Кабинетът в оставка раздаде над 81 млн. днес

Има пари за БАН, инфраструктура, разузнаване, съд...
36
Кабинетът в оставка раздаде над 81 млн. днес
Снимка: архив, БулФото

Министерският съвет одобри 81,2 млн. лв. допълнителни разходи и трансфери за 2016 г., съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
От тях предвиденият трансфер за Българската академия на науките чрез бюджета на Министерството на образованието и науката за 2016 г. е в размер на 5,8 млн. лв.

Средствата са за целево подпомагане на докторанти и млади учени, за мерки за преодоляване на демографската криза в България, за въвеждане на съвременни методи в образованието и работа с младите таланти. Средствата са и за изграждане на автоматизирана информационна система "Археологическа карта на България", както и за управление на сеизмичния риск за сгради.

Предоставят се и 1,1 млн. лв. за Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив, за укрепване и реконструкция на сградата на "Жълтото училище".

По бюджетите на редица общини са разчетени 24,5 млн. лв. за реализиране на инфраструктурни проекти. Дейностите са свързани приоритетно с ремонт на общинска пътна и улична мрежа и с подобряване на водоснабдителната система.

С постановлението са одобрени и допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет в размер на 23,2 млн. лв. за финансово осигуряване през настоящата година на договора за продължаване на софтуерната осигуровка за програмни продукти на Майкрософт с придобит лиценз за безсрочно право на ползване за нуждите на държавната администрация.

За обезпечаване дейността на Държавна агенция "Разузнаване" до края на годината се осигуряват допълнителни 1 млн. лв. за неотложни текущи разходи.

За покриване на неизпълнението на приходите по бюджета на съдебната власт с постановлението е одобрен допълнителен трансфер до 25,6 млн. лв. Той е определен на база очакваното неизпълнение на одобрената приходна част и разпоредбата на чл. 361, ал.4 от Закона за съдебната власт, съгласно която неизпълнението се покрива от наличности по сметки и със субсидия от централния бюджет.

Средствата по бюджета на Министерския съвет се предоставят за сметка на предвидените разходи по централния бюджет за 2016 г. Останалите разходи и трансфери се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2016 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
жулието преди 7 години
До Хасан Дали са плакали?
26
1
 
4
 
! Отговори
DiesIrae преди 7 години
Едно нещо не мога да разбера, а и няма обяснение. Първо говорят, че имало излишък в бюджета. После теглят заеми. Раздават пари уж от излишъкът и накрая се оказва, че пари реално няма никакви останали. Нито излишък, нито от заеми. Къде по дяволите и за какво изхарчиха предишните 16 милиарда? Къде бе мама ви *** комуниска (справка Бат боко е бивш БКП охрана на Бай Тошо) всичките сте един дол дренки. Къде изхарчихте предишните, че сега нови взимате. Искам ГЕРБ да връщат заемите който теглиха.
25
2
 
9
 
! Отговори
8888888 преди 7 години
Вчера взе заем 200 млн евро,раздаде 81 млн.Ами ще раздава я,то Бойко ги раздава да не ги раздават онези крадливи "комунисти" дето като раздават такива пари ще фалират държавата.Само Бойко няма да фалира държавата той колкото и да раздава няма да я фалира.Или просто защото няма в държавата друг *** които да му каже,че каквито и глупости да прави няма как държавата да фалира.Е после народеща ще по тегли малко,но нищо той е свикнал.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До И правилно!Какви излишъци, бе ***? Нали заемите после ние ще ги връщаме с лихвите. То на кредит всеки може да раздава милиони. Справка - комшиите гърци. И после 3-месечния служебен кабинет ще е виновен като няма пари за нищо...
23
0
 
12
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Браво ! А за пенсионерите така и няма !Не е луд този които яде баницата !
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опразниха хазната, наредиха проектите и обществените поръчки. Сега могат да се поразходят на екзотични местенца, а като се завърнат с поизтънели джобове ще извадят кучето, пианото и цицата и няколко красиви и хайде пак на държавната хранилка :)
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези опразниха съвсем хазната, ще оставят празна каса и ще си тръгнат с пълни джобове
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БОРДА ПОЛУЧИХА В НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА ПО 150000 ЛВ БОНУСИ ЗА 2015 Г. СЕГА НЯМА ДА СА ПО-МАЛКО.К`во ще кажеш г-н професоре Михаил Константинов?
19
17
 
2
 
! Отговори
И правилно! преди 7 години
Кабинетът е генерирал излишъци в бюджета и сега ги преразпределя - похвално! Така се прави! А червената мафия бучи. Иска да сложи ръка на тези пари. Само не знам защо червените си мислят че могат да спечелят следващите избори.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
6 милиона за БАН и 23 за Майкрософт.Направо геройски звучат тези последни напъни....
17
1
 
35
 
! Отговори
баба гена преди 7 години
А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ --НИЩО.НАКАЗАНИЕ ЗАРАДИ ОСТАВКАТА.И НИЕ ЛИ СМЕ ВИНОВНИ ЗА ТОВА.А ЗА ТЯХ ГОЛЕМИТЕ БОНУСИ ВЕЧЕ СА ДАДЕНИ СКРИШОМ ОТ ВСИЧКИ НАС.НО...ГОСПОД ГЛЕДА ВСИЧКО.
16
23
 
7
 
! Отговори
БРАВО НА ГЕРБ!! преди 7 години
Нито стотинка , за Червената мафия!
15
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма ли кой да потърси сметка на разпасалата се шайка крадци???
14
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А така,дайте на съда,че след изборите ще бъдете негови клиенти,затова трябва да си постелете предварително.
13
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво
12
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бързат да опоскат каквото е останало.После другите да му мислят.
11
20
 
6
 
! Отговори
А, такааааааааааа... преди 7 години
Нито стотинка за Червената мафия!
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АгджатаА ти от кои си? От какво живееш? Явно си на тиквената ясла!
9
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пито, платено! Който ял, ял! После да не питате защо следващият искал да тегли 1 милиард, за да закърпи нещата! Нали нямаше пари? Раздавал! Какво раздаваш, бе? Марш завинаги!
8
2
 
36
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Тези пари,които хвърля кабинетът са предизборно,пък ако не спечелят изборите да му мислят другите след тях. Колко пари са заделени за бонуси на администрацията за Коледа? А на пенсионерите какво ще дадете? Един среден пръст?