Радев към протестиращите: Влизате в процес, който не познавате!

Пожарникарите настояват за увеличението си от 15%
14 окт 2017 16:45,
82
Радев към протестиращите: Влизате в процес, който не познавате!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Не минавайте границата, защото влизате в процес, който не познавате, заяви каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на срещата му с протестиращите пожарникари, предаде "Фокус".

Радев посочи, че има съвет за социално партньорство и би попитал всичко това не е ли говорено там. По думите му преговори за възнаграждения са правени.

Още по темата
"Вие ми казвате, че от 1 януари искате минимум 15% увеличение. Успяхме да се преборим и да направим така, че целият сектор да получи някаква подкрепа. За нас отделиха 55 млн. лв., 100 млн. лв. са Министерството на отбраната", заяви Радев. Според него за пожарната през последните 7 години са дадени 300 млн. лв., а сега има договори за 100 млн. лв.

По думите на президента на синдиката Венцислав Станков предвижданото увеличение на заплатите на служителите в МВР с 5 процента от 1 януари 2018 г. е крайно неудовлетворително.

"Ние искаме увеличението да е минимум 15 процента", подчерта Станков.

България е на първо място по брой на пожарникари на глава от населението в Европа, трябва да ги намалим и да увеличим доброволните отряди, каза в разговор с протестиращите министърът.

Радев обясни, че професионалното ръководство му е обяснило, че закриват 12-те пожарникарски служби заради това, че в екипите трябва да има по 3-ма служители. Силовият министър бе категоричен, че синдикатите не бива да се интересуват от управленските решения.

"Не минавайте границата, защото влизате в процес, който не познавате. Забраних назначението всички, които не са на терен или с полицейски правомощия да не бъдат назначавани. Пищят тук, много искат, обаче няма да стане. 1050 човека вече сме назначили, само 200 са напуснали. Ще назначаваме тези действащите на терен, докато стане онзи структурно-функционален модел", заяви той.

Синдикатите обаче отговориха, че не вярват на ръководството на ПБЗН. Според тях министъра на вътрешните работи е подведен с това, че в България има най-много пожарникари на глава от населението в Европа. Синдикатите отново му предадоха папката с исканията си относно възнагражденията, осигуряването на финансов ресурс за структурите. Те го призоваха да вземе политическото адекватно решение да не съкращава тези 12 структури на ПБЗН. Инж. Венцислав Станков отново подчерта, че Валентин Радев е подведен и че загубите от пожари ще нараснат значително.

От своя страна Валентин Радев заяви, че предполага, че синдикатите не виждат цялата картина. "Опитвам се да ви кажа моята логика. Аз вярвам на това ръководство. Ако считате, че всички те не са прави, дайте да ви слагаме вас и да ги махаме тях. Защо не е станало това досега питам аз? Цялата информация стига до мен и ви я казвам в момента. МВР не е само пожарна, трябва да намерим баланса. Бях на Кресна и видях какво правите – чудеса от геройство, но има полицаи, "Гранична полиция" и ред други неща. Министърът трябва да гледа за всичките си деца – това се опитвам да направя. 55 млн. лв. – вие ще кажете на кой 15%, на кой 5%, на кой 1% увеличение на заплатите", каза още Валентин Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво де, но откъде ще дойдат тия пари за 15% увеличение.Пак ли ще ни вдигат данъците и цената на тока от 1 ноември, както упорито се говори.Още повече че ЧЕЗ се изнася от БГ и на тяхно място ще дойдат трибуквените приятелчета на Премиерчето от Варна.
52
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета тука в коментарите, те тия пичове били не само за съжаление, а направо за окайване. Ами те ще се изкарат, че взимат и под минималната заплата още малко.А нали техният колега Любимецът на материала ни убеждаваше, как средната заплата в БГ е 1 580 лв.Ама явно тия не са включени в стъкмистиката на гробарите.Както и още 6.5 милиона българи.
51
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Иска ми се да взимам 2000 като пожарникар да си гледам семейството без да се притеснявам. Но самата истина е около 850- 900"Има вишисти, с по-ниски заплати. Ти какво си учил? Квантова физика и приложение при гасенето на пожари ли? Аре марш у лево. Да си пожарникар не се изискват особени способности или образование, затова и заплащането ви е такова. 850 даже е много, да не кажа прекалено.
50
12
 
12
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Какъв вожд може да ми е съдружник на Пашата?Аз не познавам и един полицай с положително мнение за него.Само по време на негови правителства имаше над 10 протеста на служители на МВР.И какво получаваме от трапезата-720 лв заплата.Това ли е голямата привилегия?
49
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кво сега - пак ли Генерал Радев им е виновен, че не им стигат заплатите.Ами да се оплачат на своя си Генерал от Пожарната - той коли и беси в държвата.Той краде и държи всички пари.
48
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само искам да ги попитам едно нещо !? работното им време е ДЕН РАБОТА ДВА ДЕНА ПОЧИВКА какво правят през почивните дни освен че работят на черно което е абсолютно забранено за да си почиват максимално ?
47
12
 
7
 
! Отговори
112 преди 6 години
Иска ми се да взимам 2000 като пожарникар да си гледам семейството без да се притеснявам. Но самата истина е около 850- 900 , от които заделям да си купя дрехи да работя и всички хигиенни материали по време на дежурство. Лесно е да съдиш отстрани, но хората ,на които сме помогнали и нашите семейства знаят как и какво ни коства това.11
46
15
 
2
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Каква стъкмистика-това е официална статистика на съдилищата.35 хиляди престъпника са осъдени.А Боко Тиквата не съм го избирал аз, нито пък някога съм гласувал за него.Избират го такива като теб.
45
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А когато ние, работниците от Кремиковци стачуквахме за работните си места, вие люпехте семки и ни се присмивахте.Да знаете че Господ вижда и всичко се връща.Айде сега на борсата, да видите лесно ли ни беше на нас.
44
14
 
6
 
! Отговори
вергил преди 6 години
В държавните служби всичко се отчита до стотинка и няма пари под масата като в частният бизнес.Основната заплата е 600 лв чисто плюс 120 лв за храна.Тези с повече стаж вземат още 100-200 лв отгоре в зависимост от стажа.2000 лв не получават и шефовете на дирекции.
43
3
 
17
 
! Отговори
до 46 преди 6 години
Статистиката е стъкмистика и няма нищо общо с действителността.Всички знаем как шефът ви Главния Суджук прави статистики.По вашите статистики в БГ по магистралите текат реки от мед и масло.Нали взимат по 2-3 К, нали ходите всеки уикенд в Гърция да ядете и пиете.Малко ли ви. Искате още, така ли. А хората да работят вместо вас.Е, не става - комунизмът свърши.
42
17
 
4
 
! Отговори
вергил преди 6 години
А тия дето разправят, че полицаите нищо не работели нека видят статистиката и тогава да говорят.За миналата година има 35 хиляди осъдени престъпника.Половин процент от населението.Нека се види в колко държави от ЕС има осъдени повече от половин процент от населението и тогава да се прави сравнение.
41
5
 
18
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Айд стига бе *** - 600 лв в София. Ти още малко ще се изкараш социално беден. Ми тя една метачка в ТИТАН взема 740 лв. Отиди тогава да метеш улиците - и без това са достатъчно мръсни и прашни.
40
5
 
10
 
! Отговори
до вергил преди 6 години
Няма да стана, защото от малък съм възпитан че трябва да работя.А в Пожарната не се работи. Там се кибичи. И един път месечно отчитате дейност като се разходите до някоя горяща плевня.
39
7
 
12
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Вергилчо, айде *** с тия евтини манипулации - все пак търтиете сте над 60 000 милиционери и пожарникари - отбор клат-ику-рци. Така че всеки има поне по един такъв познат.Това ви е основната заплата, но с всички начисления над нея не падате под 2 000 лв.То и на мен основната ми е 700 лв, ама общо взимам 1 900 лв. Ама работя по 14 часа на ден от понеделник до петък.
38
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато някой не става за нищо, той става министър в кабинета на пожарникаря.
37
14
 
7
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Къде ги видя 2000 лв заплата? Пожарникар и полицай започват със 660 лв заплата.10 процента данък и остават 600 лв.Дават им и 120 лв за храна месечно, ама тия пари не влизат в основната заплата и като излязат в болнични вземат много малко обезщетение.Та общо стават 720 лв.Тия с повече стаж вземат малко повече.Стани полицайи пожарникар и ти да взземаш 2000 лв и да играеш карти.И без това свободни места има много стига само да издържиш приемните изпити.
36
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименДа закрият пожарна, полиция и армия най добре нали. После да не плачеш ката дойдат тумба *** и бият жената а теб сещаш се...
35
0
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Поведението на всеки един от управляващите е като на борец-рекетьор от 90-те. Заплахи и закани в различни нюанси. Скоро ще останат само те - политиците, така наречените работодатели и ромите.
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В парламента са решили, че минималната заплата от 460 лева стига за всичко. Значи на полицаите - минимални заплати, за да им стига. На пожарникарите - тоже. Какво са се развряскали?Минималната заплата не стига? Ами да се развряскат за вдигане на минималната тогава!