МВР: Масово не се плащат фишовете за нарушения

34 млн. лв. от глоби са дадени за принудително събиране
Обновена: 9 дек 2017 13:18 | 9 дек 2017 13:15, Анисия Иванова
42
МВР: Масово не се плащат фишовете за нарушения
Архив: Булфото

Шофьорите масово не плащат електронните фишове за нарушения. Това показва статистиката на Министерството на вътрешните работи.

Според данни на Асоциацията на пострадалите в катастрофи близо половината от глобите в България не се събират. Някои от рекордьорите на пътя имат по 150 наказателни постановления.

 "Излязоха шокиращи данни за хора, които имат по 30 000 лева неплатени глоби към КАТ. И няма сила, която да принуди държавата да си събере тези пари", заяви пред БНТ председателят на асоциацията Владимир Тодоров.

След връчването на фиша провинилият се шофьор има 45 дни да плати. След това данните за дължимите пари се изпращат на Приходната агенция. 

Миналата година от "Пътна полиция" са изпратили над 1 милион документа в НАП за неплатени глоби. Цифрите показват, че през последните две години за принудително събиране са предадени 34 млн. лева глоби.

От тях до момента са събрани около половината. Затова едно от предложенията е частните съдебни изпълнители също да участват.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
28
 
! Отговори
Шок и ужас преди 6 години
МВРто са се превърнали в някаква новинарска агенция със "шокиращи новини". Колко са се убили снощи, колко не са си платили глобите, колко не са със зимни гуми, колко баби са обрани и други "факти". Това го правят само в свободното време, през другото време протестират, контролират наркоразпространението, проституцията, контрабандата и други странични дейности.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19В Испания точките са наполовина на българските и за 2 незначителни нарушения оставаш без точки, без книжка и солидна глоба, която може да платиш с 50%намаление до 20дни
17
5
 
12
 
! Отговори
Пример за ЕС държава преди 6 години
НОМЕРЪТ НА БЪЛХАРИНА НЕ МИНАВА В ЧУЖБИНА ХАХА
16
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз имам книжка от близо 23 години, като съм минал над 650 хиляди километра. Като за цялото това каране нямам нито една глоба в чужбина, а у нас съм платил сумарно, не повече от двеста лева глоби, включително и един фиш за невключени животоспасяващи фарове по икиндия. Та мисълта ми е, как кара човек, за да има 30000 лв глоби. Сложете една снимка да видя как изглежда един такъв екземпляр. Покажете му и колата.
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Испания си плащаш като поп, в противен случай ти отказват всякакви държавни и общински услуги, крайна мярка е да ти източат осигуровките.
14
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се възродят трудово възпитателни лагери тип Белене или ГУЛАГ. Който в рамките на един месец не си изплаща задълженията в Белене да троши камъни.
13
3
 
24
 
! Отговори
bzzzzz преди 6 години
Като работят само незаинтересовани хрантутници в цялата администрация и чакат заплата и бонуси, така ще е.
12
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В цивилизованите държави на хора с неплатени глоби се отказва да пътуват в чужбина - връщат се от границата и бързичко тичат да си платят. Но това става в цивилизованите държави...
11
2
 
25
 
! Отговори
ЧСИ преди 6 години
ЧСИ усетиха че са игнорирани от парите и заплакаха.
10
7
 
31
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Само в България държавата със закон те задължава да плащаш гражданска отговорност и така да храниш частни компании (интересно на кого са застрахователните компании?). Недай си боже стане нещо, после държавата не задължава частните компании да изплатят премиите..... Не знам как това се толерира до ден днешен, изглежда ще да сме много пр0сти.....
9
5
 
21
 
! Отговори
Келеш преди 6 години
Ами тя държавата и тя не плаща много неща навреме, други изобщо не ги плаща. Застрахователите също не изплащат премиите.....
8
3
 
14
 
! Отговори
хаха преди 6 години
Институциите се оплакват,че не могат да си свършат работата.Толкова си могат какво да ги правиш.
7
3
 
15
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
За това актовете трябва да се плащат безкасово! Отиваш на банкомат или по смартфона, както с комуналните услуги. Не е толкова сложно да се направи
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво излиза?-МВР,едно статистическо министерство.Не разбирам защо ни се съобщава че глобите масово не се плащат.Щом една мярка не дава резултат,взема се друга по-драстична.Няма какво да ни дават "шокиращи" данни, че има лица които дължат по 30 000 неплатени глоби.Нас нормалните граждани ни шокира единствено факта, че КАТ не се е справило с некоректните длъжници.
5
3
 
24
 
! Отговори
Съгласен преди 6 години
с 1. А на оня ***, дето караше по магистралата в обратното, трябва да му конфискуват колата, а книжката на трупчета поне за 5 години. Какво е това 1000 лв глоба, като става дума за опит за убийство?
4
7
 
38
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
1.Много сте прав! Закона във Великобритания постановява, при неплатена глоба до определен период, глобата се УДВОЯВА. Следва, спиране на автомобила от движение и най-накрая КОНФИСКАЦИЯ на въпросната кола. И това води до 100% събираемост на глобите и то без да ги насилват или пък молят.
3
9
 
9
 
! Отговори
EMIGRANT преди 6 години
PROBVAI DA NE PLATI6 GLOBA V ISPANI9!AKO 9 PLATI6 DO TRIDENA ,GLOBATA SE NAMAL9VA S 50%. AKO NE 9 PLATI6 DO 1 MESEC,ZAPO4VAT DA TI SE TRUPAT LIHVI I V EDIN MOMENT DARJAVATA SI GI VZEMA OT BANKOVATA TI SMETKA ZAEDNO S LIHVITE.bEZ DA TE PITAT,BEZ DA IMA NA KOGO DA SE OPLA4E6.
2
4
 
34
 
! Отговори
пею преди 6 години
което показва неефективността на мярката
1
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имат по 30 000 лева неплатени глоби към КАТ..............ами отивайте,закопчайте колата със скоби , или я вдигнете на наказателен паркинг, и пак да си говорим. сила има, ама желание за работа няма .