Студенти радват с писма възрастни хора за Коледа

Инициативата се провежда за трета поредна година
22 дек 2017 13:50, Анисия Иванова
7

По случай празниците студенти от Софийския университет са захванали поредната благородна кауза. Младежите пишат писма до абсолютно непознати възрастни хора навръх Коледа.

"Инициативата се провежда за трета поредна година. Идеята е, че живеем в много сиво и страшно ежедневие. Искаме да покажем внимание и жест към хората", отбеляза един от организаторите на инициативата - Пламена.

"През изминалата седмица всеки един от студентите, който имаше желание, можеше да вземе писмо и лист, на който да запише своето пожелание. След това можеше да го пусне в избираема пощенска кутия. Целта е да докажем, че няма причина да покажеш доброта към непознат", посочи Лидия пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

Студентите споделиха, че част от писмата ще бъдат раздадени и извън София. На абсолютно произволен принцип в провинциалните градове ще бъдат пуснати писмата в случайни пощенски кутии, обясниха те.

"Ние сме доказателство, че тази традиция ще бъде продължена. Отзивите от миналата година бяха много добри. Хората се радват и обичат да получават писма", подчерта Лидия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая русата с къдриците и с друго може да ги зарадва.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По -добре в писмата да разясняват на възрастните хора да не дават на НИКОЙ пари поискани по телефона,още помалко пък на полицаи,"пострадали " роднини и подобни уловки.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инфантилно! Това по- би подхождало на 7-8 годишно дете, което сега се е научило да пише, но не подхожда на 18-19 годишни големи хора.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е толкова банално и наивно...
1
1
 
11
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
Глупости ! По-добре по една кофичка кисело мляко да ни подарят ...