Божидар Димитров: Ще пердаша македонизма с повече усилия!

Досега той трябвало да се съобразява с правителството
Обновена: 4 окт 2017 14:41 | 4 окт 2017 14:30, Елка Василева
96
Божидар Димитров: Ще пердаша македонизма с повече усилия!
Божидар Димитров. Снимка: архив, Булфото

Македонистите си спечелиха още по-голям враг от този, който съм бил досега. Това каза за "Фокус" историкът и директор на Националния исторически музей Божидар Димитров, коментирайки бъдещата си позиция по македонския въпрос след пенсионирането му като директор на музея.

"Моята позиция ще се втвърди още повече по една проста причина – до известна степен бях принуден да омекотявам някои свои твърдения, други да премълчавам, тъй като бях държавен служител", заяви Димитров.

По думите му като директор на музея той е трябвало да се съобразява с правителството и начина, по който то действа по македонския въпрос.

Още по темата

"Сега няма да съм ограничен от тази служебна лоялност към правителството и ще пердаша македонизма с още по-големи усилия", подчерта историкът.

"Господ да е на помощ на македонизма", допълни още той.

В края на миналия месец Божидар Димитров подаде молба за пенсиониране, която беше подписана от министъра на културата. Тя ще влезе в сила на 1 ноември 2017 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мачкай Божо Миленковците!
9
6
 
26
 
! Отговори
Фико преди 6 години
Ше пердашиш македонизма Божо, ама Баце го гали, храни и пои! Това е проблема! Призна им и езика, и кОлтурата, и държавата - древна, 7 'иляди гОдини стара Македония!
8
17
 
18
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 6 години
Другарю Димитров по-добре да спрете алкохола.Я кажи онзи унгарец къде бяхте заедно в кръчмата и пиехте какви истини ти каза за старите българи.Нали си спомняш че маджара/твой колега/ти каза че старите българи са първи братовчеди с турците от Иран /Хоросан.
7
15
 
20
 
! Отговори
БГ-Гражданин преди 6 години
Ти хубаво ще пердашиш македонизма, но кой ще пердаши рушофилията ти, защото и ти си от тези светила, дето като са им връчвали дипломи на времето са клели във вярност на БКП, КПСС, както и на Държавна сигурност, чиито сътрудник си бил .... А и историята която си учил тогава и проповядваш сега, беше доста поизкривена по аршина на Кремълските стратези .... !!!
6
21
 
13
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Я остави макетата на мира бе суджук. Ти господ ли с Созополски пияница? Те ако поискат ще са със нас. Ти ходи да търсиш вампири.
5
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***!
4
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той поне се готви да пердаши, а Радан както винаги е готов да го пердашат!
3
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бивш суджук се заканва на македонските наденици
2
27
 
17
 
! Отговори
българин преди 6 години
Такива псевдоучени са срам за науката. Какво ли не откри този индивид: частица от мощите на Йоан Кръстител, от Ноевия ковчег от вампири и таласъми.....вече очакваме кръстовия венец на Господ и снимка от Голгота и косъм от брадата на Мохамед......Той е подобен на един наш археолог, който закопаваше някакви монети и после шумно ги откриваше......
1
30
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен не-щаст-ник и сла-гач на Суджуците.Некадърен самозванец и наколенкаджия.