Защита на животните или налагане на възгледи? "За" и "против" веганството

"Всеки да се храни с каквото иска. Дразни ме вашето облъчване", коментира Спенс
Обновена: 30 окт 2017 11:15 | 30 окт 2017 11:10,
155

След като филмът "Сафари" изкара веганите на протест, дискусията "за" и "против" храненето с продукти от животински произход отново намери отзвук в медийното пространство. Причината за недоволството бе продукцията на Улрих Зайдл, която разказва за ловния туризъм в Африка.
Още по темата

"Всеки има право да се храни с каквото пожелае, било то пясък, камъни, чакъл или дори някаква органична маса. Дразни ме обаче това, че от екрана постоянно веганите се опитват да налагат собствените си възгледи. Дразни ме вашето облъчване", посочи в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR рапърът Станислав Найденов - Спенс.

"Ние не се борим за правата на веганите, а за правата на животните. Веганството не е диета, а начин на живот", отвърна пък председателят на Българския вегански съюз Никола Донев.

Той обясни, че с протеста срещу филма "Сафари" всъщност се извежда на преден план проблемът с лова и убиването на животни за удоволствие.

"Филмът е показателен за начина на мислене на поколения хора, възпитавани в нелепо чувство за превъзходство по расови и класови белези! Отношение към животните в Африка, подобно на представеното в тази продукция, е недопустимо в 21 век", каза Никола Донев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
7
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Прекалено внимание отделяте на тревопасните ! Да си ручкат трева,я че ручам МЕСО !
78
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веганите изумят с простотията си. Освен смешно-глуповати историйски за наивници, друго не съм чул от тях. Има ли аргументи? Единствения им аргумент е доказаната им лудост.
77
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кои животни по точно? А какво за това че едни животни убиват други за да се нахранят? Тоя как ще храни тези животни които консумират други? Синигерчатата които консумират насекоми? Или вълкът които яде заичета и сърнички? Тоя веган очевидно е промит мозък спонсориран от унгарския кореняк милярдер, чиято перверзна цел е да създаде някякво разделение в обществото с предтекста че се бори за някаква справедливост и доброто на човечеството.
76
8
 
5
 
! Отговори
Щ.Младши преди 6 години
Това "вегани" е грубо и парвенюшко- ние сме свикнали с думата "вегетарианци,но за някои журналистчета и червените им шефчета тя е твърде позната,за да остане неподменена. "Веганите" са няколко вида- опитайте да ги разграничавате помежду им. Вегетарианства се само по религиозна причина- щом си вегетарианец значи си сектант,понякога евангелист,привърженик на йогистката философия,кришнаист или будист. Безсмислени вегетарианци няма- проверете ги,йогите не са секта,само те и дъновистите са безопасни!
75
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледаите значи във 21ви век за какво се карат хората! Още едно разделение инжетирано и раздухано от фалшивите новинарски агенции...Почвата е направена и създадена от мъртви организми, а вегините грубо пренебрегват натуралният въртеж на живота пробутваики си техните политически перверзии държеики рачичката на Чичката от Унгария. GS
74
5
 
8
 
! Отговори
до 81 преди 6 години
Това за древен Китай къде го прочете? Дай малко по-подробно! Такива бисери не се срещат всеки ден.
73
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Планинските горили в Африка доколкото знам се хранят изцяло с разтителна храна. Геномът им съвпада с този на човека с 92-98% На маса достигат над 160кг. Освен това зъбите на homo-sapiens не от месеяден тип. Миналия семестър един предподавател ни каза, че в месото имало някакви влакнини, кито огранизма ни не може да преработва самостоятелно и в Древен Китай имало специално мъчение да хранят някой затворник само с месо и за около 30 дни умирал от отравяне на организма.
72
14
 
11
 
! Отговори
Таин преди 6 години
Спенс изложи месоядното ни общество. Не защитавам Донев, но той се представи на по-добро ниво с по-ясни и логични доводи и реално се опитваше да проведе някакъв спор. Докато Спенс просто си знаеше неговото, беше приготвил няколко реплики и се опитваше да бъде забавен или да изложи веганите, а така само изложи нас.
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И една интересна подробност - въпреки големите си успехи Алберт Бекълс е бил вегетарианец.
70
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алберт Бекълс държи един уникален рекорд - участвал е в 110 състезания в кариерата си, първото през 1965, а последното през 1992 година. Алберт твърди, че уникалната му 27-годишна състезателна кариера се дължи на разумните тренировки, хранене и диети. Ставах все по-здрав и силен с годините, а сега виждам, че има момчета, които едва по 5-6 години изкарват. Сега Алберт живее в Северен Холивуд, но не е забравен от никого - той е съдия в IFBB и все още въпреки възрастта си тренира по 6 пъти седмич
69
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименТревопасци, ако трябва да ядем само терва и зърно, Великата Майка Природа щеше да ни даде храносмилателна система като на кравата, или на коня.А по повод лова с голи пъце и приготвенкото ще ти кажа - човекът се е "очовечил" окончателно, когато е завъдил домашни животни - стока, както са му казвали дедите ни. Същите тези деди, които по 100 и кусур години са изкарвали с мляко сирене, яйца, пастърма, суджуци и сланина. Вашите възгледи са жив мързел! пише се "ИЗЯЖТЕ"! Неграмотност!
68
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Месоядците, хайде като сте толкова отворени, отидете в гората и си хванете с голи ръце дивеч и го изяще без обработка. Ако успеете с първото, то за вторто, ако не ви изпопадат зъбите ще си сменя името. От магазина, приготвенко в тарелка и на тигана и баба знае. Това доказва, че човек не е в състояние да бъде естествен месоядец.
67
10
 
11
 
! Отговори
Топ-експерт преди 6 години
Веганите и гейовете да не казват на другите кой какво да прави, нека се върне казармата като отидат да служат на държавата и изпълнят обществения си дълг тогава да давaт акъли. Направете наборна служба 3 - 5 години.
66
8
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Веганството е част от чифутщината шествуваща по света. "Расови и класови белези"... Айде, да си бе защитавал пасането на трева, ама да почнеш да говориш за "расови и класови белези", показва, че твоите вегански инициативи имат силно идеологически и политически характер и ако станем вегани под крилото на Донев, явно трябва да станем и либерални демократи.
65
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказано е ,че веганите страдат от В-12 дефецитна анемия ,имат хормонални проблеми и страдат по- рано от деменция ,защото повечето хормони ,мозъчното вещество се изграждат от животински мазнини-никакви тревички и листенца не могат да ги заместят
64
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Спенс, рапирай си, в това те бива! Не се излагай по сутрешните предавания, никога не е късно да станеш зарезил,
63
6
 
20
 
! Отговори
T преди 6 години
Този готованец с бялото си търси последователи, от които да изкарва пари. Сега е модерно да намериш ниша (лов, риболов, автомобили, веганство), да направиш блог или нещо от сорта и бързо да насъбереш поне 10 хил. последователя. Колкото са повече, толкова по добре за теб. После накачулваш реклами или кандидатстваш за финансиране към някое НПО и си спиш до обяд, а баламурниците нека ходят на работа от сутрин до вечер. Много тарикати така правят пари, които с работа се изкарват за година поне.
62
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Та, ако веганите караха стъпка по стъпка никой нямаше да ги соли. Ако примерно инвестират повече протести против лошото качество на работа в кланниците, гадното третиране на животните - ще имат повече успех. Така ще привлекат повече хора да ги изслушат. Знае се че месо с по-малко наркотици в заколеното животно, по-малко гняз и по-добра грижа продуцира по-добро месо и животното не се стресира в жизнения си цикъл. Иначе с тея протести хич не ме печелят. Налагат се и са нагли. Евала на Спенс, къса.
61
4
 
19
 
! Отговори
123 преди 6 години
От гледна точка на биологията ,човекът е всеядно животно ,като 2/3 е животинска храна и никакви модни течения в последните 20-30год. не могат да променят това,ако ще да се пукнат от протести и медийни изяви.
60
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
искам да попитам тревопасните : те купуват ли рози на съпруги и приятелки? а защо? като ги отрежеш розите плачат,плачат безутешно. тревопасни,вие сте опасни !