Малкият Коко има нужда от нашата помощ!

На 2 април отбелязваме Световния ден за информираност за аутизма
7
Малкият Коко има нужда от нашата помощ!

На днешния 2 април отбелязваме Световния ден за повишаване информираността на обществото по въпросите на аутизма. Датата е избрана точно преди 10 години от ООН.

Всяка година на тази дата, кампанията "Освети в синьо" цели да привлече общественото внимание към проблемите на хората, страдащи от аутизъм. В България денят се отбелязва няколко поредни години.

Едно от тези деца е и Коко, чиято история вече ви разказахме. Преди малко повече от месец той стана 3 годинки и продължава своята битка.

Още по темата

Момченцето страда от заболяване от аутистичния спектър, а родителите му събираха пари за процедури с хипербарна оксигенация. Благодарение на процедурите в последната близо половин година има напредък в състоянието на Коко.

Започнали сме още две нови терапии - електростимулация и звукостимулация, които му се отразяват много добре. Коки си подобрява развитието, има думички които използва точно по предназначение, сподели пред Dnes.bg неговата майка Наталия Стефанова. И споделя мечтата на Коко и семейството му в днешния ден – да се съберат достатъчно средства, за да продължи лечението на момченцето.

По предварителна сметка, за всички процедури за година ще е необходима сумата от 20 000 лева, с която семейството не разполага. Има хора, които са помогнали на Коко, но сумата все още не е събрана.

Семейството е от Шумен, а за терапията на Коко често се налага пътуване до Варна. Това е свързано с още разходи за транспорт.

Коко има и хранителни непоносимости към млечни продукти, глутен, лактоза, яйца и ядки. Затова и днешния празничен ден няма да посрещне с торта. Детето е на строга диета и хранителни добавки, които още повече утежняват финансово бюджета на семейството и са много голям разход за родителите. Момченцето има и още две братчета - Александър и Николай.

Майката на момченцето Наталия Стефанова благодари искрено на всички, помогнали на Коко до момента и отново отправя апел за помощ.

Всеки, който желае и може да помогне на семейството, може да го направи на Дарителска сметка на Калоян Пейчев Казаков:

ПроКредит Банк BIC PRCBBGSF BG89PRCB92301049318117
PayPal: Help_koko@abv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Калоян Казаков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
До мен преди 7 години
Аз не виждам някъде да се споменава каква сума е събвана . В страничката на Коко видях , че е около 8000 вече . Дано повече хора помогнат и това прекрасно дете се подобри
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Медиите не са средството за подпомагане на болните хора. Видяхме го особено ясно при случая с измамника Ахмед Моллов! Това е работа на държавата - да вдигнат осигуровките, ако не стигат парите. Да се засили контролът върху издаваните ТЕЛК-ове и изтичането на пари от НЗОК. Там знам за зъболекари, които събират здравни книжки и точат по 6000 лв. от НЗОК всеки месец за неизвършени процедури.
3
0
 
6
 
! Отговори
Мъник преди 7 години
Тези изброени терапии са най-съвременните и мега скъпи за всички нас уви с дечица от спектъра. Въпреки че ефекта от тях е спорен и частичен, надежда е някаква да се опита всичко възможно..
2
6
 
5
 
! Отговори
Николай преди 7 години
Всички деца аутисти имат нужда от помощ! Защо само Коко? 90% от сецата аутисти се вилиаят добре от хипербарната терапия. Не разбирам защо всички усилия се хвърлят към едно дете?
1
6
 
15
 
! Отговори
Баща на аутист преди 7 години
"цели да привлече общественото внимание към проблемите на хората, страдащи от аутизъм." Аз като гледам моя, хората с аутизъм нямат кой знае кви проблеми, може да се радва се на фиш от тото все едно е скъпа играчка, хич даже не ми изглежда нещастен. Проблеми имат по-скоро родителите им които не могат да го преглътнат това че детето им е такова. Сега, не знам, може би като пораснат и се появяват истински проблеми, но поне докато са деца определено родителите се нуждаят от терапия, а не детето.