Наш ТИР катастрофира в Италия, блокира магистрала

Българският шофьор е тежко ранен, откаран е в болница
12 юни 2017 17:15, Анисия Иванова
21

 

 

Тежка катастрофа между два ТИР-а с български и хърватски номер парализира магистралата между Имола и Равена, съобщиха италианските медии.

Шофьорът на хърватския ТИР е починал, докато този на българския е тежко ранен. Той е транспортиран в болницата "Буфалони" на Чезена.

Българското посолство в Рим в момента уточнява националността на шофьора на българския ТИР. Катастрофата е станала към 8 часа сутринта на магистралата А14.

След удара между двата ТИР-а те се преобърнали и се възпламенили. Тялото на шофьора на хърватския камион е било извадено овъглено.

Километрични опашки коли се образували на магистралата. На помощ се притекли коли на пожарната и на пътната полиция от Луго, Имола и Болоня.

Според българския посланик в Рим Марин Райков шофьорът на българския камион е с тежки изгаряния и е неконтактен. В момента посолството ни се опитва да установи кой е собственикът на камиона, съобщава "24 часа".


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
той преди 1 година
Единия камион е излизал от споменатите SOS отбивки, а другия засилен го е блъснал. Това е другата простотия на италианците, именно, че няма ускорителна лента когато излизаш от отбивката, т.е. директно от отбивката и си в крайна дясна лента. Всички знаем колко време е нужно на един камион за да ускори, в случая дори е бил пълен. Става така, че продължително време караш на магистрала с адски ниска скорост, което е предпоставка за ПТП. Жабарска инженерна мисъл
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това 4-тата лента е аварийната лента, но е с прекъсната линия защото е до мястото на разклон, а там автомобилите трябва да се включат на магистралата от този разклон , а това става чрез прекъсната аварийна лента.
13
0
 
3
 
! Отговори
М. преди 1 година
Фирмата е Юроспийд
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно защото непрекъсната линия не позволява да я пресичаш по закон, затова и аварийните ленти са отделени с непрекъснати линии. Аварийната лента е само за случаите когато получи авария автомобила и тогава да пресечеш тази лента непрекъснатата. А италианските аварийни ленти що са метър широки по техните магистрали- питайте италиаците.
11
1
 
9
 
! Отговори
Nikoi преди 1 година
"TIR" е международна система за транзитен превоз на стоки без обмитяване по междинните граници. Вероятно неграмотните журналисти имат предвид тежкотоварни камиони..!!
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аварийната лента се прекъсва ако трябва да се навлезе в магистралата от разклон. Вляво къде видяхте разклон, че тя да се наложи да е прекъсната? М? Италианците си имат някакви собствени правила различни от нашите. Това е.
9
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 11 Аварийната лента се отделя от другите ленти по които се движат МПС с непрекъсната лента, а не с прекъсната. А защо не се движат в най-дясната лента МПС идея си нямам. Това е по нашите закони. Техните може да са други... ..
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като е магистрала без авариина лента, защо в най- дясната няма нито една кола?
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 7 Бе аз много добре гледам. Я виж вляво платната тоест тия вляво от мантинелата- за обратно движение. Това си е 4 лентов скоростен път с 1 метър аварийна лента и по нашите закони това не може да е магистрала, защото аварийната лента трябва да е широка 2,5- 3 метра. А тук виждаме широчина най-много метър.. Кое не разбра?
6
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи ние трябва да спазваме стандартите за магистрали, а италианските си имат магистрали с аварийна лента един метър максимум?
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Италианците са мега маллоумни. Да смятат скоростен път с 4 ленти за магистрала, където аварийната им лента е 1 метър.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 3 Само Ганчо ли прави такива катастрофи, бе?
3
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ганчо е известен в Европа с простотията си, но не пречи отново да се заяви.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от 1 Оп извинявам се, не видях, че отначалото на клипа има непрекъсната лента и след 200 метра тя продължава..Сори.
1
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кадрите виждам, че това няма как да е магистрала, а Скоростен път с 3 ленти. Липсва аварийната лента.