Всяка четвърта жена – насилвана, психически или физически

За да наемат дама на работа... да е до 30, с два езика, 10 г. стаж
134
Всяка четвърта жена – насилвана, психически или физически
Снимка: Булфото, архив

Всяка четвърта жена у нас е жертва на домашно насилие, физическо или психическо, което означава, че всеки четвърти мъж в България е насилник.

"Ако направим една проста аритметика това са близо милион мъже", съобщи омбудсманът Мая Манолова пред БНТ.

Според нея проблем с насилието на жени у нас е ужасяващ и това е видно и от официалните статистики, и от проучвания на неправителствени организации.

Друг сериозен проблем пред дамите е безработицата. Тя е по-висока сред жените, което, по думите на Манолова, е в резултат от дискриминационните изисквания на хората, които наемат на работа.

"Изискванията към една жена обикновено са да бъде до 30 години, с няколко висши образования, с няколко езика, да е родила 2 деца и да има 10 години стаж", коментира Манолова.

Тя подчерта, че надеждата ѝ е била в законодателството поне да регулира отношенията в сферата на труда, но за съжаление законът за равнопоставеност на половете, който беше приет през миналата година, е празен от съдържание, съдържа само декларативни норми и на практика след неговото приемане нищо не се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
7
 
! Отговори
svetlio преди 7 години
На който му се ражда-ражда! Не си търсете оправдание в това!!!Защо в държавите с нулева социална политика,раждаемостта е най-висока?!?
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами г-н Светльо така е това е масова практика, но заради такива разсъждения няма да има деца, нацията умира или се изнася , след като вие преценявате че майки не са ви нужни, изобщо хора не са ви нужни, такива няма да останат. Та затова в предишен коментар ви се казва че това е геноцид но вас това не ви интересува91
32
4
 
6
 
! Отговори
преди 7 години
До Анонимен Ами шавлива ще е разбира се... В женската природа е заложено да търси най-добрият екземпляр, който ще може да се грижи за нея и децата.....но голям процент от българите не стават за нищо..... за съжаление
31
5
 
8
 
! Отговори
svetlio преди 7 години
Кой от вас,ама честно да си каже,след като помисли,ще вземе 25 годишно момиче,което утре ще забременее и ще трябва да й се платят 30 месеца по 20 лв за здравни=600лв. След като се върне на работа и се е събрала отпуска за тези 30 месеца отсъствие 2.5 месеца по 500-1000 = 1500-2500лв и като й свърши отпуската дойде и ти каже ами напускам да си гледам детето?!Може да го изкоментираме тук в коментарите с някой,ако желае?
30
2
 
3
 
! Отговори
Фондацията преди 7 години
Да се каже името на фондацията, която дава тези данни, да каже кой, кога и как е правил изследването, да го публикува, защото от е платено с пари от дарения, и да се каже какво иска.Не може да се даравят пари на НПО, а то да приватизира резултатите.Името на фондацията, ДНЕС, тала е редно. И линк към изследването.Резултатите от платените с дарения изследвания трябва да са ПУБЛИЧНИ! Те не са средство на фондациите за получаване на клиенти и нови финансирания.
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е ясно българските мъже са направили обществото и България такава каквато е. Бай *** е това което е, затова сме най-пропадналата държава, защото той така разсъждава и така управлява не само през тези 30г
28
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 27м дааа,за разлика от тебе мъжете в чужбина,пример италия,испания,не са съгласни жените им да се трудят по 8 часа.Какъв мъж съм аз-казват,ако нямам възможност да издържам семейство???За това повечето работят на половин работен ден,и си глезят жените,и жените там имат по големи права от мъжете.Ако се разведеш-жена ти може да те остави само по ***,закона е на нейна страна,а бг мъжете?Мързеливи,мързеливиии,седят си в тях,а жена им по чужбина им праща пари..По добре сама!
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли мъже проблемите са много. Факт!!! За жените!!!!
26
1
 
7
 
! Отговори
Много психология преди 7 години
В страната има до 7мил. жители. От тях 1 са насилвани жени. +1 техните мъже насилници. Но има +1 насилвани вани мъже (поне психически), техните жени го правят.Общо 4 милиона с досиета във фондацията, която търси държавно финансиране и разни швейцарски фондове, чрез които се перат взаимоотношения и пари. Защото според тях трябва да се работи и с насилника, и с насиления. Т.е. 4 милиона клиенти. 20 психоложки от една конкретна фондация тероризират през няколко месеца държавата с нуждите си.
25
4
 
3
 
! Отговори
ами преди 7 години
те нали гледат турските сапунки - там как е? нали тва е аршина?
24
3
 
2
 
! Отговори
майчето преди 7 години
обаче едва ли е насилвана, вие бихте ли я насилили )))))))))):
23
4
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Самата тя е назначена без да отговаря на нито едно от тези условия.
22
8
 
10
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Българският мъж е комплексиран *** и за това си позволява да посяга на жена си....беден, *** и ограничен.... Мили жени.... бягайте.... търсете си щастието с истински мъже в чужбина... там ще бъдете уважавани и ценени
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кога да ги ражда тия деца, в гимназията ли, че после да е образована и да няма майчинство ? За това няма деца в тая държава, защото работата е по-важна и едно семейство не може на един доход, а държавата не се занимава с нищо.
20
11
 
5
 
! Отговори
мъж преди 7 години
Всяка четвърта жена у нас е жертва на домашно насилие, физическо или психическо, което означава, че всеки четвърти мъж в България е насилник."Ако направим една проста аритметика това са близо милион мъже", съобщи омбудсманът Мая Манолова пред БНТ.---Ами да правим сметки, щом сме почнали сметки да правим. Другите 3/4 жени защо не ги бият? Каква е сметката? Ако я направим, излиза, че 1/4 си заслужават боя, иначе нямаше да ги бият. 1/4 проклети жени е доста голяма бройка, мерки трябва!
19
6
 
6
 
! Отговори
дзвер преди 7 години
Опущиш ли една жена тя става като нинова или манолова.
18
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз на мойта като се прибера и още от вратата и откършвам два шамара, профилактично така. Тя ме пита защо ме биеш, нищо не съм направила, викам ти ако беше направила нещо нямаше да те бия, главати щях да ти счупя, затова мойта жена ме слуша и изпълнява, жената трябва да слуша и да изпълнява.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Друго задължително условие е да присъстват активно на тридневните тиймбилдинг "срещи".
16
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами за това са такива проклети жените днес, вече за нищо не стават. Едно време всяка жена ядеще редовно бой, жената само бой я оправя, ама сега не ги бият, само 1/4 ги бият, а останалите 3/4 само мислят как да шават!
15
3
 
10
 
! Отговори
БеГеМама преди 7 години
Това не е драма, а ежедневие.