Колоездач отнесе жена на велоалея пред болница

Мъжът не спрял да помогне, а пострадалата припаднала
Обновена: 14 дек 2017 11:30 | 14 дек 2017 11:23, Петя Славова
41
Колоездач отнесе жена на велоалея пред болница
Снимка: архив, Булфото

Жена е била блъсната от велосипедист пред входа на болница в Бургас. За инцидента алармира общественият посредник в морския град Тодор Стамболиев, който обърна внимание на това, че в града има опасни велоалеи.

Бургазлийката е била на профилактичен преглед в здравното заведение. А въпросната велоалея минава точно пред входа на болницата, пише БТА.

Колоездачът, блъснал жената, избягал и не й помогнал. От удара тя паднала на земята, изгубила съзнание и получила мозъчно сътресение. Останала за лечение в болницата три дни.

За да предпази и други от подобни инциденти, жената веднага сигнализирала обществения посредник на Бургас.

"Зачестиха случаите с пешеходци и на велоалеите. Ако не се даде гласност и не се обърне внимание от компетентните институции, инцидентите ще се увеличават", пише до омбудсмана пострадалата жена.

Стамболиев от своя страна е изпратил писмо до отдел "Безопасност и организация на движението" към Община Бургас, както и до ръководството на Транспортна болница.

Според обществения посредник трябва да бъдат взети мерки и да се ограничи движението на велосипедисти пред входа на болницата или да се подобри видимостта на въпросната велоалея, тъй като там има предмети, които пречат.

Според Стамболиев в Бургас не са малко велоалеите, където могат да се случат инциденти, включително и в Морската градина през летния сезон.

Според него, при подновяване на маркировките трябва да се преосмисли местонахождението на част от тези велоалеи, спрямо платното за движение и потока от пешеходци.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
0
 
! Отговори
фгг преди 5 години
До Анонимена най-добре е ти да се хвърлиш от някоя скала
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-безумно направени велоалеи от тези в България едва ли има по света. После защо пешеходците минавали по велоалеите, ами къде да вървят като няма тротоар?
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колоездачите имат право да карат по почти всички пътища в България и е безумие да им се правят специални велоалеи, отнемайкуи улици или тротоари от хората.
33
0
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Велоалеите в София трябва да се премахнат. Предполагам, че и навсякъде в България е същото. Пешеходците къде да ходим, по улицата ли, защото тротоара очертан за е велоалея?
32
4
 
2
 
! Отговори
Хихихи преди 6 години
Велоалеите са направени за колоездачите. Пътищата са напрзвени за автомобилите. Щом си стъпил на велоалея нямаш предимство пред колоездача. Определени имаме нужда от велоалеи , но не за сметка на тротоарите, а на пътя за автомобили. Искаме да сме като европейците и това е начина повече велосипеди, по-малко автомобили в градовете.Иначе идете се разходете по велоалея в Дания - ще ви смачкат, наплюят и накрая глобят. ЗАЩОТО ПЕШЕХОДЦИ НЯМАТ МЯСТО НА ВЕЛОАЛЕИТЕ.
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добре е колоездачите да имат номера, платена гражданска, застраховка, задължително свидетелство за правоуправление, фар и габарити, каска и светлоотражателна жилетка. Когато стане авария, да им се търси отговорност като пълноправни участници в движението. Задължително явяване за книжка. С талон и точки за отнемане. Иначе да анонимни бегачи като направят простотиите. Тогава ще им призная правата.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе я стига лансирахте тая ла.й.н.я.на история с велоалеи по български. Един пладнешки обир на отпуснати средства
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно е, че велосипедистите нямат място в България в отделни велоалеи. Би трябвало да си карат както досега по улиците, но в последните 20 години не съм видял велосипедист, който да спазва правилата за движение, така че май най-добре е да се забрани карането на велосипеди в рамките на населените места. В случая имаме избягал от ПТП водач на ППС, който трябва да бъде наказан с цялата строгост на закона., но това едва ли ще се случи - велосипедостите са богопомазани, тях никой не ги наказва
28
3
 
7
 
! Отговори
Хамаха преди 6 години
Колоездач отнесе три тира, един автобус и един валяк на околовръстното.
27
2
 
11
 
! Отговори
ФР преди 6 години
КАКВО Е ПРАВИЛА НА ВЕЛО АЛЕЯТА? АКО АЗ КАРАМ НА ПЕШЕХОДНА ЩЕ МЕ СЪСИПЯТ ДАЖЕ И БОЯ МОЖЕ ДА СИ ИЗЯМ! ДРУГ Е ВЪПРОСА ЗАЩО ПИШМАН АРХИТЕКТЧЕТА ПЛАНИРАТ ВЕЛОАЛЕИТЕ, КАТО ДОРИ НЕ СА СЕ КАЧВАЛИ НА КОЛЕЛО ПРЕЗ ЖИВОТА СИ?
26
7
 
5
 
! Отговори
до велоалтавите преди 6 години
много сте нахални ,арогантни и агресивни ! Ще ядете ЯКО бой ! баби щели да бутат ,деца щели да бутат -някой ще ви го набута да знаете !скоро ще има новина " пребит вело ,защото блъснал бременна жена на ТРОТОАРА" и тогава се жалвайте на фандъка ,че ви подари жълта черта без да пита ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ
25
4
 
9
 
! Отговори
Киртак преди 6 години
В Германия и Холандия може велоалея и пешеходна пътека да са заедно. Но там не са преобладаващо матреал. Нито велосипедистите карат колелата си по пешеходната зона, нито бабите се разхождат по велоалеите. Често срещана гледка по бул.Г.Делчев в София е две баби да се клатят точно по велоалеята. А пешеходната зона да е празна. В Германия правят точно така, бкъскат те и те оставят да размишляваш. Тук трябва да се молим на всеки ограничил ни правата. Висока ограда с ток, за да се спазват правилата!
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, защото велоалеите ги "правят" с кофа боя и четка. В Бургас по-голямата част са върху тротоара, като за пешеходците понякога няма място да се разминат.Но средствата са усвоени!
23
1
 
1
 
! Отговори
dtrump преди 6 години
егати и *** народ
22
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Принципно така наречените велоалеи са една голяма европростотия. Заради няма и 0.1% от насалението на съответните градове си усложнихмве живота максимално.
21
15
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Много са си хубави велоалеите,ама пешеходците си вървят по тях,сякаш за тях са правени.Поне да се огледат като стъпват на тях,пък те и това не правят.Не коментирам този случай.
20
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както всичко в мутроландия и това е недомислено. Как може пешеходци и велосипедисти да са в една алея? Кой "умен" селянин го измисли това? Елате да видите как се правят тук в бялата държава алеи за велосипедисти и за пешеходци. Тук не се драскат две жълти линии и да си мислят че с това са готови. Велосипедните алеи се правят така че да са далеч от движението и са с теракотни плочки. Никъде не пресичат пътното платно и пешеходните пътеки! Да но тук нямат мутри които да краднат мангизи!
19
6
 
16
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Започнете да глобявате хората, които се разхождат по велоалеите! Такива случаи ще зачестяват иначе. В крайна сметка дали е велоалея или булевард все тая, мястото на пешеходеца не е там. Иначе тъпо от страна на колоездача, че не е помогнал на жената.
18
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РеалистКаква магистрала бе селтик? На магистралата скоростта е 140 км/ч, а на велоалеята не би следвало да е повече от 15-20 км/ч и вие ненормалници такива трябва да пазите пешеходците и въобще да сте отговорни участници в движението, а не да правите на много велики! Все една ако някой пешеходец да ходи по кварталната уличка и понеже на мен е разрешено да се движа с 40 км/ч да го прегазя и да си замина доволен? Да ти имаме и социопатска логика.
17
7
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Заглавието е малко тъпо - "колоездач отнесе жена на велоалея", ако се разходите по магистрала е твърде вероятно да ви отнесе кола. Общините нацвъкаха тези безумни велоалеи навсякъде, за да се направят на големи пред ЕС. Градовете не са проектирани за велоалеи, да не говорим за новите квартали в София, там няма място дори за пешеходци.