Слънцето се завръща, а дъждът отстъпва

Максималните температури ще са между 19 и 24°C
17 май 2017 18:50, Красимир Ангелов
2
Слънцето се завръща, а дъждът отстъпва
Снимка: Община Стара Загора

Слънчев и топъл ще бъде утрешният четвъртък, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта все още ще превалява на места главно в Западна и Централна България. До сутринта валежите ще спрат, а облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява.

През деня намалението на облачността ще продължи и в повечето райони ще се установи слънчево време. Вятърът все още ще е до умерен от североизток, в югоизточните райони и временно силен, като вечерта ще стихне. Максималните температури ще са между 19 и 24°C, малко по-ниски по Черноморието.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Преди обяд все още над Родопите и Странджа ще е с повече облаци, но без валежи. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 13°C , на 2000 метра - около 6 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево с по-значителна облачност по южния бряг, без валежи. Ще духа умерен, в южните райони и временно силен североизточен вятър. максималните температури ще са между 16 и 19 градуса, температурата на морската вода е 16-17 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.