С ЧНГ: Минималната заплата става 510 лева

Размерът й ще се повиши с близо 11%, реши кабинетът
154
С ЧНГ: Минималната заплата става 510 лева
Снимка: архив, БулФото

Минималната работна заплата ще стане 510 лв. от 1 януари 2018 г. Размерът й ще се повиши с 10,9% в сравнение с настоящата година, реши правителството.

Според Министерския съвет по-високият размер на минималната заплата ще мотивира търсещите работа и ще допринесе за намаляване на риска от бедност сред работещите.

За повишаването на минималната работна заплата на 510 лв. способстват икономическият растеж, устойчивите темпове на БВП през последните години, увеличаването на броя на заетите и ръстът на средната работна заплата в страната, допълват от кабинета.

Не на това мнение са работодателите, които вече се обявиха против с мотива за фалит на фирми. Синдикатите пък традиционно смятат, че ръстът на минималната заплата изостава.

От 1 януари 2018 г. минималната работна часова заплата ще бъде 3,07 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 74АХахаххАХАХ, вярваме ти, селски, вярваме.
76
15
 
9
 
! Отговори
до 74 преди 6 години
Смехурко, не съм човекът, с когото спорите, но съм живял в UK с месечна заплата 8000 паунда (IT Project Manager съм)- малко са ми. За тебе, като един прoст бачкатор, сигурно са огромна цифра, но, повярвай ми, нито ще имаш пари за нова кола, нито за къща, нито за екскурзии. С тия мизерни 2500 паунда, та чак се хвали, че е одобрен, ставаш за смях. Да ти стигат за храна и мизерен живот- да. Ама ти не си и учил- цял живот ще си си една утaйка. Залъгвай се колкото си щеш, но ще си останеш мизeрник.
75
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Антей мегесникТипичен коментар на сдухан селски бек, проектиращ собствената си некадърност върху другите. Да, в Запад приветстват хора, на които ИМ СЕ РАБОТИ, които МОГАТ и искат да се докажат в сферата, в която са се образовали. Обраното може да твърди само човек, който не е излизал от България в близките 10 години.
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а диференциация на заплатите - кога? от 2009 растат минималните заплати и цените, но не и останалите.
73
5
 
10
 
! Отговори
Готови ли сте? преди 6 години
2030-та един град икономика, останалото деградиращо ромско гето, разпадаща се мизерия и бойкочарник/боклукчарник(разбирай армията от хрантутници-гласоподаватели на държавна хранилка) ;) Успех ви желая от все сърце :)
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 76Миличкия некадърен и нежелан на никоя работа завистливец. :(Дори да емигрира не може.
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Антей мегесник2 бона в провинцията са си на светлинни години по-добре от 300 лева в София, прав си. ;)
70
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те на запад го чакат с червения килим на летището. Ще има почетен караул и мажоретки.
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Антей мегесникКисело е гроздето.
68
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Антей мегесникАллл, ама че завистлив ***.Ще отида, където съм си намерили и съм бил одобрен на работа за 2.5 хиляди паунда на месец.Пък ти си философствай тука и си кърпи съдраните чорапи.
67
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега безработицата ще има скок, защото много ще бъдат съкратени, за да се компенсира изплащането на мин. заплата на останалите.
66
5
 
17
 
! Отговори
Антей мегесник преди 6 години
До Събирайте за билети - и като избягаш къде ше идеш бе байно . Те за тебе боб хвърлят педругите на Запад, само чакат да дойде бай Ганъо от Волуяк и дапочне да трупа пачки. Ще ринеш я сняг я ще въртиш волана по цел ден. Нема лошо, срамна работа няма ама 2 бона са си добри пари , особенно в провинцията. Недей прави тази грешка да работиш ангария на западняците брато. с 2 бона си ок в БГ-това е еквивалент на 2 хил долара в САЩ и 1500 евро в ЕС. Не си трови живота, никой не те чака там с хляб/сол
65
5
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
С минималната заплата,ГЕРБ ни вкара във батака,само за хляб пари ще има,в Новата Година.Тцъ тцъ тцъ тцътцъ тцъ тцъ тцъ
64
4
 
14
 
! Отговори
Дичева преди 6 години
Искам да поясня че ние не се натискаме да живеем в Лондон . Да наемите там са така вярно е но ние живеем в 4 стаи самостоятелна къща до Нотингам и наема ни е 650 лири отделно данъци и консумативи. Но въпреки това ако работят двама души от семейство заплатата на единия е за разходи а другата за отделяне. Кога в България може да живее човек и да отделя?Без да се лишава от нищо?
63
3
 
17
 
! Отговори
Анал либераст преди 6 години
До Дичева -именно. Важно е каква е потребителската кошница а не колко ми е заплатата. Какво като я увеличат на 510 а тока е безумно скъп и имоти и услуги и данъци и т.н. Да не говорим , че вече вкарваме ябълки и др.плодове - България навремето произвеждаше ВСИЧКО, а сега сме наведени пред знаете кой. ))Пенсионерите ровят в кофите, децата са в чужбина, Б-я е на командно дишане а тия седнали да ми се хвалят. За 30 години успяха да изкрадат и изграбят всичко що имаше читаво. Айде че се нервирам.
62
2
 
4
 
! Отговори
РАН-ЪТ преди 6 години
Може и по-малко...И по-малко... ......малко....
61
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дичева, сладуранке малка, средно смотана СТАЯ от къща, която делиш с още 10 човека, в Лондон струва между 500 и 700 паунда.
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДичеваЧудесно е, че сравнявате заплатите в България и в Англия, хубаво само щеше да бъде да сравните и ценичките на наемчетата, сметчиците и тн.
59
8
 
6
 
! Отговори
Анал либераст преди 6 години
в САЩ , който разбира се е живял там, почти всяка дейност минава през посредници, дори и най-малоумнат@ работа. ЗАЩО? Ами за да се осигури заетост, инче могат да се въведат всякакви машини, но на края не е изгодно, защото ще има голяма безработица и смут и голяма тежест върху икономиката. Тоест от тия машини няма да има желания ефект. Изморявам се когато трябва да обеснявам икон.закони на съвр.свят. Капитализма в книгите е друго, не е реалността, драги ми смехурко ))
58
3
 
20
 
! Отговори
Дичева преди 6 години
Колко е смешно да се гордеят с това че минималната заплата става 510 лв.В евро съюза и по точно в Англия минималната заплата е 1100лири или 2400лв като се има предвид че цените на стоките по магазините са като в България и дори някои много по евтини.За какво да ги даде по напред човек тези пари?За лекарства,ток,вода,храна или за разходи по деца?За възрастните как оцеляват е ясно.Гладуват за да си купят лекарства и да не са в тежест на децата си.Гладен народ лесно се управлява.Много жалко