Белязан от съдбата и хазарта: Реджеп, 100-те бона и болната Мирела

Парите няма да ни променят, детето ще е по-добре, убеден е той
Обновена: 22 фев 2017 09:08 | 22 фев 2017 09:05,
41
Белязан от съдбата и хазарта: Реджеп, 100-те бона и болната Мирела
Снимка: 24 часа

"Получих 100-те хиляди лева от лотарията. Направих курбан за цялото село, купих компютър на другото си дете, заделил съм малко пари, които ще подаря на болни хора. Всичко останало е за Мирела".

Това казва 38-годишният Реджеп Газиев от доспатското село Змейца. 12-годишната му дъщеря е в будна кома от 2014 г. и досега животът ѝ се поддържа със средства изцяло от дарения.

"Парите няма да ни променят, ние ще сме си същите, но детето ни ще е по-добре. Надеждата умира последна", казват в хор Реджеп и съпругата му Магдалена. Те смятат за знак от небето както неочакваната печалба, така и фактът, че детето им е още живо.

Още по темата

Мирела се родила в седми месец и тежала 930 грама. "Детето е с увреждания още от раждането си. Има хидроцефалия, не вижда и с двете очи, епилепсия, церебрална парализа и на по-късен етап изпадна в кома. Пращано е на консултации при най-добрите специалисти в страната", казва пред "24 часа" личният ѝ лекар д-р Велин Хаджиев от Доспат.

"Докторите казват, че е цяло чудо дете с толкова много болести чак до 12-годишна възраст да живее", споделя Реджеп. Сега е щастлив, защото, като я целуне, Мирела вече реагира, усеща и се усмихва.

"Емоционално внушение на един загрижен родител", коментират обаче лекарите.

От месец болната Мирела получава 930 лв. помощ от държавата. От тази сума обаче майка ѝ, която не може да работи, трябва да задели за осигуровки. На практика им остават около 500 лв.

Храната на Мирела, с която се поддържа животът ѝ, е специална и струва 700 лева на месец. Момичето се храни само с фризубин със сонда четири пъти дневно. Заедно с лекарствата и памперсите издръжката ѝ надхвърля 1000 лева месечно.

Детето лежи в поза ембрион, а целият живот на семейството се върти около леглото му. Стаята е обща за всички - и спалня, и дневна.

Досега Газиеви са се справяли изцяло с помощи от роднини, приятели, дарители и институционална подкрепа. През цялата минала година в Смолян организираха дарителски кампании за храната на болното момиче. До юни м.г. тя бе осигурявана чрез инициативата "Плюшено мече". За Мирела събираха пари и учениците от клуб "Милосърдие" в Професионалната гимназия по техника и технологии в Смолян. Деца от Смолян през лятната ваканция дори продадоха играчките си благотворително в помощ на Мирела.

По Коледа отец Иван от Нови хан му изпратил картичка, 10 шишета храна за Мирела и икона на Света Богородица.

"Мюсюлманин съм, но не хвърлих иконата. Видях знак на самата Коледа на една ябълка. Посегнах да я изям, беше изсъхнала, но на нея имаше кръст. Занесох я на майка и тя каза, че това е знак", казва Реджеп.

Твърди, че не е хазартен тип човек. Лотарийни билети рядко купувал. Печелившия го взел от Смолян. Дори забравил да го изтрие, присетил се посред нощ и отишъл до колата да го вземе. Смята, че случилото се е чудо на фона на мизерията, в която с години живее семейството му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: МирелалотарияРеджеп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако е имало адекватна медицинска консултация по време на бременността, това дете е нямало да се роди. Обаче се е родило и тези хора не са го изостави, а 12 години живеят с трагедията си. Поне затова заслужават уважение и състрадание.
8
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 9гледам, гледам. Обясни ми по какъв начин тютюнопушенето на Реджеп помага на болното му дете
7
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Негативни коментари, на фона на живота на този човек и семейството му, са излишни и най-вече неуместни. Ние с вас, дори не можем да си представим, как живеят всеки ден тези хора с толкова болно дете. Гледайте малко репортажи за такива деца, вижте мъката на родителите и на детето, помислете малко от човешка гледна точка и тогава пишете негативни неща.
6
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С парите дето дава за 1 месец за цигари, можеше да заведе жена си на преглед докато е била бременна и да се установи че плода не е здрав. Това да създадеш с безхаберито си болно дете, което ще се мъчи през целия си живот заради това че ти предпочиташ цигарите и хазарта пред него е чист садизъм.
5
15
 
11
 
! Отговори
пфф преди 7 години
И изобщо какво е тази масова и.диотщина? -"имал болно дете - позволено му е да играе хазарт" Айде бе! И ако не беше спечелил и това дете беше умряло понеже този ... е набутал парите за хазарт? А това че има хиляди като него с болни роднини дето наливат пари в тази лудост и няма да спечелят? А това че Реджеп е спечелил не значи нищо - щом е такъв ... да дава пари за хазарт вместо за детето ти, не очквайте да направи нищо перспективно за семейството си с тези пари
4
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2хазарта си е хазарт. Чудеса в хазарта няма. Има математически формули на база на които се пускат определн брой печеливши билети. Ако Реджепчо си беше давал парите не за цигари и билетчета, а за учебници, щеше да знае.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И хазарта?!! Помислете пак за това заглавие....дезинформиращо е
2
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато живееш с минимални средства и с толкова болно дете се надяваш на чудо и търкаш, да сте видели да търка някой богаташ? това е залъгалка за бедните, жалкото в случая ,че детето е явно доста болно и никога няма да бъде пълноценно :(
1
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"и досега животът ѝ се поддържа със средства изцяло от дарения." значи хората дарявали за детето, а Реджеп търкал билетчета с парите? Кой знае колко пари е налял и още колко такива като него има.