адрес на премиера в оставка Бойко Борисов.

Според него задачата в момента е "да отрежем дебелата свинска опашка в България, която само расте и дебелее в продължение не на 27 както е модерно да се казва, в продължение на пълни 70 години". За целта трябва да бъдат привлечени милионите, гласували за ГЕРБ и РБ, "защото те са гласували за добро и те са били излъгани".

"Амбицията на всеки лидер на дясното в България може да бъде само една – да заеме министърпредседателския пост на страната. И ако вие смятате, че лидерът ви е малък за тази амбиция – сменете си лидера, но моля ви не си сменяйте амбициите! Защото ние трябва да продължим до края", категоричен беше Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рада с предложения за дълбоки промени.
54
6
 
12
 
! Отговори
ДА... преди 7 години
РАДАНЕ ВСЕ ПОВЕЧЕ МИ ЗАПРИЛИЧВАШ НА БОРИСОВ РЪСИШ ТЪПОТИИ САМО ИЛИ МНОГО СЪНУВАШ
53
3
 
14
 
! Отговори
Нова дясна партия!?! преди 7 години
Я пръкнал се нов "десен" проект в България. Същтата тази България в която 80% от населението живее под прага на бедността и едва свързва двата края. Боже Боже ти хора с всичкият си ли са!?
52
2
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 7 години
За огромна жалост всички български политици и партии са борят само за едно - как да седнат на софрата и кой колкото може или му дадат да лапне от баницата! Ужасно ,на Бай *** е на власт у нас от крайно ляво до крайно дясно!Нещо повече Бай *** е част и от всички нас. нека си го признаем и ние бихме си пооправили живота ,ако получим власт!
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рада иска да бръкнем надълбоко...чак до Нова Република. Трагично е ама ми е па смешно :D
50
2
 
8
 
! Отговори
Хахаха преди 7 години
Тия са ясни много медиен шум и на изборите 1-2%. Балъците отдавна свършиха - останаха само застарелите софийски реститутки, които вече са на изчезване.
49
3
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
"Хората гласуващи в дясно" - голям смях.Истината е, че в България най-дясната от значимите партии е БСП, въпреки че всички тръбят, че БСП е лява партия. Дали е лява или дясна партия се съди по действията на тази партия, когато е на власт, а не по приказки всякакви. Само плоският данък е достатъчен да се определи каква е партията, която го въвежда, но не е само той. Между другото значими леви и центристки партии в България няма - всичките са десни, някои повече, други по-малко.
48
4
 
12
 
! Отговори
Glock преди 7 години
Кънев е кукла на конци зад която стои олигарха Прокопиев, който пък според признанията на Борисов назначил поливината кабинет в първото му правителство в това число и настоящият президент Плевнелиев.
47
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Радан! От малкото адекватни хора в политиката.
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радане, само дано нямаш предвид реформите и ваксините на Москов, като еталон за добро и качествено здравеопазване...., че тръпки ме побиват.
45
0
 
8
 
! Отговори
In Trump we trust! преди 7 години
Тия от леви неолиберасти станаха за национални възрожденци. Разбраха накъде духа вятъра и са решили да се пишат и не националисти. А този *** щял да бори олигархията, след като е на ръчно управление от олигарха и назначеният капиталист Прокопиев, чийто корени са в ДС.Ще повърна!
44
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много платени *** бе, пищят , хулят, лъжат, ревът срещу Радан,прибират парите на олигархията и статуквото, за да не се допусне в България да има в дясното политическо пространство друг освен мутрата. Мутрата които ги защитава и не дава косъм да падне от главите им. Те знаят че хората гласуващи в дясно са много повече от левите и изтърват ли ги може да им се случат случки като в Румъния. А мутрата тържествено обеща че няма да допусне в България да бъдат съдени корумпирани политици и мафиоти
43
0
 
10
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
До 46Искате да кажете ,че няма никакви задни мисли Радан ? Вие поне (Ф)ярвате ли си в това което писахте ?
42
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само чалгар с промит мозък може да нарича някой обратен или дълбока само защото медиите на КОЙ са писали каквото съчинят на няколко ракии. Не е трудно да се ориентира човек в политиката в Бг - отваряш *** медии, виждаш по кого плюят и разбираш кой реално се бори срещу тях. Най-много плюха о Радан Кънев и Христо Иванов - точно хората, които спряха да подкрепят властта, когато не мина съдебната реформа. Всички други вкупом останаха да блажат.
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не се сещамз а друг политик, който пред очите на цяла Бг каза, че ББ е един Бай ***, дето се мисли за мутра от 90-те. Когато някой има смелостта да каже истината и да се изправи срещу злото, се оказа, че наистина материалът е лош и си заслужава господарите и чалгата.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЦиганитеВ България живущите са български граждани или за по-кратко българи. У нас няма такава категория "ромски" граждани.
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това за Рада Дълбоката го измислиха медите на КОЙ, ама народът си иска тях, щом им повтаря опорните точки.
38
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радан е единственият политик, който се махна от властта, когато забуксува съдебната реформа. Всички други стискаха и се мазнеха на ГЕРБ. Да, но материалът не искасвестни политици, а си иска манипулациите, популизма и чалгата. После се чуди що доходите му били ниски и иска да сменя Конституции, референдуми, щото нищо не разбира и мисли, че ако промени един закон, изведнъж ще стане по-умен и ще се появят добри хора, дето са длъжни да мислят вместо него.
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление 27 години лъжи обезвериха българския народ.За да повярва отново ще е много трудно.Но едно е вярно че мутрата е последният на когото трябва да се вярва доказа го с 7 години управление, през които корупцията, олигархията и мафията процъвтяха, хората останаха гладни боси и болни.Радан Кънев е единственият който в момента дава алтернатива и единственият който се опълчи на мутрата Цацата и Прасчо, затова троловете не го обичат и плюят по него. ХОРА МИСЛЕТЕ МАНИПУЛИРАТ ВИ.
36
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 7 години
След като успешно разби дясното, сега Радан зове за общ фронт срещу БСП и ДПС. Късно е либе Радо за китка......