Прогноза: Средната работна заплата ще мине 1000 лв.

Според АИКБ икономиката ни ще нарасне с поне 3%
94
Прогноза: Средната работна заплата ще мине 1000 лв.
Снимка: архив, БулФото

Средната работна заплата ще надхвърли 1000 лева тази година. Това прогнозира председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев пред БНР.

"Икономиката ни ще нарасне с 3%, а ако има политическа стабилност, може и с повече, което ще се усети от хората", допълни Велев.

По думите му през последните 10 години в България доходите растат най-бързо в целия Европейски съюз.

"Ние очакваме и тази година ръст на доходите от 5-6%", коментира той.


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
2
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Ще мине 1000лва къде ? ...София, а другите вятър ни вял на бял кон!
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По думите му през последните 10 години в България доходите растат най-бързо в целия Европейски съюз." - както и цените на продуктите и услугите, които са най-високи в ЕС...
68
1
 
11
 
! Отговори
Rgz преди 4 години
При часния сектор е така: работа 10 часа + всеки ден за 450 -500 лв :),
Държавна работа ( връзкарите ) 8 часа за 1000 + лв ....
Ако нямаш богат татко , мама, дядо ти е пенсиониран хрантутник ( за полицията говоря ) не познаваш лично директора на даскалото ( говоря за онея мазохисти даскалите) НЯМАШ никакви шансове за държавна работа.
Постоянното напрежение и умора от тези 10 часа работа имат по - голям ефект от колкото си мислите. Не всичко е пари :) здравето е много важно също
67
1
 
5
 
! Отговори
Благоев преди 4 години
Всъщност средната заплата реално е в пъти по висока ,но това би зарадвало само депутатите ,защото единствено тяхното заплащане е обвързано със" средната работна заплата" !
66
1
 
2
 
! Отговори
Минимална заплата преди 4 години
Никой не може да ни спре да мечтаем!
65
0
 
6
 
! Отговори
До Сива икономика преди 4 години
Не е толкова мижаво в БАН.
Преподават в по няколко ВУЗ-а - кой както се уреди. Отчитат едно и също нещо като няколко различни проекта, за които са уредили допълнително заплащане.
Жените открито споделят една с друга какво са "намерили" - водене и взимане от училище на деца под 10 г., пазаруване и почистване веднъж седмично на апартамента на възрастна съседка, не са учили в езикова гимназия, но преподават чужд език на деца под 7 г. и ги "пазят" по половин ден, защото ходят в БАН веднъж седмично!
64
0
 
3
 
! Отговори
Хохо преди 4 години
Ко га !!! От дя на кадя !!!!
63
0
 
8
 
! Отговори
До 72 преди 4 години
Не познавам никого от работещите за закрила на детето.
Но много добре знам БАН. Мисля, че държавата ни се охарчва доста, като дава близо 80 милиона лева годишно, за да работят около 3 000 човека, които разполагат с имоти, оценени на 5 милиарда, а над 4 000 човека са им помощници. Няма горна граница на доходите на тези 3 000 човека - те са свободни да продават патентите и откритията си и да станат милионери. Но защо ли никой не им купува "научните постижения?...
62
5
 
8
 
! Отговори
Оня преди 4 години
До Кой е беден?

Бря какъв разцвет при управлението на ГРОБ. Ти си един обикновен манипулатор и нищо повече. От това ли правиш заключението, че българина не е беден? Ще видиш на изборите къде ще ви запратят хората.
61
2
 
7
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Как я изчисляват тази средна заплата?
Сигурно събират най-високата и най-ниската заплата и делят получената сума на две! Но надали държат сметка на това, колко хора получават най-високата заплата и колко човека взимат най-ниската!

По-правилно е на случаен принцип да се подбере една голяма група хора - две трети от всички работещи, да се изчисли общият сбор от заплатите им и получената сума да се раздели на броя на хората, влизащи в тази група.
60
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ъъъ растат ли,не съм забелязал,но виж покупателната способност пада -това е сигурно,преди отивах с 5лв до магазина,сега и 20лв не ми стигат,вчера купих 700гр чесън и две краставици и дадох 12 лв,преди 5г щеше да ми струва 5 лв
59
2
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 4 години
Със ГЕРБ на власт??? По-скоро очаквам Адът да замръзне.
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Залъгалката "средна" заплата може и да се вдигне, но за сметка на високите, а не ниските заплати.
57
2
 
20
 
! Отговори
Са преди 4 години
Че ние сме живели в рая,а не сме го усетили бе!Как ли е станало...?!
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средната работна може и да мине хиляда лева, ама в БАН заплатите са заковани за минималните. Както и на още много места. Например, служителите на закрила на детето. Тия дето могат с малко фантазия да вземат детето на всеки. Те също са на почти минимална заплата. Явно за да може всеки с 1000лв средна заплата да ги купи и продаде.
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
TAPATAHЦИ
54
2
 
12
 
! Отговори
ГРОБ преди 4 години
И кога ще стане това? Сега е време за обещания? Аз пък обещавам, че средната работна заплата ще стане 1000000000000000000 Евра, но не казвам от кога и дали ще го доживеете този момент. Гласувай народе, гласувай сега му е времето.
53
1
 
18
 
! Отговори
ставри преди 4 години
Първи април не е ли далече?
52
0
 
28
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Средно доходите най ниски, средна възраст на автопарка 17г, най бързо намаляващи и умиращи. И това са само видимите резултати, а невидимите до няколко години
51
0
 
33
 
! Отговори
жеко преди 4 години
ако ударя 10 палки по тиквата на 1 депутат а други 239 депутати не са яли бой, средно излиза че на депутата нищо няма да му има