Пише ви Румен Узунов? Не отваряйте мейла, вирус е!

Съмнителното писмо съобщава за неплатени сметки
4
Пише ви Румен Узунов? Не отваряйте мейла, вирус е!
Снимка: архив Reuters

Съмнителни мейли отново атакуват електронните пощи и пораждат съмненията, че разпространяват вирус.

Този път те идват от e-mail адрес k-yoshida@koushin-k.com, който се представя с името Румен Узунов, пише "Дарик".

Още по темата

Както и в предишните случаи на вирусна атака, мейлът съдържа прикачен zip файл. Този път той е озаглавен "сметка", а съобщението гласи "За повече подробности, моля, отворете прикачения файл".

Специалисти съветват интернет потребителите в никакъв случай да не отварят файла, тъй като може да съдържа вирус, който компрометира компютърната система и "краде" лични данни и пароли.

Това е поредният случай, при който се прави опит да се разпространи вирус чрез мейл. При предишните подателят се представяше за Националната агенция по приходите.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Виготура преди 3 години
Аз вече го намерих този Румен Узунов и го смлях от бой. През цялото време викаше - "Що ме биеш?", аз му казах - Ти си знаеш.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ ЧЕ ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ,НЕКА ДА ИМА ПОВЕЧЕ ОТ ТАКИВА ЗА ПРОДУХВАНЕ НА БОЛНИ МОЗЪЦИ, ЩОТ ПОДОБНИ ИМА САМО ВЪВ БОЛНИ ОБЩЕСТВА
2
0
 
10
 
! Отговори
Горан преди 3 години
Повечето такива мейли идват от такива домейни, че трябва да си луд за да ги отваряш... И все пак има такива, дето биха ги отворили. Като добавим и това, че няма никаква причина един официален документ да пристига в zip формат, както и съмнително малката му дължина, наистина трябва хич да не те слуша главата, че да тръгнеш да го отваряш.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
т'ва е хвърлянето на пари от балкона за по-младите хора. Трябва за всяка възраст да си има по нещо.