Таксите приличат на скрити данъци, видя Герджиков

Работна група дава предложения за намаляване на тежестта за бизнеса
11
Таксите приличат на скрити данъци, видя Герджиков
Снимка: БТА

Служебното правителство работи за по-добър бизнес климат, заяви служебният премиер Огнян Герджиков по време на откриването на форума "Пътна карта на бизнеса 2017".

По думите му кабинетът има амбицията да направи няколко положителни стъпки в тази посока.

"Въпреки че просперитетът на една държава се гради преди всичко върху икономиката, с времето все повече се увеличават фискалните тежести върху бизнеса", изтъкна той.

Според Герджиков е станало традиция всяка година в приходната част на бюджета да се предвиждат все повече приходи от такси, а за последните три години увеличението е около 40% и таксите вече приличат на скрити данъци.

Министър-председателят обяви, че е сформирал работна група, която в скоро време ще излезе с предложение за намаляване на административната тежест, така че да се даде пример как във всички области трябва да се правят подобни облекчения.


11
Още по темата: бизнесОгнян Герджиков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
ОТРЕПКИ преди 1 година
ОТРЕПКИ!!!
8
0
 
1
 
! Отговори
Разплащанията да ста преди 1 година
Разплащанията да стават така както хората искат, не да им се налагат от държавата. Например само по банков път да ставали и т.н.
България да стане център на търговията с ценни метали без мито да са поне за 10г.
7
0
 
6
 
! Отговори
diasen преди 1 година
държавата се крепи на събраните данъци,а народът на скритите...
6
2
 
5
 
! Отговори
доста си луд май... преди 1 година
До Анонимен 5:

Абе ти добре плачеш за "нормалните" ама ти усещаш ли как среден бизнес умира или го нвма изобщо и идва ли ти на акъла че "простосмъртните" работят в магазина или бакалията на други "безсмъртни" и като фалира и оставаш не само без увеличение но и без каквато и да е заплата... осузнаваш ли че когато средния бизнес напълно умре от сякви данъчни гаври... 80% от хората остават без работа! Щот държавна работа не виждам да има..
5
11
 
4
 
! Отговори
Нов преди 1 година
Герджиков , не се напъвай, няма смисъл.Който и да дойде на власт веднага ще премахне простотиите ти.Гледай само изборите.Трябва да ги спечеле БСП.Обещал си...
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСИЧКИ МИСЛЯТ САМО КАК ДА ОБЛЕКЧАТ БИЗНЕСА А КАК ЩЕ ОБЛЕКЧИТЕ ОБИКНОВЕНИЯТ БЪЛГАРИН. ПАРИ ЗА ЗАПЛАТИ НА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ НЯМА ,НО ЗА НОВО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ ИМА ,ИМА И ЗА ОХРАНА НА ВЛАСТИМАЩИТЕ ЧЕ И НА ЖЕНИТЕ ИМ,ИМА ЗА НОВИ АВТОМОБИЛИ СЯКАШ БАЩИТЕ ИМ СА ГИ ПРАВИЛИ В АВТОМОБИЛИ , ИМА ЩОМ СВИРНЕ ЦАЦАРОВ ЗА ПАРИ И ВЕДНАГА СЕ НАМИРАТ, НАМИРАТ СЕ ПАРИ И ЗА ВСЯКАКВИ ГЛЕЗОТИИ НА ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ ...И ТОЗИ НОМЕНКЛАТУРЧИК Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА СТАТУКВОТО !
3
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Герчо с тамбурата 3

Няма да се притеснявате другари , вашата любима Корни или др. Лъжа каза , че мисли денонощтно само за бедните . например ще повиши пенсиите с 4.50 лв. на месец . Те имат опит в това .
2
1
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Те не "приличат", те са!
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От стари уличници нов бардак не се прави...