Пише ви Румен Узунов? Не отваряйте мейла, вирус е!

Съмнителното писмо съобщава за неплатени сметки
4
Пише ви Румен Узунов? Не отваряйте мейла, вирус е!
Снимка: архив Reuters

Съмнителни мейли отново атакуват електронните пощи и пораждат съмненията, че разпространяват вирус.

Този път те идват от e-mail адрес k-yoshida@koushin-k.com, който се представя с името Румен Узунов, пише "Дарик".

Още по темата

Както и в предишните случаи на вирусна атака, мейлът съдържа прикачен zip файл. Този път той е озаглавен "сметка", а съобщението гласи "За повече подробности, моля, отворете прикачения файл".

Специалисти съветват интернет потребителите в никакъв случай да не отварят файла, тъй като може да съдържа вирус, който компрометира компютърната система и "краде" лични данни и пароли.

Това е поредният случай, при който се прави опит да се разпространи вирус чрез мейл. При предишните подателят се представяше за Националната агенция по приходите.


4
Още от
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Виготура преди 10 месеца
Аз вече го намерих този Румен Узунов и го смлях от бой. През цялото време викаше - "Що ме биеш?", аз му казах - Ти си знаеш.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ВИНАГИ СЪМ КАЗВАЛ ЧЕ ЗА ВСЕКИ ВЛАК СИ ИМА ПЪТНИЦИ,НЕКА ДА ИМА ПОВЕЧЕ ОТ ТАКИВА ЗА ПРОДУХВАНЕ НА БОЛНИ МОЗЪЦИ, ЩОТ ПОДОБНИ ИМА САМО ВЪВ БОЛНИ ОБЩЕСТВА
2
0
 
10
 
! Отговори
Горан преди 10 месеца
Повечето такива мейли идват от такива домейни, че трябва да си луд за да ги отваряш... И все пак има такива, дето биха ги отворили. Като добавим и това, че няма никаква причина един официален документ да пристига в zip формат, както и съмнително малката му дължина, наистина трябва хич да не те слуша главата, че да тръгнеш да го отваряш.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
т'ва е хвърлянето на пари от балкона за по-младите хора. Трябва за всяка възраст да си има по нещо.