По 100 000 българи кандидатстват за зелена карта годишно

Всяка година все повече нашенци стягат куфарите
3 ное 2017 11:10,
57
По 100 000 българи кандидатстват за зелена карта годишно
Снимка: архив, Reuters

Интересът на българите към лотарията за зелени карти в САЩ расте през годините – около 100  000 наши сънародници всяка година кандидатстват, а между 1000 и 2000 печелят, съобщава NOVA.

През 2010 година зелена карта са спечелили 571 българи, година по-късно късметлиите вече са 950, а през 2014 година са вече 1954. През 2015 година  1418 наши сънародници са спечелили от лотарията на американските власти.

Заради атаката на 31 октомври в Ню Йорк, американският президент Доналд Тръмп се закани да прекрати програмата за зелени карти.

Тръмп много пъти е заявявал, че иска реформа на имиграционната система на страната и спирането на лотарията. Президентът иска Америка да пресява кандидатите според способностите им, като таланти, образование и опит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
6
 
6
 
! Отговори
11 преди 6 години
Поправка, можеше да излизаш от България но само в друга соц *** и някак си се обезмисляше...
9
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време бяхме 9 милиона защото границите бяха затворени и в много случаи имаше нещо наречено Изходна Виза. Колко момчета загубиха живота си докато се опитваха да избягат през сръбската граница... баща ми имаше един приятел първия път ги хванаха бяха в затвора 3 месеца, после пак опитал но този път го застерлял... Ама никой не говори за това днешно време... само колко хубаво било.
8
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО НЕбългарин , какво още правиш в БЪЛГАРИЯ , ХАЙДЕ ХВАЩАЙ САМОЛЕТА И ДА ТЕ НЯМА , ТАМ ПРИ ЯНКИТЕ
7
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ъъъъДо анонимния 1...първо Русия няма такава програма...и 2 ако има и предложат хубави пари хора ще се намерят...а това с зелената ларта е тотална тъпня.Значи викаш българите са *** щом всяка година 100 000 българи се нареждат за тази зелена карта
6
1
 
6
 
! Отговори
ТРЪМПИ преди 6 години
... ЛОТАРИЯ ли ? ... "ЗЕЛЕНА КАРТА" ли ? ... Това да не Ви е Националната Лотария по Нова тв ?!?! ... СТОП !!! ВИЗА САМО ЗА ЗАСЛУЖИЛИ ХОРА ЩЕ ИМА ВЕЧЕ !!! ...... Като примерно ... ЗАСЛУЖИЛИ *** !!!!! ......... И - ТРЪМПОВИСТИ , РАЗБИРА СЕ !!!!!
5
19
 
12
 
! Отговори
НЕбългарин преди 6 години
Няма такъв народ! Всеки ден да плюеш по САЩ и да възхваляваш Русия пък в същото време да се блъскаш кой по напред да избяга в САЩ, а интереса към райската Русия да е минимален.
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СТРАНА НИ Е ХУБАВА ИМАМЕ СИ ВСИЧКО , МОРЕ БАЛКАН НО И КРАДЛИВИ УПРАВНИЦИ , АКО ТЯХ ИЗМЕТЕМ , ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НАРЕД , НИКОЙ НЕ БЯГА ОТ ХУБАВОТО
3
5
 
15
 
! Отговори
ъъъъ преди 6 години
До анонимния 1...първо Русия няма такава програма...и 2 ако има и предложат хубави пари хора ще се намерят...а това с зелената ларта е тотална тъпня.
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Защото противно на вярванията на пишман патриотите ни и русофилите ни света не свършва с държавната граница и всеки е свободен да живее, работи и гледа семейство почти където си иска.
1
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно колко кандидатстват за червена? Традиционно русофилски народ според един тролл тука, пък никой не иска в "руския рай"...