Патриархът към българите: Бог се роди, заради нас!

Божията милост и любов да бъдат с нас, пожела †Неофит
25 дек 2017 11:30,
25
Патриархът към българите: Бог се роди, заради нас!
Снимка: архив, Булфото

Христовото Рождение озарява всеки от нас и цялото творение. Това каза Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит в патриаршеско и синодално послание за Рождество Христово

"И затова, в неизразимата си радост и благодарност, Църквата тържествува и изповядва: "Девицата днес ражда Свръхестествения, и земята поднася на Непристъпния пещера Ангели с пастирите славословят, а мъдреците със звездата пътешестват. Защото заради нас се роди Младенец Предвечният Бог", заяви българският патриарх.

"Прекланяме се пред величието на безграничната и жертвена Божия любов към нас и, следвайки звездата, заедно с мъдреците, мислено се отправяме към приютилата Го пещера, където, присъединявайки се към ангелския хор, пеем и възпяваме: "Твоето Рождество, Христе Боже наш, озари света със светлината на познанието", добави той.

По думите му, възприел човешката природа, Бог се ражда, за да освободи човечеството от онзи, който незаконно e притежавал властта на греха и смъртта.

"Възлюбени в Господа, като следваме Господните повели, апостолските наставления и думите на светите наши отци, да постоянстваме във вярата и в усвояването на плодовете от спасителното за нас Въплъщение на Божия Син и наш Господ Иисус Христос. Нека с думите и делата си бъдем истински Господни ученици, Негови свидетели и възвестители на святата Му воля, проповедници на спасителното за човеците евангелско благовестие, та по завета Христов, като виждат делата ни, всички да познаят Истината и да прославят Небесния наш Отец. Нека със слово и дело подражаваме на Неговата жертвена любов към нас, както и Сам Той ни казва: "По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако любов имате помежду си", заяви патриарх Неофит.

"В деня на славното Христово Рождество отечески приветстваме всички верни чеда на светата наша Православна Църква в Родината ни и далеч от нейните предели, като всесърдечно благопожелаваме на всички вас крепко здраве, бодър дух и благословени от Бога успехи във всяко богоугодно и доброполезно начинание! Божията милост и любов, благодат и мир на раждащия се днес във Витлеем Богомладенец и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас", каза още патриарх Неофит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До русофилМакар и русофил,ти доказа с твоите лъжи,хули и драсканици,че си русофилски антихристки у.р.од. Плюя на теб и на тези ,които те подкрепят.
18
2
 
5
 
! Отговори
Кощунство преди 6 години
Патриарх Неофит, т.е. агентът-митрополит с рожденно име Симеон Николов Димитров е и верен дългогодишен член на БКП и още далеч преди 10-ти ноември 1989 собственоръчно пише в биографията си в досието си: "Аз не вярвам в Бога, аз вярвам в Държавна сигурност"! Това ни е патриархът...
17
13
 
3
 
! Отговори
русофил преди 6 години
Самото християнство е заченато от грях( Не прелюбодействай !) А какво е станало. Бог отишъл(въпреки че не е бозайник) и оплодил първата семейна жена и сложил рога на мъжът и. После доброволно се оттеглил в старчески дом и доброволно предоставил своя трон на наследника си Исус.
16
3
 
6
 
! Отговори
Tanri преди 6 години
или това е просто приказка, кяото някой си е съчинил и доразвил, а друг е пригодил, с корона и атрибути е като някакво царче да се заобиколи с внимание и злато. нямам нищо против добрите цитати от библията да се систематизират и да се прилагат в ежедневието, всички абсурдни цитати да се задраскат като неактуални, абсолютно да се изтрият измислиците за исус, и да си кажем право кой е автора, ако някой го интересува. всичко останало и бутафорията е абсолютнио излишно.
15
6
 
5
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 6 години
Гавра е, когато агенти на зловещата Държавна сигурност, говорят за християнство, мир и любов! Кога ли ще узрее този народ, да грабне тоягите и да изхвърли тая *** от Божите храмове? На всички честни хора, нямащи нищо общо с БКП и ДС, честито Рождество Христово!
14
3
 
4
 
! Отговори
ужаса преди 6 години
Като чета как разни болни хора пишат глупости,разбирам че никой не може да спаси тоя народ,само за ден загинаха по пътищата 6 млади хора,плащаме и дълго ще плащаме.....
13
5
 
4
 
! Отговори
Иде час... преди 6 години
До ДЕбилНе те ли е срам?! Смири се и се вразуми!
12
2
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Тоя като Тиквата само е заменил магистралите с бог...
11
1
 
8
 
! Отговори
До Сатана преди 6 години
Май са прекалили със зомбирането при теб... Намали молитвите и кръстовете, и пий повече вода.
10
9
 
1
 
! Отговори
Сатана преди 6 години
Оказва се, че в БългарияЗапочнало е разследване чрез указ на Тръмп. Вече се следят хората, които се събират и там присъства окултист. Всички вещери и техните деца са регистрирани. Техните посещение на места където се събират с полицаи, съдии, масон-евреи, политци, учени, милионери, бизнесмени, държавни чиновници.В разследването има група, която се занимава с убийства, имотни измами и какво ли още не включително посегателства срещу бебета. Има регистрирани, които работят дори в детски градини
9
10
 
16
 
! Отговори
Д’Ебил преди 6 години
Не Бог създаде човека, а човека Бог. Това е положението.
8
2
 
4
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Прав е на 25 декември се е родил тамуз!И е жалко ,че това е неговия бог!
7
6
 
10
 
! Отговори
ЦК на Либерстите преди 6 години
Бог постоянно поставя българите на изпитания - турско робство,совецка дружба а сега евроатлантическа банкерска и търговска окупация! С Божия помощ и това ще го преживеете!Весела Коледа и щастлива Нова Година!
6
9
 
10
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Все си мисля, че ако Бог наистина съществуваше, никой нямаше да вярва в него
5
5
 
18
 
! Отговори
бай Сатурн преди 6 години
"Бог се роди, заради нас" - брей, не знаех, че ние, българите, определяме орбитата на Земята около Слънцето и наклона на оста й. Това изказване е достойно за предаването на Стой Чокерев.
4
2
 
14
 
! Отговори
хьхьхь преди 6 години
Не-о-фииит...Хахаха...Клоун в църковни одежди. Как не ви омръзна от това тъпо шоу всяка година!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Догодина в България ще идва шефа на марсианското общество от Холандия, а вие с каквон и занимавате?
2
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХОРАТА ТРЪГНАХА ДА КОЛОНИЗИРАТ МАРС, ВИЕ НИ ЗАНИМАВАТЕ С ПРИКАЗКИ ОТ ПРЕДИ 2000 ГОДИНИ.
1
4
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Този човек не ми харесва - не знам дали е бил агент към ДС - но вижте на колко години е -- той е прекалено млад за да се прави на 100 г - едва ли е работил миньор- Много хора негова възраст продължават да работят за да оцелеят от мизерията си !