Опасни субекти: Изгониха майка и дете от Бизнес парка заради рисунка

Майката възмутена от реакцията на охранителите
Обновена: 18 юни 2017 09:45 | 17 юни 2017 09:55, Александър Попов
300
Опасни субекти: Изгониха майка и дете от Бизнес парка заради рисунка
Рисунката, която стана повод за разправии. Снимка: Facebook

Една детска рисунка, нарисувана с тебешир, стана повод за разправия и сълзи в Бизнес парка в столичния квартал "Младост 4".

"Днес официално ме изгониха от Бизнес парка. Досега не ми се е случвало никога през живота ми да ме гонят откъдето и да било. Но явно за всичко си има първи път. И то не че нещо съм се държала неприлично, а защото децата нарисували рисунка с тебешир на алеята", сподели в социалните мрежи журналистката Бела Чолакова.

Тя останала изумена от реакцията на охранителите, още повече, че никъде нямало обозначение да има подобна забрана. И най-вече - ставало въпрос за рисунка с тебешир.

"Дойде една жена и вдигна шум до небето кой я бил нарисувал и как това на нищо не приличало, все едно пожар бяха запалили. Аз, нали не си мълча, ѝ отговорих, че не сме знаели, че не може да се рисува, и като е забранено, да сложат табела.

Тя повика още двама охранители, явно за една детска рисунка с тебешири има нужда от подкрепление. И единият от тях, все едно нещо лошо правех, директно ми каза да напусна Бизнес парка. Било частна собственост и можело да забраняват достъпа на определи лица.

Явно една майка, която си седи кротко на пейката и до нея има рисунка, е достатъчно опасен субект и трябва да бъде изгонена. Толкова тъпо се почувствах и накрая наистина си тръгнах, и то разплакана.

Онзи ден един питбул се разхождаше без каишка в парка и изплаши децата, но тогава охрана не се появи… но за детската рисунка дойдоха трима. А най-лошото е, че с такива хора дори не може да се говори. Държат се все едно са всесилни и те третират като някакъв престъпник. Толкова ужасно не съм се чувствала не знам откога. И то заради едно нищо."

Тя е изпратила официално запитване до управата на Бизнес парка, за да узнае какви са правата и задълженията на посетителите му.

"Получих извинение от шефа на охраната на Бизнес парка. Все пак има някаква препоръка да не се рисува, да видим дали някъде ще бъде обозначено или съобщено официално", завършва майката.


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
0
 
! Отговори
Майка ти преди 1 година
Що ли пък всички с "частната" собственост просто не го духате ...
256
2
 
6
 
! Отговори
до 264 преди 1 година
Е какво пречи да си взема сандвич и да го хапна на открито?!!? Идеята да излезеш от сградата, да хапнеш нещо на крак, да седнеш на пейка да побъбриш с колеги...Който иска да си седи в ресторанти/ кафета! А бе какво ти обяснявам! Това е частна собственост, всяка фирма има договор, в който пише какво може да ползва! Външни хора нямат място там! Все едно аз да имам къща с двор, и изведнъж понеже някой нямал парк, да дойде в двора ми! Хайде по-сериозно, има парвила и трябва да се спазват!
255
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Мен
Имате ресторанти и кафета,какво ядете по пейките като турски гастарбайтери
254
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Елементарната култура и благоприличие сочат, че не можеш да рисуваш където и когато ти скимне, без значение дали е с тебешир, спрей, маркер или нещо друго.

Разбирам да е в някой парк или градинка, но не и в бизнес парка, който е частна собственост. Никой не е длъжен да ви върви по rъза и да ви чисти "рисунките", нито да ви третира като егати онеправданата и наранена особа.

Това е все едно да се из*eреш пред нечии вход и после да му се сърдиш, като ти бие шамар и те накара да си го изчистиш...
253
4
 
5
 
! Отговори
румен преди 1 година
До АнонименТъпанар, ти явно деца нямаш..Щом ти пречат. а ти какъв си бил някога .
Сега си явно нахакан ИТ специалист от телефонния отдел. ***
252
2
 
1
 
! Отговори
Истината преди 1 година
е, че просто трябва да разучите малко на кого са предписани правата и собствеността върху целият "Бизнес Парк" и всичко, драги пишещи, четящи, майки и журналисти ще ви стане ясно. Да ви спестя усилията - фирмите на *** и племеника му. От тук нататък си правете извода колко права имат обикновените граждани вътре в него. Политическата свръхкласа може да прави каквото си поиска, където си поиска, с когото си поиска. Утре могат и да гръмнат някое дете, защото ги погледнало на криво примерно...
251
0
 
7
 
! Отговори
До Lan преди 1 година
Наричат се улици, но всъщност са алеи в частен имот. Вътрешна инфраструктура. И никой никога не е планирал да прави парк там.
Ако ви се разследва - действайте.
250
0
 
5
 
! Отговори
Lan преди 1 година
Всъщност, ако това беше статия, а не клюка, би трябвало да има разследване ЧИЯ точно собственост са улиците в тази "частна собственост" и с какъв точно статут е цялото това нещо...не толкова трудно. Иска се само едно допитване до общината.
249
2
 
4
 
! Отговори
Lan преди 1 година
255
А хрумвало ли ти е ЗАЩО името му е "Бизнес ПАРК"? :) Защото това е липсващият парк "Източен" на София...щото е някаква безумна идея...която просто МИНА и това е! За напълни нечии джобове. Утре и "работещите там" ще искат да се разходят или да разходят децата си някъде...и в Младост, познай къде е това някъде?!
248
3
 
14
 
! Отговори
+ 1 за 251 преди 1 година
Моето мнение напълно съвпaда с коментар 251. Разберете, едно е обществен парк, друго е парк в комплекс от офис сгради! Парка е за работещите там! Напарвен да излезеш на спокойствие за 10 минутки или обедна почивка да хапнеш един сандвич на някоя пейка! Идеята е, малко да презаредиш, да е по-тихо, на въздух! Майки с колички, викащи хлапета, външни хора, неработещи в офис сградите, нямат място там!!!
247
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То за всяка забрана табрела ли трябва да се слага... Тази е била много нагла като са им направили забележк ае можело да си замълчи, това н ее обществен парк и имат право, не тя ще чисти поле.
246
0
 
13
 
! Отговори
само минавам преди 1 година
Тъй като бях неволен свидетел.... Госпожата беше много хрисима и мила с охраната, А ТЕ ТЪПИТЕ ХОРА ОПИТВАЩИ СЕ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА я помолиха да си тръгне. Ходете да драскате в мола или пред парламента *** драскачи.
245
0
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
Спомням си как се блещих, когато видях нормални хора да ходят по тревните площи, децата да играят и да се смеят. Как по тревата, тя не е за стъпване!!!
Идиотските забрани в България, наложени от болни мозъци, с които отразнаха поколения!
И тревните площи се косят редовно, и няма кърлежи, и се чистят и поддържат, и са за хората!
244
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бизнес парка е място където се работи. Много е дразнещо да слезеш за 10 минутна почивка от сградата, където те изгърбват от работа (капитализъм) и да се опиташ да си починеш малко психически в парка. Само че, там е пълно с хора, които не работят в бизнес парка и заемат местата за сядане, вдигат шум и се държат, все едно са си вкъщи. И майките с колички супер много дразнят там. Да си ходят в общинския парк на младост и да си се разхождат там, да си рисуват по асфалта и да си вдигат шум.
243
7
 
11
 
! Отговори
рупи преди 1 година
Уважаеми медии, моля да не ни занимавате с битиетата на някакви инфантилки. Някаква се скарала някъде с някой и трябва да се тиражира веднага новинарките. Ако погледнете чисто статистически, всеки ден има десетки и стотици подобни случаи. Но защо точно този скандал е по-заслужаващ вниманието? Като иска да рисува, да драще с тебишира у тях, на стените.Или там не може?
242
5
 
29
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Какво престъпление, какъв ужас! Охраната направо да почне да стреля по такива нарушители на Закона и Конституцията!
Не Ви ли е срам, бе, всички, които изписахте тонове глупости против една майка и детето й, защото било рисувало... по земята... с тебешир. Болно общество! Ето затова българите напускат страната си. Място, дето всички търпят и си мълчат за големите престъпления, а са готови да разкъсат едно 5 годишно хлапе, че е прегрешило да "изцапа" с рисунката си.
Срам ме е да Ви чета!
241
3
 
30
 
! Отговори
Галя преди 1 година
Пази Боже сляпо да прогледа! Из коментарите: Детето било "изцапало" с рисунката си и тебешириният прах бил вреден за околната среда. Ще реши човек, че с цяла торба цемент е драскало това лошо дете!
Няма нищо по- хубаво на света от детска рисунка, но сбърканите ви мозъци не могат да го асимилират. Не заслужавате деца!
240
11
 
11
 
! Отговори
rоко преди 1 година
Най-вероятно държанието на майката е провокирало изгонването и. А и явно е от тия майки, за които всичко е позволено в името на детето. Преди известно време имаше една,дето я изгонили, щото кърмила в някакъв мол. Ами не може където ти падне, да натрапваш каквото си искаш,понеже било за детето. А тази майка,сега като няма друга работа,ще има да разнася тази случка по разни телевизии и медии до откат. И лошото е,че медиите ще ни занимават с такива глупости.
239
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, там е много красиво, има езерце с риби и костенурки, зелено е, чисто, сред модерни сгради. Това привлича родители с деца, още повече, че има и кино Арена там. Все пак, струва ми се, че самите родители би трябвало да разбират, че там не е място за рисуване по асфалта или плочките. Не е нужно да дойде охраната да им го каже. Лошото в случая само е, че са били много груби с нея.
238
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До VVVVVVVVVV

Какъв обществен лиценз бе, ***...

Каза ти се, че това не е парк в смисъла на градски обществен парк.
Това са 6-7 големи корпуса с прилежащата им територия, на която има малко трева и пейки за работещите там.
Има ограда и бариери с магнитни карти.
Хората са в правото си да я изгонят ако не се съобразява с вътрешните им правила.