В кардиологията на "Пирогов": Покривът тече, по стените - мухъл

Здравният министър поел ангажимент да осигури пари за ремонт
36
В кардиологията на "Пирогов": Покривът тече, по стените - мухъл
Николай Петров. Снимка: БТА, архив

Да се осигурят средства, за да започне поетапен ремонт на клиниките по кардиология и вътрешни болести в УМБАЛСМ "Пирогов". Този ангажимент е поел министърът на здравеопазването проф. Николай Петров след проверка на състоянието на клиниките, които са едни от най-старите в лечебното заведение и десетки години не са ремонтирани.

Покривът тече, стаите са препълнени с пациенти, по стените има мухъл. Така изглеждат част от помещенията в кардиологичната клиника на Пирогов, в която има 44 легла, 20 лекари, 44 сестри и 14 санитари, съобщават от здравното министерство.

Има идеен проект за ремонт и преустройство на клиниките, който възлиза на 2 300 000 лв. От 10 години се води кореспонденция с институциите за необходимостта от спешен ремонт, но до момента няма реакция, е коментирала проф. Мария Миланова, координатор на специализирания терапевтичен комплекс, част от който са клиниката по кардиология и клиниката по вътрешни болести.

Според здравния министър важното е в случая да се види какви средства ще бъдат отпуснати за капиталови разходи на министерството на здравеопазването за 2018 г., както и колко ще струва всеки един етап от ремонта. По думите му идеята е до средата на следващата година да се пристъпи към реални ремонтни дейности.

Министър Николай Петров е проверил и докъде е стигнал ремонтът на детските отделения, който се очаква да приключи в близките дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гарантирано от ГЕРБ, защо ревете?
10
0
 
19
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
цялата държава е леш но най-силно това се вижда при здравеопзването ! иначе народа е вионвен защото не разбира кво се случва в собствената му държава ...... едни имзислени пооитици и партийки опукаха държавата с над 600 млн лв а българина гласува ли гласува ли за тия или ония и верва на лъжии ....... и така 27 години ! еми хората са го казали *** народ - слаба държава .......
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Професори и доценти като този на снимката източиха държавните болници за да правят бизнес в частните си клиники, после нямало пари за болниците.За толкова глупави ли ни мислите????
8
0
 
20
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Още ли не сте затворили спешната болница на София. От доста години разни управляващи искат да го направат, та пациентите да се насочат към правилните болници. Но софиянци не си дават болницата, знаят я като тяхната спешна болница!
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тургайте легено отдоле и така ша мре!
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В територията България всичко е с главата надолу.Защо държавата финансира частни болници и частни училища????
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министърът да каже колко пари се източват от държавни в частни болници???Тогава да се прави на много морален - иначе няма кой да му вярва!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Десет години ЕС, десет години ГЕРБ , десет години СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ , десет години ПОЗОР !!!
3
3
 
16
 
! Отговори
PIRO преди 6 години
Пирогов е Емблема на България .Там се Генерира Паричен Поток по-голям от Лукойл .НАП Дреме .
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мухълът убива вътреболничните бактерии. Още Флеминг го е открил.
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е за капитално ремонтче, все пак там се лекува здравнонеосигурения електорат на суджука. Сега ще изкарат че сградата е в предаварийно състояние, ще отпуснат спешно пари и ще има и за бочко. То само на суджук кара ли се.