Хлор, желязо и метан… Какво има във водата в басейна?

Кога къпането на градските плажове може да бъде опасно за здравето
14
Хлор, желязо и метан… Какво има във водата в басейна?
Снимка: архив "Булфото"

Какво съдържа водата в басейните на градските и извънградските плажове? Този въпрос излиза на преден план в началото на летния сезон и с покачването на температурите.

В началото на юни стартираха проверки за чистотата на басейните. Експертите проверяват за наличие на ешерикия коли, колититър, стафилококов титър. А също и за хлор, желязо, метан и др.. В определени количества тези вещества биха навредили на здравето на хората в басейна.

Важни за благоприятното състояние на водата са нивата на PH и хлор. За това отговорност носят собствениците на басейните, информира “Нова телевизия“.

По стандарт на здравното министерството нивата на хлор трябва да са от 0,2 до 0,5, а на PH - от 6,5 до 8,5.
Завишеното PH можем да забележим по мътната или със зеленикав оттенък вода.

Освен с препарати, чистотата на водата се поддържа като постоянно се подменя с нова, защото силната миризма на хлор може да изгони клиентите.

Дерматолози съветват за по-голяма безопасност да изплакваме тялото си с вода от душа веднага след излизане от басейна. А след това да нанасяме овлажняващи средства върху кожата си.

"Когато се спазват хигиенните норми, не е проблем и малките деца да влизат в басейните", категоричен е дерматологът доц. Развигор Дърленски.
 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И урина има - обичам да пикая в бесейна, след като пия бира! По-удобно ми е, защо да ходя до тоалетната, след като басейнът е пред шезлонга ми...
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рагин - алчната невежа слуга на така наречения "бизнес", мисли се само за бърза сигурна печалба, но не и да предлагаме луксозни естествени услуги на висока цена за цивилизовани хора, които не са само богаташи и пияни. За културни хора! Всички трябва да спечелят еднакво, много крадци, завиждат си!
Стилът на туризмът е стилът на собствениците му и управляващите!
Селяния!
Морето е гнусно от поне 30 години.
Кой може да се довери на басейн?! Гнус!
9
0
 
4
 
! Отговори
Фики преди 3 години
Работил съм в хотел и да ви кажа хвърля се много хлор, щото водата скъпа, а старите държавни басейни са много по-добре щото се влива постоянно чиста вода, но народа стана гъзар.
8
2
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Желязо и други минерали е нормално за водата, метанът е от п.р.ъ.д.н.и.т.е на къпещите се, хлорът е за дезинфекция.
7
5
 
6
 
! Отговори
ПАзете се преди 3 години
Масови е убиици от това нагло престъпно МИнистерство тровят милиони с хлор токсични съединения хвърляни едно към гьоторен в питейни и лечебни води .
убиват милиони с инсулти,инфаркти,диабет,рак и скоротечен рак от разтворени с хлор токсични химикали течащи вместо питейна вода пост чернобилски и други радиоактивни канцерогенни ***.НАслагали са камери чре з които контролират проникването на токсичните разтвори в телата през кожата и лигавиците.Диверсантите са англоговорящи.
ИМА СПИН Активни
6
1
 
10
 
! Отговори
арести за убииците преди 3 години
Наглите престъпници бяха корумпирани от вносители на спец отровни преапрати за басейни.. Министерство на здравеопазването не разполага с лаболатории за биогеохимичен анализ на води.
Проверяват за бактерии .
НАшите горещи минерални изворни води не се нуждаят от ХЛОР ТОКСИЧНИ отрови.Самите води са лечебни само когато нямат хлор токсични отрови.
Горещите извори првят високо надежна дезинфекция .
5
1
 
11
 
! Отговори
ПАзете се преди 3 години
Едни от най хубавите басейни бяха в БЪлгария .На всеки три дена сменяха водата съгласно предписанията на ИНститута по Курорто лечение.
СЛед 2000 година терористи и нагло корумпирани от Минситерство на здравеопазването принудиха собствениците да не сменят водата и да хвърлят тежко токсични хлор садържащи бойни отровни вещества.
Получените остро токсични биогеохимични водни разтвори отравят за броени минути жертвите трайно нелечимо
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Научно е доказано,че в басейн наполовината на олимпийски по размери има около 50 литра урина!Наздраве на плуващите!
3
12
 
14
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Мен ме гнус да влизам в обществени басейни. Даже на морето избягвам да ходя на плажове където има много хора. Особено българското море е страшно мръсно. Който е ходил примерно на някой от гръцките острови знае за какво става въпрос. Разликата е ОГРОМНА. А ако отидете на някой по далечни острови в океана тогава даже и средиземно море ще ви се стори мръсно.

При гмуркане в чиста морска вода видимостта е над 30-40 метра.
А в Бг. на 10 метра нищо не се вижда. Отделно че нашето море мирише гадно.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1
Дали е едното или другото, опита за заяждането ти е абсолютно безмислен! Необясним!
1
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По неизвестни за мен причини българите наричат влизането във басейн или водоем с цел, плуване, разхлаждане, чипкане и др. - къпане ?!?
Според мен къпането е процес на хигеанизиране и се осъществява в баня !