Теди Москов скандализира: А,Б,В-то ни – подъл гръцки план!

"Глупаво е да се чества културата - или я има, или не"
24 май 2017 16:10,
358
Теди Москов скандализира: А,Б,В-то ни – подъл гръцки план!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Това да се празнува култура е глупаво, както и да се дават награди за нея. Културата или я има, или я няма. По време на комунизма 24-и май беше единственият празник, който не беше свързан със Съветския съюз. Но азбуката ни е подъл гръцки план да ни отделят от католическа Европа.

Това заяви театралният и телевизионен режисьор Теди Москов пред Bulgaria ON AIR.

"Приписваме се заслугата, че ние сме дали тази азбука на руснаците, а всъщност сме я взели от гърците. Те са пуснали двама шпиони гърци, които да създадат азбука и тя да ни отдели от растящото влияние на Папата", обясни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
17
 
5
 
! Отговори
свинаря преди 6 години
Климент Охридски създава азбуката,на която пишем,а не Кирил и Методий и брат му. Важният въпрос в случая е не кой създава азбуката,а защо пишем на руската кирилица,а не на нашата си собствена?
120
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам какви големи историци-медиевисти се изказват, става ми тегаво! Кирило-методиевото дело, делото на Светите седмочисленици е хванало корен тук, в Симеонова България! Не ме интересува, какви са по кръв, дали баща им е Лъв, а майка им - лъвица,важното е, че начинанието е успяло благодарение на Великия пресветъл княз Симеон - мъдрец, стратег и воин! Нека никое добиче не смърди дали е имало славяни или не!Имало е! Нека всяко хайванче не използва всеки повод, за да сее омраза срещу русите
119
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе верно дрогарю тя българската и руската азбука са различни.Много прости тея дрогари.
118
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човека не е много добре очевидно, оставете го на мира.
117
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекари няма, учители няма, медицински сестри няма, работници няма.Какво има?Има бол червени пенсии, шведи, червени политици. Всичко младо и кадърно бяга. Дабе вече и старите нормални бягат.Никой не ви ще червената държава.
116
4
 
11
 
! Отговори
Азбукар преди 6 години
На този Теди повече му ходи Педи.
115
1
 
8
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Дали пък не е вярна тази консперативна теория? Май и тук ще излезе че Сорос е виновен , или Путин.
114
5
 
4
 
! Отговори
чичо-дедко преди 6 години
До Кутевистите дерзаятам... имаш ли 20 години?! Защото аз съм на доста повече, имаше и екскурзии до СССР, не го учеха както ти пишеш, недей да лъжеш :) . И... защо намесваш руснаците тук?! Тук става въпрос за българската азбука, не за руската, не за...
113
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали България е велика или не, това ще кажем ние, българите, а не други "велики" държави, велики най-вече с търговията си с роби и геноцида.
112
1
 
11
 
! Отговори
Малиий те са въдят.. преди 6 години
като ***!! Прощапулника беше Евгени гейчев Михайлов Сега пък *** дала ТЕЕЕДИИИЙЙ Московчанина! Ейй ейй кога ли ще срещнете някой българин дето говори на гръцка галголица че да ви бие бие до по сиране!!
111
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как да се оправи България. Ако внесат от другаде друга народност, която да командва, а българите само да слушат, добре, иначе няма как.Каква култура Москов, то има "връзки", шуробаджанащина, "свои хора", няма нищо реално като качества. Успяват само "връзкарите". Държавата загива, без да се е променила след комунизма. Продължават да затриват тази държава 73 г. И всички мълчат и теглят ярема.
110
3
 
15
 
! Отговори
Още не е излекуван ! преди 6 години
Преди години този амсалак беше блъскан от кола в Германия. Физически се възстанови до някъде, но психически не мръдна. На всичкото отгоре не взема редовно ония сините, малките хапчета. Сега ще го видите как прескача трамвайните линии и рита камъните по улиците и се опитва да ги догонва. Да го включим в групата на Юлиян Вучков. Какво ще кажете ? Там ще общува с Беновска, Мермерски, Михнева, Снежана Дукова.... Какво по хубаво за него от това ?
109
4
 
9
 
! Отговори
Пффф преди 6 години
И тоя даде фира.толкова глупости в няколко изречения. ....дтм продажна ...
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин Москов като интелигентен човек трябва да му е пределно ясно че който владее настоящето той владее и миналото. Събитията от миналото винаги са пречупени през призмата на настоящето. Ако беше историк твърдението му би имало някаква тежест. Но така той по нищо не се различава от тези с които не е съгласен.
107
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала Теди!
106
4
 
8
 
! Отговори
Кутевистите дерзаят преди 6 години
В СССР учеха пък, че Ленин е измислил азбуката. А за културата както за всичко няма пари. Няма и да има. Ако някой си мисли вече, че причината е някъде си, хич да не мисли. Причината е във всички, които живеят в България. навсякъде имаше преход, и тръгнаха напред, само тук нямаше нищо и тъпчем на място.Самият факт, че само тук има червени ***, които спамят за пари е показателен. Няма такива в нито една друга посткомунистическа държава. Даже и в РФ забраниха КПСС през 1992 г.А тук?
105
7
 
7
 
! Отговори
чичо-дедко преди 6 години
на всички псуващи (включително автора на статията, колкото и да ги уважавам като сценарист), прочетете историята малко бре деЦа! На тогавашния цар му е трябвало нещо да обедини народа (едно от нещата е било езика) и го е направил. Вземете прочетете, вместо да пишете простотии.
104
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това момче е голям драматург, шапка му свалям, много, ама много е добър, обаче, това, което го е казал за агентите са глупости, това е съвременна евр...йска интерпретация на събития с хилядагодишна давност!
103
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василев"Българите имат англосаксонски корени и това е научно доказано!!!"По-скоро е обратното. Днес живеем в земите на траките и носим по-скоро тракийски гени, а не български. И имало едно племе Пеласги, които били мореплаватели и са ходили да чaластрят моми по целия свят. Та именно те са ходили до Великобритания, Скандинавия и Прибалтика. Докато обратното се е случвало.. вероятно доста по-малко, защото 1-во цивилизацията се е зародила по-рано при нас и 2-ро онези са имали страх да идват.
102
18
 
4
 
! Отговори
факт преди 6 години
Кирилицата ни е върнала два века назад и ни е откъснала от най-развития свят.