13 г. по-късно: Почетоха паметта на герой от Кербала

Семейството на Антон Петров все още преживява болезнено датата
27 дек 2016 16:10,
13
13 г. по-късно: Почетоха паметта на герой от Кербала
Снимка: bgonair.bg

Днес се навършват 13 години от атентата срещу база "Индия" в Кербала, където загинаха петима български военни.

Сред тях е и русенецът Антон Петров, който си отиде само две седмици, след като навърши 26 години.

На този ден близки и приятели почитат паметта му. Семейството на Антон все още преживява болезнено датата.

На панихидата за Антон идват и бойните му другари от 68-а бригада "Специални сили" в Пловдив. На колене, с цветя и запалена цигара те отдават почит на своя брат, загинал за честта на пагона.

"Офицерски кандидат Антон Петров остава записан със златни букви в историята на 68-а бригада "Специални сили", в историята на българската армия. Неговият дух, неговият пример е непрекъснато с нас", каза бригаден генерал Явор Матеев, началник на 68-а бригада.

"Нищо не може да се промени, само дето болката ни пораства от година на година. Липсата се усеща все повече и повече", сподели и майката на Антон - Иванка Петрова.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
kiorsufra преди 7 години
KAKVO TARSIAT NA6TI NOENI V AFGANISTAN I IRAK .KAKVI INTERESI IMAME ?SA6TO HORA KOITO NI NABUTAHA V SHEMATA NA UBIIZITE OT NATOHODIAT O6TE NE OSADENI;NE 4E I SEGA6NITE UPRAVNIZI NE SA SA SATVORA;.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България нямаше работа в Ирак и Афганистан,но след като са отишли на война трябва да очакват ,че ще имама и жертви.Виновни са тия /най-вече Соломон Паси/които изпратиха български военни и освен жертвите ,изхарчихме и доста средства,които можехме да дадем за нови изтребители ,примерно.
9
1
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Умряха не за Родината, а за проклетите пари. Принудени от мизерия да се издържат, плащаха им точно по 80 долара чисти пари на ден. 80 долара на ден. Толкова струва човешкия живот. Всичко останало е лицемерие.
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕКА НЕ СЕ ЛЪЖЕМ. МОМЧЕТАТА ОТИДОХА НЕ ДА ЗАЩИТАВАТ РОДИНАТА А ДА СЛУЖАТ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В ПЕТРОЛА. ЛЕКА ИМ ПРЪСТ. НО НЕ СА ГЕРОИ
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За другите четирима никой ли не се сеща вече?
6
1
 
28
 
! Отговори
Бранник преди 7 години
Немотията в Българя уби това и други момчета. Те не умряха за България. Бог да ги прости.
5
18
 
10
 
! Отговори
Vvv преди 7 години
А бе *** преди да говорите против тези момчета които защитаваха интересите на България, прочетете малко документи и договори по които България е страна. Преди да бълвате само помия трябва да се погледнете в огледалото, защото е лесно да се говори особенно ако си виждал такива неща само по телевизията и във Фейса. Смешни комплексарчета. А за загиналите момчета само поклон и светла им памет.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой изпрати нашите момчета там и за чии интереси ? комшията искахе да отиде за 4 път в афгатистан но той отказа и го уволниха -сега е безработен !
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шунков и дедо Мони защо не са осъдени? У нас е по-трудно да спазваш закона. Досега всичко става виновни няма, сега за Хитрино ще осъдят машинистите, че по-удобно!
2
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЖАЛКО Е, НО БЪЛГАРИТЕ В КЕРБАЛА БЯХА ДОБРОВОЛЦИ - НАЕМНИЦИ ПОЛУЧАВАХА КОМАНДИРОВКИ ПО 100 ДОЛАРА НА ДЕН.В ИРАК ТЕ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВАХА БЪЛГАРИЯ И НЕ ЗАЩИТАВАХА БЪЛГАРСКА КАУЗА.НЕЩО КАТО ЧУЖДЕСТРАННИЯ ЛЕГИОН НА ФРАНЦ.ИЯ, КЪДЕТО Е ИМАЛО И МНОГО БЪЛГАРИ, НО НИКОЙ НЕ ГИ СЧИТА ЗА ГЕРОИ.
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tova e ujasno sa sem a sa politizitens bg stam posor da ne gi spomenst 13 g.