Почина Емма Москова, министър в кабинета "Костов"

За смъртта й съобщи във Facebook синът й – Петър Москов
39
Почина Емма Москова, министър в кабинета "Костов"
Снимка: БТА, архив

Бившият министър на здравеопазването в правителството "Борисов-2" Петър Москов съобщи в социалната мрежа Facebook за смъртта на майка си Емма Москова - министър на културата в правителството на Иван Костов.

"Бог да прости майка ми...", написа той

Емма Москова е родена на 8 юли 1934 г. в град Карлово, България.

През 1956 година започва да учи архитектура във Висшия инженерно-строителен институт ВИСИ, сега (УАСГ), а по-късно история и археология към Софийският университет "Св. Климент Охридски“ (СУ). След това специализира реставрация в градове като Рим и Париж.

Работи в Софпроект като проектант и ръководител на група. 1991 до 1997 г. е директор на Националния институт по опазване на паметниците на културата, като същевременно преподава архитектура и строителство във УАСГ. В периода 1997 – 2001 година е министър на културата в редовното правителство на Иван Костов.

Омъжва се за д-р Стефан Москов – лекар, племенник на социалдемократа д-р Атанас Москов. Има един син, - д-р Петър Москов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
25
 
! Отговори
Сократис преди 6 години
При подобни случаи повечето цитират една орязана мисъл, че за мъртвите или добро или нищо, но оригиналната мисъл е : "За мъртвите - или добро, или нищо друго освен истината" Друг е въпроса от към моралната му страна и като всеки родител, тази жена е имала близки хора които са я обичали и уважавали и за тях - Съболезнования!
9
18
 
16
 
! Отговори
Срам! преди 6 години
Деца,деца, когато някой действително е Т.Ъ.П. ,това няма как да му бъде обяснено.Вие не сте виновни,тя просто природата се е подиграла с вас. Само цапате земята с присъствието си.На света не му пука за вашето ,,самочуствие"След време жестокото разочарование че сте останали в калта ще е огромно.Г.л.у.п.а.в ли си то е до живот. Поне да знаехте ,,комунистическото" минало на Москови.Малки сте неуки сте,Атанас Москов изкара половин живот вБелене и други лагери.Мир на праха и Достойна жена
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мавъра оцеля от левкемията но и неговото е въпрос на време,за продаването на България.
7
4
 
8
 
! Отговори
(-)оne преди 6 години
До GaskoingГоспод не прибира ***...
6
8
 
29
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Май си прав, само дето преди 1989-та не се е издигнала - явно е нямала качества. После от 1991 година, на 57 години изведнъж скача на ръководна длъжност - всички знаем как ставаха тези работи: тогава: СДС налагаше своите некадърници на всички ръководни места в държавата. Не я познавам, но като чета биографията й, май така е станало.
5
11
 
17
 
! Отговори
Gaskoing преди 6 години
Господ си я прибра..... да си получи заслуженото
4
4
 
7
 
! Отговори
april преди 6 години
rip.
3
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста си е поживяла и добре. Комунистка при комунистките, седесарка при седесарите и герберастка при герберастите. Дай Боже всекиму.А 95% от българите превиват гръб цял живот за да оцелят.
2
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това маман на дрогирания убиец iс изцъкления поглед ли е ?
1
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мир на праха и!