За Великден накъде – към Черно или Бяло море?

70 000 българи ще поемат към чужбина, 210 000
Обновена: 9 апр 2017 19:25 | 9 апр 2017 19:17,
42
За Великден накъде  – към Черно или Бяло море?
Снимка: архив "Булфото"

Великден наближава и хиляди българи стягат багажа. По традиция част от сънародниците ни ще потеглят на юг, към Бяло море. Не малко обаче ще останат в България – на ски по планинските курорти или към морските, където се очаква хубаво време.

Над 70 000 българи ще поемат на път в чужбина за Великден. Най-предпочитани за априлските празници са съседните страни – Гърция, Сърбия, Македония.

Около 45 000 наши сънародници ще изберат Гърция, сочат данни на на Института за анализи и оценки в туризма. Около 7 000 българи ще посрещнат Възкресение в Сърбия, а други 2 500 – в Македония, съобщи БНТ.

Много наши сънародници ще летят за празниците до други държави в Европа.

Стотици хиляди българи ще предпочетат да останат в страната. 

Очаква се около 210 000 да посрещнат празника с приятели и роднини в България. “Най-голям интерес по Великден концентрират Светите места – Рилският манастир, Бачковският манастир, Троянският манастир“, съобщи Румен Драганов от Института.

Сред туристическите атракции са мощите на Йоан Кръстител в църквата “Свети Кирил и Методий“ в Созопол. Миналата година по Великден те са били посетени от около 250 000 души.

Заради огромния интерес поклонението пред мощите се заявява месеци преди това.

Над 7000 българи ще тръгнат към Черноморието, където се очаква хубаво време за плаж.

Всички планински курорти също ще работят интензивно, условията за ски са добри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Хайде преди 7 години
Още днес тръгваме за Гърция, преди да се натрупат опашките.
32
0
 
2
 
! Отговори
рьом преди 7 години
Към Мачу Пикчу им.
31
7
 
2
 
! Отговори
тодор преди 7 години
в Гърция разбира се. Отивам да хапна хубава прясна морска храна. Да се полюбувам на хубавите плажове, на кристалната морска вода и най-вече на запазената природа, която липсва в България
30
0
 
7
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
Хотели строят по морето, а пари за пречиствателна станция нямат, всичките фекалии ги изливат директно в морето .А хигиената в заведенията ужасна и персонала болен от какви ли не заразни болести. Плажовете не почистени:стъкла , спринцовки. Никакъв контрол. Полиция няма, ред също. България на море, друг път...
29
1
 
9
 
! Отговори
баш ми е драго преди 7 години
Дома,с планини от мръвки и море от бира
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aз пък отивам в Mонреал
27
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни глупости. Аз живея на морето и по цяло лято сме от севера до юга. За 25 год , не ми се е случвало да се разболявам от МОРЕ!?!? Как се разболява човек от море.... вътре има сол ...Пълни щуротии се пишат тук от измислени хора.
26
12
 
8
 
! Отговори
Синеморец преди 7 години
Бяхме цялото семейство на Синеморец и на втория ден се разбирахм жестоко и следващите 3 месеца едва оздравяхме....никога няма да стъпваме в свинската *** на почивка на море в черно море.......никогааааа
25
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука пишат много платени хора. Плюят само Българския туризъм и градове. Тея отчаяни хорица си мислят ,че ще попречат на България да върви нагоре ... но някакси няма да успеят. Хората имат очи . Все повече чужденци се радват на нашата морска природа и дадености. Лайте си ... кой го интересува :)
24
10
 
14
 
! Отговори
мерси бойко преди 7 години
Никога повече на БЪЛГАРСКОТО *** където гъмжи от всякакви мръсотиии,заразил,болести или....истината е в съседните ТУРЦИЯ и ГЪРЦИЯ където водата е бистра а и обслужването е прекрасно,няма мутренски такси по стила на Винету
23
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде стига с тая гърция ! -нищо и половина ! камъняци,пущиняци,оси и надменни ,лицемерни физиономии !всички ,които ще ми напишете минус сте гърци или техните слуги.
22
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Герберски та крадлива администрация може ,за останалите-в къщи, с пиле вместо агнешко!
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към провинциалното море сме ний!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще сея мамули братовчеда изпил парите съдба
19
13
 
20
 
! Отговори
Bulgaristanskata преди 7 години
***, черно море??? НИКОГА!!!
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и в Червено или в Жълто море.
17
5
 
29
 
! Отговори
таню скариди преди 7 години
да не забравите да пишете дежурните *** статии на всеки празник да пишете как "големия град"софия се изпразвал как на изходите имало големи задръствания по 200-300-600 хиляди коли как напускали големиииио град как оставали тук само "кореняците" и ще кълнът нещтастниците под такива статии как селяните да си оставали на село и да не се връщали че софията била по спокойна без тях и да не забравите после да пишете дежурните статии за голямото завръщане обратно в софията и как имало задръствания пак
16
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз веднъж се излъгах да отида на Чeрно море и по цялото ми лице излезе акне, а по цялото тяло - морбили. На всичко отгоре имах и 3 дни разстройство. Много гадно беше. Повче никога няма да направя тази грешка.
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И за мен всеки ден е Великден - все пак да не работиш и да разполагаш с месечен доход 3 500 лв не е никак зле за България, нали.
14
3
 
12
 
! Отговори
З преди 7 години
Защо пък трябва да е на някое море? Къде точно е логиката, може ли някой да ми обясни? Що за простотии са това? Великден студентския празник, бала на учениците ли е какво е?