Очаквано: "Борисов" 3 смени от раз 22-ма областни

Част от губернаторите са познати от предишните мандати на ГЕРБ
48
Очаквано: "Борисов" 3 смени от раз 22-ма областни
Снимка: БТА

Правителството на Бойко Борисов назначи двадесет и двама областни управители на първото си редовно заседание, освобождавайки досегашните. Те пък бяха назначени от служебното правителство на Огнян Герджиков.

В Благоевград поста ще заеме Бисер Михайлов, във Варна – Стоян Пасев, във Враца – Малина Николова, в Кюстендил – Виктор Янев, в Ловеч – Георги Терзийски, в Смолян – Недялко Славов, в Хасково – Станислав Дечев, а в Ямбол – Димитър Иванов. Те са заемали същите длъжности в периода от 2014 г. до 2017 г.
 
Ирена Соколова за втори път става областен управител на Перник. Тя е заемала длъжността през 2014 г. и 2015 г. Митко Стайков поема поста в Търговище, където вече е бил областен управител от 2009 г. до 2013 г., съобщиха от правителствената пресслужба.
 
Двама заместник-областни управители – на Видин Албена Георгиева и на Пазарджик Стефан Мирев, стават областни управители, а Ивелин Иванов, който от 2015 г. е главен секретар на областната администрация в Силистра, е определен за областен управител на Силистра.
 
Любомира Попова застава начело на област Велико Търново. Тя е професор към катедра "Педагогика" в педагогическия факултет на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий".
 
В Габрово областен управител става Невена Петкова. От 2004 г. до 2016 г. е старши разследващ полицай в ОДМВР – Габрово, РУ – Севлиево. Магистър е по право от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий".
 
За областен управител в Кърджали е назначен Никола Чанев. В териториалната данъчна дирекция в града последователно той е заемал различни постове – от данъчен инспектор до началник сектор. Магистър е по национална и регионална сигурност от ПУ "Паисий Хилендарски", както и магистър по счетоводство и контрол от УНСС.
 
За областен управител на Монтана е определен Росен Белчев – икономист от УНСС, който в момента работи в частния сектор.
 
На поста в Плевен е назначен Мирослав Петров. Магистър е по икономика от СА "Димитър Ценов" в Свищов, завършил е и НВУ във Велико Търново. През 2013 г. е бил директор на ОД на МВР – Плевен.
 
Народният представител в 43-ото Народно събрание Гюнай Хюсмен ще оглави областната администрация в Разград.
 
В Сливен областен управител става Чавдар Божурски. Работил е продължително време в сектора сигурност, бил е директор в ОДМВР - Сливен. Магистър е по право от СУ "Св. Климент Охридски".
 
На длъжността областен управител в Стара Загора е назначена Гергана Микова, която два мандата е общински съветник в Стара Загора. Завършила е българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски".
 
Проф. Стефан Желев поема ръководството на областната администрация в Шумен. Бил е народен представител в 42-рото и 43-ото Народно събрание. Ръководител е на факултета по технически науки в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
врачка преди 6 години
Ако някой от Герб е откраднал от държавата или направил далавера през последните 7 години дано господ го накаже ако него децата му
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Бай кукуригу ,Герджиков смени 4 обл управители и ти орева земята а сега ги сменяш всички до един
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 6 години
До 42 - ще ти се , ама цъ !
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СДС-стани да седна.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Очаквано: "Борисов" 3 смени от раз 22-*** областни "".............той нека се почуди още малко ... и може пак да сдава властта
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бутафория, меко казано.Този път обаче този комплексар се прави на мъж пред президента.Действа изключително отмъстително въпреки че трябва да благодари на президента че се върна.Ако бяха взети мерки против купуването на гласовете, ГЕРБ не печели.Радев поради липса на опит или нещо друго не овладя продаването на ромските гласове.Става зле на умните и честни хора.Ще видим и дано този път да не се размине само с оставка.
39
2
 
9
 
! Отговори
избирател преди 6 години
Герджиков смени няколко областни и се дигна голям шум, сега всички мълчат. Сред областните има ,,каваци" тополи но има много ,,тикви". На държавата проблема е в това че управниците и са ........
38
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е по цял свят.Ти би ли оставил за ,,помощник" някой който знаеш че ще те предаде.Естественно че не Така е в целия свят. Пуберите това още не могат да го разбират,но като ви прецакат няколко пъти ще проумеете дечурлига мамини. Разбра ли 29 ,няма параноя има си логика. Ти кой би пуснал в къщата си да пренощува-брат си или сирийски мигрант? На кой имаш повече вяра?
37
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tikvio Boss :-))) Bog ne zabravq
36
14
 
9
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Е-хей, червеният плювач пак с безброй постове, и все анонимен, за да не се разбере, че е един и същ. Поздрави от кервана. Като ми пееш анонимнико, кой ли те слуша? Марш в канавката на некадърните назначения на служебното правителство. Значи те можеха да сменят, а сена не е хубаво - ех, какви лицемери сте това червените кауни.
35
20
 
9
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Само така, сеч за червената чумма. Ха-ха, как се бяха натопорчили, че ще управляват, но не им се отвори парашутът. Защото е П2, руски.
34
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хей, ГЕРБАЧОВЧЕТА ! Собственикът на ГЕРБ е сменил областната администрация на цяла България , за три минути ! Роптайте радетели за България !
33
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИКВА И ТИКВЕНИЦИ
32
3
 
25
 
! Отговори
Б-я преди 100 год. преди 6 години
"Всяка влас си има хиляди гладници, хиляди "наши" които е длъжна да нареди на държавната трапеза, като дойде на власт, а хиляди други изпъдени от служба ще очакват нови политически промени за да се докопат пак до кокала""Службогонци" Ив. Вазов
31
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така както върви България, рано или късно ще има лустрация на управляващите от ГЕРБ. *** се разминаха но тогава в държавата имаше пари. Днес държавата е ограбена и пред разпад. Нищо не се прави за по-нормален живот у нас, за подобрение на финансовият ни статус. Не може да се биеш в гърдите колко сме добре а всъщност ограбването върви с такава сила, че как ще завърши не се знае. Да лъжеш народа си по този начин, нагло и жестоко, да го оставиш са умира без адекватно лечение е геноцид!!
30
3
 
6
 
! Отговори
stalin преди 6 години
mazohistiti , v balgariq sa mnogo kolkoto pove4e gi dersh po haresvan stavsh .
29
6
 
17
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Овцете ги стрижат до кръв, ама не им пука да има бира в пвц и кренвирши от кожи!
28
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите живеем в условията на едноличен режим, установен от човек с половин книга, страхлив и параноичен все повече. С остаряването му някои умствени процеси се засилват като мнителност, недоверие, страх, несигурност. Тъй като е отдавна с изкривена психика, за него е важно да се крепи във властта. На всяка цена! Ето защо се слагат всякакви хора които ще са само послушни и изпълнителни. И краденето да продължи с пълна сила, а България се срива и бедността расте. Него не го интересува българина.
27
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо назначиха за -ти път некадърника Владимир Владимиров, който успя да увеличи задълженията на БДЖ и да остави дружеството без ремонтирани локомотиви и вагони, а закъсненията по негово време бяха от сорта, ако трябва да пътуваш 2 часа, влакът закъснява с още 2 часа ... ако тръгне въобще
26
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калинките се завърнаха по старите си места.