Еколози на протест, първи тест за Радев

Според Владимир Каролев те атакуват райони, в които имат интерес
30 яну 2017 12:20, Анисия Иванова
57
Еколози на протест, първи тест за Радев
Снимка: Bulgaria On Air

Има редица промени в Закона за концесиите, които са направо страшни. Това коментира в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Андрей Ралев от ПП "Зелените".

Днес от 18.00 часа пред сградата на Президентството ще се проведе протест на "Зелените" срещу приетия на второ четене закон. Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" ще призове президента Румен Радев да наложи вето.

"Отсега нататък концесии могат да се дават за 100, за 200 години напред, с решение на парламента или на общински съвет - има такава възможност", заяви Ралев. Повече от всичко зелените били недоволни, че няма обществен дебат по въпроса, който да освети казуса и да го представи на обществото.

"На второ четене нямаше нито една партия, която да се възпротиви на закона. 70 депутати гласуваха, 180 депутати го подкрепиха с мълчаливо съгласие. Нямаше дебати, нямаше нито една сила, която да поиска вето от президента освен "Зелените", продължи Ралев.

Основните искания на членовете на партията са да бъде оставен сегашният срок за отдаване на концесия - до 30 години, както и да не се отдават републикански пътища, минерални води и прочие, а да бъдат обявявани концесии само за строителство и услуги.

Според икономиста Владимир Каролев обаче казаното от Ралев е лъжа.

"Той не е чел закона!", заяви Каролев. По думите му и сега има концесии за минерални води, а за републиканските пътища коментира: "България е единствената държава на Балканите, където магистралите се строят само с публични пари".

Каролев обясни, че по този начин за поддръжката на магистралите не се харчат парите на данъкоплатеца и това със сигурност е по-ефективно.

Също така Каролев посочи, че безкрайни концесии няма, като в някои държави те са максимум по 90 - 100 години.

По думите му в чужбина членове на организацията показват стари видеа на строящи се писти и ги представят за строителни дейности, които унищожават планината.

Според него "Зелените" лъжат целенасочено и то само за определени зелени райони, в които имат някакъв интерес.

Каролев беше категоричен, че обсъждания относно промените в Закона за концесиите е имало, но на тях не са присъствали хората, които днес ще излязат на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
0
 
! Отговори
Красивите и умните преди 7 години
А бяхте ни отписали... Ама ние пак сме тук.
44
6
 
1
 
! Отговори
НАСНЕДОГОНЯТ преди 7 години
До Бай МанолИдва рязко затопляне и Ебанско ще остане под метър кал.Защото няма гора, а писти да спират пороя от кал .Онова дето уж е канал по средата на курорта ще прилее....тогава ще видим македонско плуване в кафеви води
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еколозите в БГ, изпълняват политически поръчки, нямат нищо общо с истинските еколози с много малки изключения.
42
1
 
8
 
! Отговори
ddddaaaaa преди 7 години
всеки път когато дойде ново правителство което нее на сините и реформаторитер платените еколози на Америка за България тръгват на протести. защо не протестираха , срещу борисов,който предложи проекта.Даааааааааа влечугите пак изпълзяха изпод Земята.
41
3
 
5
 
! Отговори
Бай Манол преди 7 години
А тоя шушляк на снимката на не се прави на отворко да зяпа под джама на президента, а да се качват на влака и на центъра на банско пред общината, там му е мястото... Да видят македонски пердах...
40
0
 
3
 
! Отговори
Бай Манол преди 7 години
Каролев, като толкова много знае, да каже, кой окраде боновете на русенци от масовата приватизация и кой по-точно е инвестиционния посредник Карол?
39
1
 
7
 
! Отговори
ъхъм преди 7 години
Абе хора и на вас да ви плащат по 3000-4000 лв. заплати, да ви дават по стотици хиляди / милиончета грантове, туй онуй, и вие ще праите такива простотии, и ще изглеждате подобно. За 4.000 лефтака на месец, веднага ще започна страшно да се притеснявам за пипирудите в Рила и Пирина, там някоя рекичка поточе, някакви мухички, застрашени цветенца :) :) смешковци :)
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еее искам да взема капитан Андреево за концесия от 90 години, след това давайте пункта на някой друг, аз няма да имам претенции....
37
0
 
12
 
! Отговори
Отговорете си сами преди 7 години
А да сте чували за Кръга Капитал с участници Росен Плевнелиев, Иван Кръстев, Цветелина Бориславова и др. и естествено считаният за нещо като изпълнителен директор на кръга Иво Прокопиев и тяхната мрежа за мръсни поръчки, наричана евфемистично Протестна мрежа?!?
36
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Пробват се да му извиват ръцете ама няма да им стане номерът този път. Тези хора са едни долни рекетьори и трябва да бъдат разследвани и съдени.
35
2
 
8
 
! Отговори
боби преди 7 години
В Швейцария и Австрия имат по над 10 х. километра писти и над 15 х.километра влекове,лифтове и пр.съоръжения за транспорт.Заради десетина еко *** фи ота и няколкостотин напушени и на дру санани софийски еко *** българския зимен туризъм се задушава само с около 200 км.писти и лифтове.Досега ББ и компания се бяха снишили и мълчаха гузно, вместо да изритат тази уж зелена *** фия,електорат, разбираш ли.Дано Радев излезе по мъж от герберите, макар че , едва ли.
34
0
 
12
 
! Отговори
Вики преди 7 години
Поредните жалки опити на бандата протестъри около Иво Прокопиев да натискат властта в България. Този протест е абсолютно измислен и няма никакъв смисъл от него. Целта е само да се сплаши президента, за да може да бъде послушен и да изпълнява прищевките на задкулисната олигархия. Това е целият замисъл.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, че така наречените ЕКОЛОЗИ, са една шепа и 90% от тях са неграмотни или полуграмотни. Облекли си вълнените пуловерчета за пред камерата, яхнали вълната на модерното еко и зелено, намерили лестното да си изкарват хляба - с протести и тук там с някой безумен проект, но пък за хиляди евро, рекетират работещите хора и се мислят за велики. По една тояга за тия некъпани, брадясали и измислени екозащитници, та давай, докато не се счупи от наглите им глави.
32
5
 
6
 
! Отговори
Пустиняк преди 7 години
Една свесна новина да прочетеш, че все още има признаци на гражданско общество, което да се бори с изцяло мафиотското решение да си раздават концесии за неограничен период от време, и целия ентусиазъм да се изпари като прочетеш полуграмотните коментари на ганьовистите. Задушаваща посредственост, неграмотна предубеденост, отвратителна простащина. С такова племе за избиратели, няма как тая територия да не се управлява от престъпници, които говорят български като втори език. Бг Ганьовизъм завинаги
31
0
 
3
 
! Отговори
Не ми стана ясно преди 7 години
"да не се отдават минерални води и прочие" -Ако има неизползвани от никого минерални води на известна дълбочина под основите на някоя жилищна сграда - например, сграда с апартаменти - защо живущите там да не я ползват, като плащат на държавата определена месечна или годишна такса и сами закупят нужните съоръжения, за да изпомпват от тази вода?Припомням, че през соца лишиха от минер.вода обществената баня в ж.к.Лозенец, за да захранят с нея жил.сграда на червения хайлайф (Ф.Боков и др.подобни).
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щях да повярвам повееч на зелените ако не им знаех добер кои са им водачите - червения генерал Александър Каракачанов, "бизнесмена" Христо Порточанов, "бизнесмена" Христо ковачки и мафиота Тома Белев.
29
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези еколози не протестираха, когато изсекоха половината витоша, не протестираах срещу изземването на Мусала, но сега се разтревожиха за един -дав обекта като Иракли. Специално "зелените" пък са толкова "червени" че няма накъде - така е в цял свят. Те са малките братчета на социалистите и социалдемократите.
28
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев се подиграва изключително цинично с народа.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГандалфСамо за информация, демагозе, ще ти кажа, че графиката на лесистоста на България върви нагоре. Увеличава се. За сведение на нормалните хора, макар че се съмнявам че го знаеш, ще поясня какво е Лесистост. Това е степента на залесеност на територията на страната. Така, че само без лъжи.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
добре де, да допуснем че Радев върен закона, то сега няма парламент? кой ще го разглежда. да преливаем от пусто в празно.