Павлова увери: Ген. Радев ме разбра, нови поръчки няма!

Тол системата не e изгодна за превозвачите, разясни тя
Обновена: 3 яну 2017 19:36 | 3 яну 2017 19:30, Веселина Йорданова
119
Павлова увери: Ген. Радев ме разбра, нови поръчки няма!
Снимка: архив, БТА

Регионалният министър в оставка Лиляна Павлова заяви, че оОбществената поръчка за тол система е обявена от АПИ още през месец април миналата година.

Още по темата
"Тя вече девет месеца е в общественото пространство, но се обжалваше няколко пъти по много причини и интереси, за да се удължи процедурата", заяви Павлова в предаването "Лице в лице" по bTV.

Вчера избраният за президент ген. Румен Радев атакува въпросната поръчка за 200 млн. лв. във Facebook, като това доведе до среща между него и Павлова. Днес поръчката отново беше спряна от поредната жалба, депозирана в Комисията за защита на конкуренцията.

"Ген. Радев ме разбра, уверих го, че нямаме план да обявяваме нови обществени поръчки", поясни Павлова.

Тол системата ще бъде въведена, като стандартните винетки за леки автомобили няма да отпаднат. "Това е изключително по-изгодно за българските граждани и пътуващи – запазваме електронната винетка за колите, за да може те да не плащат на километър, а на изминато време", поясни Павлова.

Тол таксата ще бъде въведена за тежкотоварните автомобили.

На въпрос срещу какво са възраженията за тол системата, Павлова поясни, че има три хипотези. "Първата е предполагаем интерес на превозвачи, защото за тях за транзитно преминаване през България, тази система не е изгодна. Сега плащат 10 евро, а ще трябва да плащат около 70-80 евро", поясни тя.

Павлова добави, че е възможно възраженията да идват и от производителите на бордови устройства, защото тол системата е джипиес базирана.

"Тази система е много важна за националната сигурност, тя се връзва към европейската система и по този начин се проследяват стоките и превозните средства в страната. В борбата с контрабандата също е много неизгодно да се следят всички автомобили", каза Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
16
 
3
 
! Отговори
бойко преди 7 години
отново герб шампион оле оле, те хората виждат кой какво е направил през годините и колкото и да пръцкате тука па ще имаме премиер бойко борисов господ здраве да му дава.
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДИСАГИТЕAми като е за време, а не за изминати километри, смятай как ще намалеят убийците на пътя! Всеки ще натиска до дупка и който оцелее. Да не забравят да вдигнат и цената на свещите, че ще ни трябват.
51
1
 
20
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Аз може да не карам колата и не износвам републиканските пътища,но венетката ще ми върви...мръсни с.вине. Тази година тол система за товарните коли,а догодина за всички и може би плюс венетките,защото ще кажат тол системата е само за магистралите,а венетките за останалите пътища. Махайте се народът не ви иска вече!!!
50
2
 
19
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
До ДИСАГИТЕ ДА АМА НЕ КАКТО ВИЖДАТЕ ГЛЕДАМЕ ИМ ФИЗИОНОМИИТЕ И ТАЯ НА ЛИЛЯНА ДЕТО ВСЕ ДАВА АКЪЛ ТЯ БИЛА МНОГО УМНА Я ВИЖ ТИ ,АЙДЕ ДА СЕ МАХАЙТЕ СЕ БЕ НАГЛИ СЪЩЕСТВА ТАКИВА ДАДОХТЕ СИ ОСТАВКАТА И ПАК СТЕ ТУК, ДОКОГА БЕ ДОКОГА НЕ МОГА И ГЛЕДАМ НА ТАЯ АМБИЦИОНИСТКА ВЕЧЕ МУТРАТА!
49
1
 
23
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
Ами ако някой по примера на Свинетката реши , да наложи размер клозетен данък спрямо *** на персоната като на тази от снимката на Свинетката това ще да е най обосновано герберско творение!!!!!!!!!!!!!
48
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ген.Радев ме разбра.Няма да има нови обществени поръчки".Само да си довършим старите,де.И това ни стига.
47
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пука им на гербавите от коментариге вибезгласни букви - вие сте в калта докато те се возят на бронираните си автомобилида ги пазят от вашата любов
46
5
 
26
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
Истинският генерал подбра герберската хунта с пълен форсаж!!!!!!!!А като встъпи в длъжност да последва примера на филипинският си колега и да хвърля корумпираните герберасти не от хеликоптери а да ги натовари на транспортни аероплани и да ги хвърли в Катар при тяхните приятели!!!!!!!!
45
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се ли нагушихте,бе?Айде стига толкова.На маймуни ни направихте.Добре,че ви идва края,лъжливи,крадливи,безкрупулни и некадърни герберуги.
44
3
 
13
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
До59 Иска и млади специалисти СВИНЕТКА
43
4
 
28
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
Герберската простотия няма еквивалент по света!!!!!!!!!!!!Тол такса за време а не за километри???!!!!!
42
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А каква гушка е направила и иска още.
41
2
 
29
 
! Отговори
Ыуеишщ преди 7 години
Гарантирано от ГЕРБ!Тол система, таксуваща на изминато време. Изградена за 200 милиона лева?!? WTF???Аз бих я изградил с 20 000 000 лв. Колко мислите, че струва един Long-Range RFID четец? И защо не изградиха тази система заедно с ДАНС-аджийските камери под егидата на АПИ, уж преброителни пунктове???
40
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тол системата ще бъде въведена, като стандартните винетки за леки автомобили няма да отпаднат. Хем винетка хем и тол и за леките автомобили. Ако е така защо да плащам за ..винетки?
39
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ах каква си кума лисаааа.Добре,че генерала се обади,та работата се размириса.Иначе тайничко в 12 без 5 щяха да си дадат поръчката на своите хора и после ни лук яли,ни лук мирисали.Как пък точно на 29.12.падна забраната и веднага я пуснаха.Много елементарно,за да не могат да ни заблудят.
38
3
 
18
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
..да не плащат на километър, а на изминато време.. кво? Тая система ще да е уникална!
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо да плащаме не сме искали магисрали плащайте си ги сами.
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грух! Грух, грух? Грух.
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
43, подсети ме нещо! Тогава, когато кандидатствахме за ЕС имаше момент, когато желаехме да се откачим от тях /румънците/, за да не ни теглят назад. Сутринта гледам по една телевизия, че минималната РЗ в Румъния била 625 наши лева.
34
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другари вие си нямате на представа какво *** нещо е този военен пенсионер . Военните са хора , които цял живот изпълняват заповеди и не мислят много . Сега фирмата на др. Нинова иска обществените поръчки и др. Радев действа .