Слагат знак, ако патрулките снимат за скорост на пътя?

Досега такова изискване не е имало
Обновена: 12 авг 2017 07:40 | 12 авг 2017 07:34, Елка Василева
37
Слагат знак, ако патрулките снимат за скорост на пътя?
Снимка: архив, Булфото

Знак, че пътният участък се контролира за скорост, ще бъде поставян пред патрулките. Това е записано в проекта за изменение на инструкцията за контрола на движението по пътищата, обявен за обществено обсъждане.

Досега такова изискване нямаше и то на практика обезсмисля донякъде последните промени в Закона за движение по пътищата. С тях бе решено табелите, предупреждаващи за камера на пътя, да бъдат премахнати. Ако новите предложения бъдат приети, знак Е 24 ще предупреждава, че катаджията засича скоростта, пише "24 часа".

Промените гласят още, че полицаите ще носят таблети и принтери за изпълнение на служебните си дейности.

При установяване на невръчен електронен фиш на шофьора служителят на реда ще отпечатва същия и ще го връчва на място. Нарушителят ще подписва обратна разписка, с която да удостовери, че го е получил. Ако откаже, ще се търси свидетел, който да даде подписа си за това.

Ако шофьор бъде спрян за проверка, катаджията трябва да застане така, че да може да го снима, а след това да заснеме и регистрационния номер на колата. Служебното лице е длъжно да съобщи на водача, че ще осъществи видео- и аудиозапис.

Междувременно от Върховната административна прокуратура излязоха с доклад, че глобите на КАТ се увеличават, но масово падат в съда. Затова от държавното обвинение са сезирали шефа на полицията Христо Терзийски да предприеме мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: КАТпатрулкаскорост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мерките на КАТ ще имат смисъл само тогава,когато снимат нарушители без предварителни предупреждения.Иначе всичко се обезсмисля.
16
4
 
10
 
! Отговори
Чист шведски преди 6 години
"Снимат за скорост" какво трябва да значи на български?
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е защото масово колите с чужди номера не спазват никакви ограничения!По пътя от Русе насам румънци,,турци и тирове карат със 100 през населените места!За тях ограничение 50 не важи!
14
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НИЕ ЗАЩО НЯМАМЕ ПРАВО ДА СНИМАМЕ КАТАЖИИТЕ И ЛИГОТИИТЕ ИМ ?
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колите на npимaтите (***) трябва да бъдат обозначени със специални стикери за да се пазят хората от тях
12
3
 
14
 
! Отговори
И да преди 6 години
...не забравим фаровете!
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като махнаха знаците с колко се увеличиха засечените с превишена? А събираемостта увеличи ли се или спадна?Ако имаше положителни резултати, не се съмнявайте, че щяхада се похвалят.И какво излиза сега? Големият цирк около махането на знаците Е24 е бил близко до безсмислен?
10
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега разбрахте ли защо тези гламари харчат по два и половина милиарда лева годишно,а ефект никакъв. Махат знаци, седмица по късно ги слагат отново, но с друго име. Актовете им падали в съда. Независимия съд, пък вземал страна по делата и предупреждавал милюцюнерите, че не си вършат работата. Такъв комунизогерберастки спектакъл, с рабфаковски привкус, скоро не сме гледали.
9
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какъв е смисъла да се казва, че има контролен орган който си върши работата.Има ограничение - трябва да спазваш, той стои и те засича и те снима ако не го спазваш и това е. Какво е това - "аз съм на гюме и стоя и ви чакам", моля ви намалете....
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До заптиеKpeTeH...
7
2
 
11
 
! Отговори
льоль преди 6 години
***
6
4
 
14
 
! Отговори
радев преди 6 години
защо съда предупреждава кат , че не си върши работата, така взима страна
5
4
 
34
 
! Отговори
заптие преди 6 години
Типично в стил на Тиквата. На ден два пъти си променя мнението.
4
12
 
21
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Не може да те снимат без да те предупредят. Нарушават ти правата
3
5
 
35
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Да управляваш държава сигурно не е лесна работа и не е за мен. Аз поне го разбирам, за разлика от управленците в момента! А войната по пътищата не се оправя нито със актове нито със знаци! Движението по пътищата е отражение на реалностите в държавата - когато има морал и правила в държавата и на пътя хората ще бъдат внимателни и вежливи! Казах!
2
4
 
12
 
! Отговори
Диагноза преди 6 години
ГЕРП.
1
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма такива иддиоти, няма такава държава. Та нали до оня ден имаше такива знаци и ги премахнахте, а сега пак ще ги слагате? Олигоффренска държава !