Радев: Най-голямата заплаха са младите необразовани хора

Според президента от библиотеките може да разберем къде сме в момента
9 ное 2017 19:53, Анисия Иванова
26
Радев: Най-голямата заплаха са младите необразовани хора
Снимка: Президенството

Най-голямата заплаха за бъдещето е да има млади невежи, необразовани хора, посочи президентът Румен Радев при откриването на националния форум "Библиотеките днес".

Той посочи, че е необходимо цялото богатство на библиотеките да бъде представено по подходящ за младите хора начин, така че то да е интересно и да осигурява бърз достъп до знание, съобщиха от прессекретариата на президентството.

От библиотеките можем да разберем какви сме били и къде сме в момента. От нашето отношение към библиотеките можем да разберем и какво е нашето бъдеще, защото именно библиотеките са институциите, където се създава, съхранява и предава през поколенията нашето интелектуално наследство и духовност, обясни Радев.

Във форума участват представители на над 450 обществени библиотеки, чиято цел е предоставянето на равен достъп до информация, възможности за придобиване на нови знания и умения от потребители.

"В сърцето на българина библиотеките имат особено място като носител на книжовността, защото тази книжовност е играла ключова роля във всички наши важни исторически моменти", посочи Радев като се обърна към делегатите на форума с думите "щяхме ли да имаме Златен век без книжовност или да имаме Възраждане и съвременна българска национална идентичност и държава, ако го нямаше перото на Паисий Хилендарски?

Държавният глава определи като мисия на библиотеките дигитализацията на техните фондове. Според него важна задача в процеса на дигитализация са привличането на младите хора.

По думите на президента, друга важна роля на библиотеките е интеграцията в глобализирания съвременен свят, която се осъществява и чрез духовността, а така също и борбата с т.нар. фалшиви новини.

"Тук библиотеките могат да бъдат един много силен противовес, защото при вас е истината, трупана за дълги периоди от време, имаме ясни автори, които стоят със своето име“, заяви още в изказването си на форума президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
10
 
3
 
! Отговори
Акуд преди 6 години
Радев гори за едни малцинства който бяха създадени и отгледани от бсп
22
2
 
18
 
! Отговори
Пропуснал е две неща преди 6 години
Най-голяма заплаха за бъдещето на България са "млади, невежи, необразовани,НЕРАБОТЕЩИ и СЪЗДАВАЩИ СЕБЕПОДОБНИ ДЕЦА на принципа всяка година по едно"!
21
5
 
12
 
! Отговори
Ха-де преди 6 години
Братчед, образовани или не образовани заплатата е между 350-600 нето, така че гледайте си там министерствата и президенствата и не ни занимавайте с анализи, политики, реформи, бюджети, кризи, инфлации и дефлации.
20
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой организира това сборище? Подозирам че е т.н. библиотекарски институт на шефа на ДС митьо Гестапото.
19
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата заплаха за България са русфилите *** българомразци като вас господин Радев.
18
6
 
6
 
! Отговори
Lamen преди 6 години
Simulant.
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсата на образование е най-голямата заплаха пред нас.Виждал съм как се дава за ремонт сложна техника, а на нея е свършил бензина. Всеки ден виждам на *** изхвърлени книги.Масово не се чете ,а се разчита на фейсбук.Работодателите искат да наемат обучени работници и да не дадат лев за подготовката им. ДДС на книгите ни е20%- най-високо в Европа. Обществото ни се образова да има и купува, а не да знае. Да сте видели реклама на книга по телевизията- няма и да видите. Простотията ни залива.
16
1
 
14
 
! Отговори
Божо преди 6 години
Работих за японска фирма и ме спукваха от обучения.Ако искаш, парите парите са повече още след края на обучението.
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки иска кат бат Сали и Цвъко шестака, ама немЪ. Държавата се управлява от прости хора и бездарни послушковци. И като се образоват какво? Киро Домуса и разни бивши партийци припознали се като капиталисти ще им дадат малко над 250 евро ли?
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14брааат дреме им на депутатчетата за една пенсия, те са крали, крали... и децата им няма да имат нужда от пенсия даже
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами тоя от бсп депутат може и да е прав че каза че има много ***.като гласуват 27г. за едни същи хора ,с по 7 -- 8 мандата в НС може и някои от тах огромни пенсии да вземат и затова се говори да се маха капака на пенсиите ...само си помислете ква сума може да се пенсионират родните депотатчета
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е вие усърдно гоните от държавата младите и образовани българи със смешната заплата от 350 евро
11
3
 
5
 
! Отговори
tonygl преди 6 години
До 3.Чрез филтриране на интернета. Ако останат само книги и wikipedia, щет не щат ще се образоват :)
10
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То премиерът ни е недоучил, какво остава за другите! Интересно, ако сам напише 2-3 изречения, колко грешки ще направи? Но на него поне са му назначени писачи ....
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 1 Младите необразовани роми и 80 % от подрастващите българи. ФАКТ! Имената си не могат да напишат.
8
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 6 За *** е така, но по-голяма заплаха от дъртите *** са алкохолизираните мутреещи се индивиди- електоратът на ГРОБ.
7
3
 
41
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Не са само ромите. И българчетата сричат, да не говорим пък как пишат! Дори журналистите ни са с все по-ниско познаване на езика. Много се дразня он нелепиците, които ни се поднасят!
6
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-голямата заплаха за България са дъртите хипнотизирани ***, живеещи до 100 години, само и само да гласуват за вас.
5
26
 
7
 
! Отговори
Анализ преди 6 години
Виждаме как след поредицата груби грешки, които президентът Радев направи и които дискредитираха президентската институция и донякъде ерозираха ценностите на нашето общество, то накрая неговите съветници са успели да му повлияят и той е решил да се занимава вече само с библиотеки и други по-безобидни теми.Вероятно, голяма част от това полезно повлияване се е появило като следствие на блестящата и мотивираща изборна победа на генерал Борисов на последния парламентарен вот.
4
12
 
8
 
! Отговори
Байхуй преди 6 години
Ние и комунистите на Нинова, сме хем млади, хем необразовани. Да живее синьо - червената мъгла и нейните метастази!