"Кремгейт" се заплита! Поптодорова не се споразумя с прокуратурата

Сега ще има процес с разпити на свидетели и т.н.
19 юли 2017 09:15, Петя Славова
86
 "Кремгейт" се заплита! Поптодорова не се споразумя с прокуратурата
Снимка: Кадър, Нова тв

Елена Поптодорова е оттеглила съгласието си за споразумение с полската прокуратура по обвинението за кражба на крем от летището във Варшава.

Това означава, че по този случай ще бъде проведен пълноценен съдебен процес с разпити на свидетели, на експерти и на самата подсъдима.

Още по темата

"На заседанието от 13 юли Районният съд във Варшава е взел решение да върне делото на прокуратурата", съобщава пред "Монитор" говорителят на наказателната колегия на Варшавския окръжен съд Анна Пташек.

Повод за съдебното решение е бил фактът, че адвокатът на Елена Поптодорова, който е действал от нейно име, е оттеглил съгласието на обвиняемата за издаване на осъдителна присъда без провеждането на съдебен процес.

"В тази ситуация делото ще мине през нормален съдебен процес, прокуратурата има седем дни да допълни обвинителния акт", обясни говорителят на съда.

При постигане на споразумение обвинителният акт бил в по-съкратен вид, сега ще трябва да бъде приготвен за провеждане на пълноценен процес, допълни Пташек. След като обвинителният акт бъде внесен отново в съда, ще бъде насрочена и дата за съдебното заседание.

Случаят "Поптодорова" гръмна на 28 февруари т. г. след като стана ясно, че ден по рано бившият посланик на България в САЩ е била задържана на летището във Варшава по обвинение в кражба на козметични продукти от безмитен магазин в зоната за заминаващи пътници.

Кражбата станала три дни по-рано, а самата Поптодорова твърдеше, че е взела крема погрешка, след като болната й майка звъннала внезапно по телефона.

След разкриването на кражбата Поптодорова направила самопризнания, приела да се подложи доброволно на наказание и дори оставила депозит от 2000 злоти като гаранция за бъдеща парична санкция.

Заради случая Елена Поптодорова подаде оставка като ръководител на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет, който трябваше да отвори врати официално месец по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен.... и деца и внуци на ЦК ,на ОК на БКП . На АБПФК ,на ДКМС . Блестящ пример с ДКМС,Росен Плевнелив -комунист още от ВМЕИ Ленин ,после Секретар на ГК на ДКМС-Г. Делчев .
54
0
 
19
 
! Отговори
Из Уикипедиа преди 6 години
До до 4 и 5"В периода юни 1990 април 2001 г. е избрана за народен представител от листата на БСП....". Както казах типичен комунист, също като теб.
53
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гошу Важното че сега сме 6 ,8 милиона, по време на демокрацията . И продължават де се пръскат по време на демокрацията , Ако баба Пена беше мъжка ,ако... И като ходеха на ескурзии хиляди в ,,Балкантурист ,,Виена ,хПриж ,на Запад ,защо хиляди не бягаха , а само еденици . И със СБА се ходеше да Франция ,Испания . Защо само Найм Сюлейманов избяга от спортистите . Ако ..дрън та ярина.
52
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Беше назначена втори мандат в САЩ ,лично от БиБитко и ГРАБ .Що ли краставите -червени магарета се сдушват ?.
51
5
 
4
 
! Отговори
Момче лошу преди 6 години
Никой не бяга от хубаво.Щом не можем да си оправим държавата,да идват други.
50
15
 
18
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
До 49При комунистите бяхме 9 милиона, сега сме 7. Два милиона са зад граница. Това стана по време на демокрацията - 2 милиона избягаха. Та да се върнем на темата, ако по времето на любимия ти соц влашкия мангaсар бай Тошо беше отворил границите, щяхме да останем максимум 1-2 милиона, а не 7 като сега :)))
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен (39)Не. Уравнението ти е сбъркано.БКП = БСП + АБВ + ГЕРБ + РБ + патрЕотите и т.н. На политическата сцена са само отрочета на БКП, както и наследниците на някогашните партийни номенклатурчици, секретари, техните шофьори и прочие.
48
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно тази жена е тежък случай на клептомания. Едно признание щеше да разреши проблема.
47
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При "комунистите" бяхме над 9 млн.А сега не слушайте посткомунисти,а какво е казал комисарят по регионална политика Йоханес Ханс-до 40 г няма да има България и българи.И за това най-вече са виновнине войни и бедствия,а прекаления егоизъм на индивида в търсенето на лично благополучие.Страната се подготвя за външно заселване.Честито на печелившите.
46
0
 
7
 
! Отговори
фффффффффф преди 6 години
ТО БИЛО ВАЗЕЛИН А НЕ КРЕМ.
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някои "усвоиха" стотици милиони от обществено поръчки, на някаква бабишкера кремът й проблем...
44
0
 
11
 
! Отговори
прокурора преди 6 години
на видеозаписа ще стане ясно всичко! дали наистина става както казва тя - неволно, или умишлено краде и ще се изложи още повече(не че има на къде повече) и ще излезе и лъжкиня! някой знае ли има ли пуснат запис от техните или нашите медии нещо
43
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от бесепар кво да очакваш - може само да краде и да пикaе на Бузлуджа.
42
3
 
25
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
Дечко ,аз съм на 69 и когато съм живял не е имало нито Герб,нито Мерб.Не съм привърженик нито на БСП нито на Герб ,а на излъганите през годините надежди. А мъжа на Поптодорова е редовия служител на ДС Георги Петров-Лимона. Вашите НЕнормални коментари и общувания у хора като мен могат да предизвикат само снизходителен присмех. Интернет е прекрасно нещо,но попаднало във вашите невръстни ръчички става грозен инструмент за ругатни и обиди.Има малко смислени коментари.Игра за деца.
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ааа в България и убийство може да ти се размине .Но на вън явно не е точно така !И за кремче ще те олепят .
40
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До друг момъккакво е научил бе каскет? Да сeре на Бузлужда и на язовир Копринка ли?
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33Тя и Свинюрана Павлова редовно краде по безмитните магазини на летищататова ли успяха да ти напишат на листчето от Позитано?
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или написано по друг начин БКП + БСП = ГЕРБ
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера защо се дракате още. Не разбрахте ли вече, че БКП = ( ГЕРБ - БСП )
36
3
 
15
 
! Отговори
Наш Шиши преди 6 години
За кокошка/вазелинче/ няма прошка.За милиони /КТБ-милиарди/ няма закони.