Заваляха жалби срещу некоректни онлайн търговци

20% от оплакванията са заради GSM-и и таблети
7
Заваляха жалби срещу некоректни онлайн търговци
Снимка: Булфото, архив

Все повече жалби срещу некоректни онлайн търговци постъпват в Европейския потребителски център.

Пред БНР ръководителят му Игнат Арсенов предупреди потребителите да проверяват внимателно търговците, преди да направят поръчка от сайтовете им.

Често се случва търговецът, от който е направена поръчката, да не е посочил адрес, заради което потребителят не може да се откаже от покупката, въпреки че има право на това, предупреди той.

"Първият проблем идва от това, че се доставя една стока, която всъщност не е достатъчно качествена или не е това, което потребителите очакват. Едно е да видиш нещо на снимка в интернет, друго, това, което е реално", разясни Арсенов.

Около 20% от жалбите в Европейския потребителски център са за накачествени мобилни телефони или таблети и още около 20 на сто проблеми при закупена черна и бяла техника.

"Не са редки случаите, когато потребителите се оказва, че пазаруват от сайт, който е от Китай, от Щатите, от друга държава, където трудно може да им се окаже съдействие, да кажем, че практически е невъзможно", призна Арсенов. Затова съветът му е да проверяваме добре сайтовете, от които пазаруваме.

Жалбите заради некачествени транспортни услуги са под 25%, а тези за некачествени туристически услуги  намаляват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
XYZ преди 6 години
До НеделеваЗдравейте, бихте ли споделили повече за проблема си с тях?Получих дефектен телефон и тепърва ще го връщам... отношението им по телефона до момента е супер арогантно :(
9
0
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Не от GoSmart нищо по добреиначе гориш
8
0
 
3
 
! Отговори
Неделева преди 7 години
Няма гаранции! За 20 лв предпочетоха да счупят IPhon 6 и да се изстрият супер нагло!!!Връщат ти го така че за нищо не става !Йоан ЕООД и ремонтираща фалшива фирма Мобиде!Един и същи ***!
7
0
 
6
 
! Отговори
Неделева преди 7 години
Не купувайте GSM апарати от GoSmart.Некоректни отвсякъде.Фирма Йоан ЕООД е мошеническа!***!!!Внимавайте и четете да не се излъжете като мен и да изгорите с 1200 лв.
6
0
 
1
 
! Отговори
Явор преди 7 години
Китай е Фабриката на света. Всичко идва от там ! Стоката идва след 2 седмици при проблем ти изпращат нова или ти връщат парите... Тук в България са същите стоки но с 30-100 лв. отгоре заради алчните търговци.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре от китай отколкото пак от китай но през 5 - 6 фирми прекупвачи
4
0
 
10
 
! Отговори
Менте ПУМА преди 7 години
Купуваш онлайн.....ревеш офлайн
3
0
 
0
 
! Отговори
Iddi преди 7 години
До Mente in Chinaте затова гърмят контролирано
2
6
 
1
 
! Отговори
Online store преди 7 години
Кога ще се научите да пишете поне малко информирано.... Непубликуваният адрес не значи нищо. Всеки един продукт идва с касов бон, на който има адрес и име на фирма.В повечето платформи за електронна търговия има опция ' върни ' продукт но само ако имаш регисъриран профил. По-големите фирми имат и клиентски кол център....Та само не разбрах за какво иде теч в статията...
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така като се избира само по най-ниската цена.Има много фалшиви сайтове, пръскащи пари за реклама в нета, продават много телефони набързо и се покриват.После се прави нов такъв сайт и се почва същата измама.Купувайте от сигурно място, нищо, че е малко по-скъпо, щото после ядовете нямат край ;)