Петъкът облачен, на места ще превали

Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса
0
Петъкът облачен, на места ще превали
Снимка: БТА

Предимно облачен ще бъде утрешният последен работен ден от седмицата, сочи прогнозата на НИМХ-БАН.

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и тихо. След полунощ от запад облачността ще започне да се увеличава. Минималните температури ще бъдат между нула и 5 градуса, в отделни котловини - до минус 2 градуса.

Утре облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява. След обяд, с преминаването на студен атмосферен фронт, на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина ще е умерен. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса.

Над планините ще преобладава облачно време. След обяд и вечерта на места ще превали слаб дъжд, над 1800 метра - слаб сняг. През нощта срещу събота с понижението на температурите и на височина 1500 метра дъждът ще премине в сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 10 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

Над Черноморието облачността ще се увеличи и до вечерта на места ще превали слаб дъжд. Югозападният вятър ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са към 16-17 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари