Десетки българи под блокада на летище в Рим

Причината е отменен полет на нискотарифна компания
Обновена: 28 ное 2016 19:21 | 28 ное 2016 19:15, Екип на Dnes.bg
6
Десетки българи под блокада на летище в Рим
Снимка: bTV

Десетки българи са останали блокирани с часове на летище "Чампино" в италианската столица Рим, съобщи bTV.

Хората чакат на летището от 6.30 ч. сутринта, след като заради мъгла полетите са били временно преустановени. Полетът на българите е бил отменен от нискобюджетната авиокомпания "Райънеър", а самолет, идващ от София, е бил изпратен на другото летище – "Фиумичино".

Българите се оплакват, че са прекарали часове на летището, без да получат информация от авиопревозвача. В ранния следобед на италианското летище вече е имало около 40 души, за които остава да се намери превоз.

Предлагат се алтернативни полети за други дни и през други градове и дори държави, но хората се оплакват, че ще получат финансова компенсация само за една нощувка, а на някои от тях ще са необходими по две, за да хванат полет до България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да чуя колко са Велики "Райан ер" и колко сме смотани ние Българите. Що не плюете сега! Ако беше Б.Г компания нямаше да се спре с плюенето.
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_en.htmАко някой има нужда от помощ с изискването на компенсация, да ми пише
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1 бъркаш много. Сега в Рим дневните са 15 градуса и е приятно за туризъм . Има и по късни полети когато няма мъгла ! Винаги трябва да се поеме малко риск ако искаш през зимата разнообразие.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дръжте се, сънародници!
2
1
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Що бе номер 1? В Тайланд знаеш ли колко е топло и готино за пътувания.
1
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не пътувайте през зимният сезон. Ако имате уважение към себе си и семейството не го правете! Доставяте и на себе си и на близките неприятни изживявания. При мен е закон. Зимата не е за какъвто и да е път въздушен наземен или морски. Зимата е сезон в който всички си седят вкъщи пред огнището печката парното или климатика. Така е било от векове но някои хора решиха да пренебрегнат природата и да се направят по велики от нея. Да ама някой друг път!