Отворени врати: Наши и US-бойци показаха оръжие

Американците минават през България за учение в Македония
27 юли 2017 14:45,
108

Наши и US военни показаха бойни машини от състава на българските и американските въоръжени сили във Военната академия "Георги Раковски". Днес там бе ден на отворените врати.

Тежко въоръжение, бронирани машини и американски "Страйкър"-и от 2-ри Кавалерийски полк бяха част от показаните оръжия.

Българските и американските военнослужещи обясниха подрбности около задачите, които се изпълняват с военната техника.

Американските сили в състав до 130 души личен състав и до 90 единици колесна техника се придвижат през територията на България между 24 и 28 юли за участие в съвместно учение в Република Македония.

За осигуряване на сигурността им по време на движението те са ескортирани от "Военна полиция".

Втори кавалерийски полк, известен още като "Втори драгунски полк" или "Драгуните", е действащ пехотен и кавалерийски полк на Сухопътни войски на САЩ, с основно въоръжение - бойни машини тип "Страйкър".

Формированието от състава на Командването на СВ на САЩ в Европа, е дислоцирано в "Роуз Баракс", Филсек, Германия с командир полковник Патрик Дж. Елис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
11
 
! Отговори
батко ти преди 6 години
До Калеко Алеко и някой да е питал хората плачливия паси и *** на служба на чужда държава като теб решиха УМНИКО РЕФЕРЕНДУМ ДРУГОТО Е КАТО КОМУНИСТИТЕ НЕ ПИТАТ РАЗЛИКА МЕЖДУ ВАС БОЯДИСАНИТЕ ПЛАТЕНИ ДЕМОКРАТИ И *** НЯМА ЕДНО ПРОДАЖНО КОТИЛО
62
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е, че летят съюзнически, натовски, а не вражи. Това намаля до минимум опасността да летят рушки.
61
10
 
13
 
! Отговори
Прогрес преди 6 години
Вместо над българското небе да летят български бойни самолети ....летят турски и хАмериканси ....повече какво да кажа ?
60
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През вековете само запада я е нападал и това няма да спре докато не завладеят ресурсите й. Но още никой не е успял и няма да успее....Успокой се, никой не е тръгнал да авладява Русия. Не за друго, завладяването не е проблем, въпросът е, че след това някой трябва да копа ресурсите от земята. Ти ли ще идеш в тоя студ? Така си е добре. Ватникът копа цял месец ресурси за възнаграждението което другите получават за ден. Това идеално ни устройва.
59
6
 
9
 
! Отговори
батко мразещ соросой преди 6 години
До Анонимен64 гледай на дядо ти шорош *** повече ще се прехласнещ иначе машини от преди 15 год нищо ново
58
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако е имало някой рушкофил представям си как е цъкал с език. Боби, ти отиде ли да гледаш? Да не изпадна в дълбока депресия?
57
2
 
6
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До ХХХНе се бой няма да стане война между тях.Просто имат в мазетата си толкова ядрено оръжие че е безмислено да я започват.Те го знаят много добре.Съвсем изкуствено се нагнетява напрежение и страх сред народите.Целта е да се изхарчат няколко трилиона за пушки.САЩ и Русия се борят кой да прибере повече
56
4
 
10
 
! Отговори
скептик преди 6 години
"По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях." - Бисмарк
55
6
 
9
 
! Отговори
просто човек преди 6 години
ЯНКИ, ГОУ ХОУМ!
54
5
 
18
 
! Отговори
<><> преди 6 години
Само да припомня че именно САЩ по поръчка на Турция заповяда на България да нареже ракетите си СС-23 и Скъд .....да унищожи авиацията си и танковете си преди да бъде приета в НАТО ! НАТО е военен съюз ! На кого по дяволите му трябва военен приятел без никаква армия ? Защо ? Не би ли било редно да се изисква от кандидата член на нато точно обратното ? Да има добра армия ? Или е за земята просто да има място за битка !? И *** да си ще го разбереш само да помислиш малко от малко !
53
6
 
9
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 56Тези Страйкъри не могат да се опрат отникъде на нашите дори стари БТР и.Направили ги 3 м високи.Не можеш го скри.Противника го вижда от 10 км а и бронята им беше май с дебелината на станиол от шоколад.Самите ам.военни експерти им дават много ниска оценка
52
10
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Аз съм просто човечец и с простия си акъл мисля че ако стане война между Русия и САЩ ...то такива пешки като България първо ще го отнесат ! Както в шаха ! За какво са пешките ? Разбира се да паднат първи в закрила на царя и царицата ! Да попитам как 2-3 "Воеводи" , Томол-М или ЯРС-ове изтреляни от Русия към България ще бъдат неотрализирани от скапаните хАмерикански парашутисти и танкове ? И защо трябва въобще да си задаваме тоя въпрос ? Готвим се за война или какво ? Русия иска да ни превземе ?
51
12
 
21
 
! Отговори
дядомраз преди 6 години
Нас никой не ни заплашва. Русия е огромна и има всичко.Нефт,газ,въглища,злато,гори,реки,жито.... За какво й е да напада някакого? Реакцията й в Украйна и Крим беше защитна,да предотврати разполагането на американски ракети под сърцето си. През вековете само запада я е нападал и това няма да спре докато не завладеят ресурсите й. Но още никой не е успял и няма да успее.Тъжно е! Преди 140 г. по точно по това време се е ляла руска и българска кръв под Ст.Загора и Плевен,а сега???
50
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците показали модерни "Страйкъри", пък нашите им се похвалили с изгнили УАЗки от 1961г.
49
3
 
8
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
Калеко ,имаш едно черпене с бира от мене!
48
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВИНАГИ С ГЕРМАНИЯ, НИКОГА ПРОТИВ РУСИЯ !!!
47
1
 
13
 
! Отговори
Баце-пацифист преди 6 години
Да мадръсаш оръжие е крайна форма на извратен ексцибиционизъм !Ония с шлиферите, най много да ти докарат естетически дискмфорт. Тези с пушкалата те карат да се страхуваш за живота си.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
даа и тогава сме били отмозени , само че с подизпълнители - турция, с подкрепата на сащ и англия
45
4
 
3
 
! Отговори
какви измислици бе преди 6 години
До Анонимен кавал номер 44ФАКТИ СА ТОВА, ***, ФАКТИ.Набий си го в главата.Неща, които са се случили, без значение дали ти изнася.14.10.1915, помни датата.Потърси в интернет, образовай се.
44
12
 
7
 
! Отговори
БГ преди 6 години
До Калеко Алекочовече , нямаш мозък, не се излагай