Facebook гърми: Детегледачки дрогират деца – да кротуват!

Стряскащите истории разказват няколко майки
Обновена: 16 яну 2017 09:16 | 16 яну 2017 09:07, Петя Славова
83
Facebook гърми: Детегледачки дрогират деца – да кротуват!
Снимка: архив, Булфото

Бавачки друсат деца, които са им поверени, с хормони, за да спят. Такива предупреждения се завъртяха във Facebook и във форумите за майки през последните дни, пише "Монитор".

Изданието твърди, че е открило студентка, която давала мелатонин на 3-годишно дете, за да може тя необезпокоявано да си чати и да гледа телевизия, докато то спи. Момичето на име Вяра, което дори е студентка по медицина, пита за съвет в един от популярните форуми дали може медикаментът да се засече при кръвна проба и тя да си има проблеми.

След като не получава отговор, тя гордо заявява, че се е консултирала с лаборантката в университета си, която я успокоила, че при кръвен тест няма да бъде установено дали детето е приемало медикамента или не. Освен това Наказателния кодекс не предвиждал санкции за даването на субстанции, които не са забранени, каквато е хормонът мелатонин. Той стимулира отделянето на вещества, които подобряват качеството на съня.

При по-възрастни пациенти той действа ползотворно, но при деца, какъвто е и случаят, може да е опасен.

"Сама изпих 3 мг от лекарството и усетих, че дозата е доста сериозна. Затова започнах да давам по 2 мг на детето. То спеше по 20 часа, а през това време аз можех да правя каквото си искам", споделя Вяра.

Други пък детегледачки се оказва, че укротяват поверените им хлапета, като ги тъпчат с хапчета, които също ги успиват. Пост със зловещата история беше споделен в затворените групи "Черен тефтер на некоректните потребители" и "Майките на София".

В него потребителка с име Пламена Самуилова пише: "Дрогиране на 2-годишно дете от детегледачка, моля за съвет? Детенцето на моя роднина е било дрогирано в продължение на няколко месеца от детегледачката си и карано да спи по цял ден". От разказа й става ясно, че родителите на детенцето се усъмнили в действието на бавачката, след като то станало агресивно и започнало да посяга. Затова те монтирали камери.

"След като изгледали записа с ужас установили, че детето прекарва 90% от деня в леглото като през повечето време спи. Не му е давано да става преди 10,30 часа и след това е каран да ляга да спи отново в 12,30 часа и така е държан в леглото до 16,30 часа, точно преди да си дойдат родителите му.! Шишето с водата на детето цялото миришело на валериан", уточнява Стоилова.

По думите й родителите искали да изследват дали в урината на детето се съдържат упойващи вещества, но от няколко лаборатории им отговорили, че не правят такъв тест. Ходили и в полицията, за да подадат жалба, но униформените обяснили, че това е безмислено, тъй като не са предупредили изрично бавачката да не дава валериан.

"От записа още е чуто как детегледачката говори по телефона и обижда многократно майката на детето и как трябвало да се бие детето й, за да се възпита, но нали майката била против можело и само с разтърсване на детето да стане", дава още подробности за потресаващия случай Стоилова. Тя твърди, че родителите на детето щели да се обърнат към адвокат, но моли за съвети и във Facebook.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
3
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Майката трябва да си гледа детето,а не някаква си бавачка дошла незнайно откъде.Ако все пак се наложи трябва да е от агенция за да е проверена и с препоръки,но за кратко време.
67
0
 
1
 
! Отговори
Скънка преди 7 години
Абе, хора, вие добре ли сте?Аз нямам дете, но само като си представя, че си заплащам на Човек, чието задължение е да гледа детето, но не как спи,чатейки си, а да се грижи за него. Едва ли тази нани ще има толкова време, че да питам във фейсбуук. Ще я повикам за премия незабавно.После съд. И ще издържи;).. обвинението;)
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да направят като мен останах си в къщи и откледах дъщеря си.Когато решиш да станеш родител трябва да си дадеш ясна сметка от какво си готов да се откажеш аз се отказах от ексурзите ,излизането в края на седмицата, глезотйките и т.н.и Отгедах едно прекрасно дете възпитано,чуствително и имного отговорно и нито за миг не съжалявам за това, че си я отгедах сама и в къщи.
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спрете да вярвате на фалшиви руски новини!Не виждате ли че само пускат неверни диввотии за да се шашшкат глуупавите хорица?!Слепи ли сте?Докога ще вярвате на всяка щуротия в нет-а или по ТВ ?!
64
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо това не е дрогиране. Второ мелатонинът трудно може да предизвика някакъв непосредствен ефект като скорошно заспиване. И трето е безвреден. Стига глупости.
63
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По телевизията пускат един *** - Сънчо, който също приспива децата.
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Детегледачката няма право да дава на детето никакви субстанции, ако изрично не е помолена за това от родителите. Съдът трябва да я осъди, ако не в България в Страсбург.САМО СЪД ЗА ТАКИВА ХОРА.
61
0
 
18
 
! Отговори
баща на две мъничета преди 7 години
Допълнително се замисли, че демографския проблем е много по-голям отколкото си мислиш. Сега си млад, здрав и си намерил някаква работа, която ти стига за да живееш както намериш за добре, но след още няколко години дем.проблем ще се задълбочи и фирмите ненамиращи хора за работа ще фалират и ти ще останеш без работа. Ще емигрираш някъде и ще се спасиш сигурно, но държавата загива без нови млади хора. Така че ако не друго поне уважавайте хората, които раждат, отглеждат и възпитават българи.
60
0
 
8
 
! Отговори
баща на две мъничета преди 7 години
до до баща на две мъничета:Аз децата си ги гледам не се притеснявай. Не искам ти да ми ги гледаш, а хора като теб да не приемат всичко за даденост или поне да не ръсят злобни коментари по отношение на хората гледащи деца. Просто анализирам ситуацията и не мога съвсем да разбера защо е тази злоба. Ако си избрал да нямаш деца, това е твой избор. Аз не съм пропагандирал да се правят деца, а просто се чудя защо има злоба към малцината българи решили да го направят.
59
4
 
4
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Няма страшно, това само показва, че бай *** не се е променил изобщо през времето. Едно време бабите даваха на децата сутрин да пият вино, даже са им правили попара с вино и хляб, за да са кротки и да слушат. Лично ми го е разказвал на времето мой съученик, хранен по този начин. Това, че беше алкохолик на 16 години според техните не беше голям проблем :) Сега съвременните методи не са с вино, а с успокоителни, времена, какво да се прави
58
1
 
2
 
! Отговори
Лора преди 7 години
До Анонимен 56За жени със средно и висше образование става въпрос. Които имат проблем с българските доходи, а не могат да крадат или проституират. Обикновено нигерийските семейства са по-зле от тях не само с образованието, а и с битовата култура.Образователният ценз не е оправдание да се нарушават законите, да се взема комисионна от работещия, да го затварят, без да излиза, да го изолират от близки и външна среда, да работи по 14 часа, да не му плащат, да го третират зле. Няма такъв филм.
57
1
 
11
 
! Отговори
ШОКИРАЩО преди 7 години
Фейсбук ГЪРМИ ! Внимание: напълно ДОСТОВЕНИ източници - МОНИТОР и няколко БГ *** разкриват шокиращи новини !!!! ЕКСКЛУЗИВНО - това, което се случи на ЕДНА позната БГ МАМА(така чухме от един форум) е редовна практика и ще ви шокира !!!!! В други новини: няколко БГ *** разкриват конспирация на големите производители на памперси - клингонски надписи от вътрешната страна, карат бебето да свети докато ака !!!!
56
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
баща на две мъничетаМай ти си комплексарът тук! Гледай си децата и остави другите да си живеят, както си искат.. В живота има и други неща, но ти като си избрал децата си ги бави не давай акъл наляво и надясно...
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реклами на същата дрога пускат по телевизията.
54
3
 
11
 
! Отговори
AZ22 преди 7 години
Това може да се случи единствено в България. Във всяка цивилизована страна, тази бавачка ще лежи в затвора с десетилетия.
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДНО ВРЕМЕ ПО СЕЛАТА СЕ ДРОБЕШЕ НА ДЕТЕТО ПОПАРА С ВИНО ,ЗА ДА СПИ. И ТОВА СЕ ПРАВЕШЕ ОТ МАЙКИТЕ И БАБИТЕ.ВИЖДАЛА СЪМ ДА СЕ ДАВА АЛКОХОЛ НА 3-4 ГОДИШНИ МОМЧЕНЦА -ЗА ДА СТАНЕ МАЖ.В БОЛНИЦАТА НИ БЯХА ДОКАРАЛИ 7 ГОДИШНО МОМЧЕНЦЕ-ДЕГРАДИРАЛ АЛКОХОЛИК,ЗАЩОТО ОТ БЕБЕ МУ БЯХА СЛАГАЛИ В ШИШЕТО С МЛЯКО И ВИНО,ЗА ДА СПИ.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в всяка лъжа има малко истина
51
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чак пък и конспирации се появиха тук ;) Който иска да има деца - намира начин, който не иска - намира смисъл в нещо друго . Това че преди години е било недопустимо да нямаш деца и семейство не значи, че всички са ги правили с огромно желание и радост, особено жените без никакви права и с примитивната медицина, при която е трябвало да раждат по 10 деца. Свободата на избор не е нечий план да се затрием.
50
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЛораЩом ви е мързяло да си седнете на д-то и да се образовате, ще бачкате като гледачки, берачки, чистачки и прочие -чки.Затова в чужбина ни мислят за *** - защото само абсолютно некадърния и мързелив екскремент бяга от родината си, за да мие/лиже *** там, дето тревата е по-зелена. Ако имаш малко пипе, желание и си готов да положиш усилия, навсякъде може да ти е добре.Но вие продължавайте да емигрирате заедно с братята роми. Крайно време е да почнем наново. Без ваше величество
49
0
 
32
 
! Отговори
Курти преди 7 години
Това, ако е вярно, наистина е възмутително. Обаче и друго е вярно - *** родители масово снасят нагли деца, с които не могат да се справят, да контролират, да им създадат нормални ценности и да възпитат на трудолюбие и морал. После въпросните *** се осират в училище и единственият им изход е да се избиват на улицата или пък по пътищата...