В авиацията има проблем! И не е от снощи! Но, много моля…

Каракачанов за "стачката" на военните пилоти: Изкуствено създадена ситуация?
143
В авиацията има проблем! И не е от снощи! Но, много моля…
Снимка: архив БТА

В авиацията има проблем и той не е от снощи. Но много моля проблеми от болната глава да не се слагат на здравата.

Това каза военният министър и вицепремиер  Красимир Каракачанов часове след като стана ясно, че част от военните пилоти в авиобаза "Граф Игнатиево" отказаха да се качат на самолетите днес под предлог, че не се чувстват психологически пригодни за полети. Каракачанов намекна, че може би това е изкуствено създадена ситуация от някой.

"Не знам кой е казал, че няма да има нов изтребител - ще има, може би някой съвсем изкуствено създава тази ситуация", каза той, цитиран от БТА.

Той припомни своята теза, че първо трябва да се модернизира съществуващата в момента техника и да се водят преговори за нов изтребител.

"Критично е състоянието във всички видове въоръжени сили. И в сухопътните войски се ползват машини от времето, когато са купувани самолетите. Същото е състоянието и във флота, само че няма как това да бъде решено с магическа пръчка, след като 25 години не е правено нищо или почти нищо - няма как това да бъде решено за месец или два", каза вицепремиерът.

Каракачанов обясни, че има три проекта за модернизация - единият е за нова бронирана машина за пехотата, строителство на два кораба и за закупуване на нов изтребител.

"Това са неща, които ще струват на бюджета на България 3,5 милиарда и аз не искам тези неща да стават на бегом и след мен някой да установи, че има пропуски, нарушения или че са направени неизгодни сделки", отсече военният министър.

"На тези, които ми говорят само за 9 нови изтребители, задавам въпроса, ако ние зарежем 43 самолета, които можем да ремонтираме, и ги изоставим в хангарите, с 9-те нови, които ще придобием един ден, смятат ли, че ще решим проблема - няма да го решим", каза още Каракачанов.

Той е категоричен, че нещата трябва да се движат паралелно - от една страна поддръжка и модернизация на съществуващата авиация и в същото време водене на преговори за закупуване на нови изтребители.

"Това, което е правено 25 години за мен е престъпление. Защо тогава не са поставили въпроса тези будни съвести?", попита риторично вицепремиерът.
 


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
2
 
! Отговори
Така е преди 1 година
Да купим нови самолети и докато ги изплатим , ще изпадат. Това е ненужна , скъпа и не надаждна безсмислена инвестиция.Никой не ни заплашва , защото на никой не сме запотрябвали.Същото се отнася и за Русия.
122
1
 
2
 
! Отговори
Горжо преди 1 година
Бойните пилоти взимат до 2000лв. Заплати. Навънка започват от 5000. Т.н. протест е елегантна форма да се отърват от 15г. Заробващи договори с армията. Голата истина е че без тях няма кой да кара военните Кораби и самолети.
121
1
 
6
 
! Отговори
самолети, вертолети преди 1 година
Каракачанов, не се напъвайте вече, няма за кога... Докато решавате един проблем 30-40 години и държавата си замина... Да не говорим, че вашите решения оправят едно, а развалят още 100. Пий и яж на държавната трапеза и ние ще ти кажем като стане време да погребваме клетата си Родина.
120
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До Анонимен 104 Абсолютно си прав Единствения проблем е този дето си описал.И това трябва да бъде единствения приоритет на политиците.Никакви самолети , ядрени централи , потоци и саниране.Всички усилия зя повишаване на доходите.МРЗ спокойно маже да се вдигне веднага двойно , за сметка на печалбите. Пари има , желание няма.
119
2
 
1
 
! Отговори
Нов преди 1 година
Проблема е че няма пари.Проблема не е психически, а просто икономически .Пилотите са притеснени да не си загубят работа , а и да ударят едно рамо на президента.Я дайте справка колко са летците , шефовете и генералите и самолетите.По колко души се падат на самолет?
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Н сляпите гербери е оставен един водач с едно око и не могат да видят проблемите
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ИМА ПРОБЛЕМ И ТОВА Е ГЕРБ
116
1
 
5
 
! Отговори
Стам преди 1 година
Този човек расъждава правилно.Не евъзможно с 7 самолета да постигнем каквото и било.Как ще се справим със стотиците самолети,които са наоколо?За пехотата са по-добре изхарчени пари.Също и за противовъздушна отбрана.
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евалла .Трябваше отново военните пилоти да кажат че царят е гол!
114
4
 
1
 
! Отговори
Скитник преди 1 година
В страната на крадците и лъжците е така! Лъжци са и пилотите!)€
113
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев, много е плоско и долно ! Но точно такива неща могат да се очакват от теб. Стискам си носа и продължавам - жалко за съсипването на държавността заради злобните амбиции на малките хора да диктуват реда в държавата, жалко за самата държава - това са недостойни заигравания с националната ни сигурност !
112
4
 
10
 
! Отговори
МиГ-29 преди 1 година
Пилотите са прави, кой нормален например ще управлява автомобил с неработещи спирачки. А за този смешник, където не е бил казарма какво да говорим.
111
12
 
10
 
! Отговори
от запаса преди 1 година
Че има нужда от ново въоръжение е ясно.
Проблема е че Президента иска да се наложи по този начин.
Очевидно БСП е вредна за България и трябва да бъде преследвана от закона.
110
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Добре де що пилотите да са страхливци, качи се ти на самолет ремонтиран само на хартия от 20 години насам , тогава ще те видим. Всичко в армията е попълване на документи срещу нищо реално. Обслужване се прави с нищо, и в полиция и пожарна е така.
109
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "-" Еми проблеми . Тиквата нали бутна танковете и ГРАДовете на ИДИЛ. Или сега на.якои от пишурките тук ще се напрявят ня гръмнати за продадените хиляди снаряди за БМ-21 , 10 000 автомата ,картечници ,хиляди РПГта .
108
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РуменБеше и подаде оставка в знак на протест .И започнаха кандърмите и лъжите на на Червеният Гербер.
107
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблеми има в цялата страна на всяко ниво на обществения живот. И вместо да се решават от cвинитe като тази на снимката, те се създават от тях.
Питайте боковите, те ще потвърдят че възмездие има. Само мъpшaтa още крета по ЮНЕСКО и подобни организации но скоро ще й изстине столчето. Айде да я видим легнала с букет скоро. Деца на убийци и криминални комунистически престъпници. Ще си плащате за престъпленията с/у България.
106
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата история с тези самолети е
заради това че не могат да се разберат
кой да гушне комисионните.
РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ ПОСЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кога банка е лоша дума в България, да кажа и за командировка без право на командировъчни, ако все пак има се плащат след 4,5 месеца. Това е дереджето на армията
104
6
 
5
 
! Отговори
Румен преди 1 година
ааа,имало проблем в авиацията,кой беше шеф там? а?

на никой не му дреме,врътката е кои самолети да купим и кой да лапне парите,ремонтите после...

проблемите в авиацията не са 15 нови самолета,смешни сте...

да пази господ да няма война,че тогава ни лъсна голото дупе яко!