Аларма: Служителите на МВР работят при ужасяващи условия

11% от криминалистите са със злокачествени заболявания, твърди синдикалист
16 май 2017 10:52, Анисия Иванова
55

Проблемите в системата на МВР се задълбочават все повече. До мен не е стигнала информация относно напуснали криминалисти, но е много вероятно това скоро да се случи. Условията, в които се работи в Института по криминалистика, са ужасяващи. Това заяви в студиото на "България сутрин" зам.-председателят на управителния съвет на Синдикална федерация на служителите в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) Борис Прешелков.

Той допълни още, че през изминалата зима инсталацията в института е замръзнала, след което се е наложило цялата сграда да бъде разбита за поправката ѝ.

Вследствие от това сградата сега е потънала в азбестов прах, който служителите дишат. А според статистика на МВР около 11% от служителите в този институт са получили злокачествени заболявания.

"Който и да беше поел управлението на МВР, щеше да се сблъска със същите проблеми. Това е наследство, предавано с години. Проблемите обаче вече са твърде големи и не търпят отлагане. Не е нормално административните служители да получават всяка година допълнителни доходи за дрехи, а униформите да не са сменяни от 2012 година насам", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Заплатите, които служителите получават, уронват достойнството им. Бюджетът на Министерството на вътрешните работи всяка година се дофинансира, но средствата отново не стигат. Трябва да бъдат направени реформи в системата, защото голяма част от хората там не са нужни, обясни криминалният психолог Росен Йорданов.

"Не очаквам нищо конкретно от управлението на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. Няма как да очаквате каквото и да било от човек, който е напълно чужд на системата. Когато някой бива назначен на такъв висок пост, то той трябва да си го е заслужил с предишни действия и опит, коментира още Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕла си ги изкарай Ти сега тия 20 заплати. Хаир да Ти са!!!
6
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм чул някой да се откавал от 20 заплати заради тези условия!
5
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО НЕ ИМ ХАРЕСВА ДА НАПУСКАТ И ДА ПОЧВАТ РАБОТА ПРИ НЯКОЙ КАПИТАЛИСТ ЗА 500 ЛЕВА ПО 10 ЧАСА НА ДЕН..БЕЗ НИКАКВИ ПРИВИЛЕГИИ И ГЛЕЗОТИИ!МОГАТ ДА СТАНАТ И МИНЬОРИ АКО ИСКАТ..ТРАКТОРИСТИ..КРАВАРИ И Т.Н.!ПАЗАРА НА ТРУДА Е СВОБОДЕН!
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И други работят при ужасяващи условия и получават много по-ниски възнаграждения. За привилегии няма да говорим. На кого да се оплачат? Оплакват се, но само в арменската църква ги чуват.
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Условията за работа са ужасни не само за тях.И искрено съжелявам, че е така.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ и другата свинска глава го назначиха този. Какво чакате, да измрете ли? Взимайте се в ръце и докато не се съобразят с професионализма - бойкот. Тиквуна пръв ще си легне.
1
2
 
7
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Ще се сетите ...