ВМРО: Лобита натискат България да узакони "третия пол"

Източна Европа е взривена от Истанбулската конвенция!
27 дек 2017 15:41, Елка Василева
180
ВМРО: Лобита натискат България да узакони "третия пол"
Снимка: архив, Reuters

Под хуманното, защитаващо правата на хората заглавие „Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“, известната като Истанбулска Конвенция налага учебни програми за изучаване на хомосексуализъм и травестизъм и създава възможност за налагане на еднополови „бракове“.

ВМРО – Българско национално движение категорично се противопоставя на ратифицирането на този документ, се казва в съобщение на партията до медиите.

Под заглавие за домашното насилие Конвенцията налага учебни програми за изучаване на „нестереотипни роли на пола“ като хомосексуализъм и травестизъм. Тя съдържа редица скандални текстове, атакуващи такива основополагащи категории за българите като мъжки и женски пол, семейство от мъж и жена, правата на родителите, правото на свободно вероизповедание и др., пишат от ВМРО.

Истанбулската конвенция също така насърчава изучаване на „нестереотипни роли на пола“ като хомосексуализъм, травестизъм и др. подобни, и то на всички образователни нива – от детската градина до университетите, посочват от партията.

Член 3 например въвежда определение за пол и полова идентичност като нещо различно от биологичния пол на човека: „Пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и мъжете“.

На практика това дава възможност за узаконяване на еднополовите бракове – ако един от двамата брачни партньори при законно сключен брак смени своя пол автоматично според Истанбулската конвенция се създава еднополово „семейство“, се казва в съобщението.

А както е известно, българската Конституция признава пол от мъж и жена и семейство от мъж и жена. Това означава да се даде възможност за осъдително решение от Европейския съд по правата на човека срещу България, ако бъде ратифицирана тази Конвенция, която уж се занимава само с домашното насилие, пишат от ВМРО.

 Гласуването на Истанбулската конвенция ще задължи България да дава статут на бежанец на всеки чужденец с „особености на пола“. С други думи, всеки трансексуален от трета държава може да получи гарантиран статут на бежанец у нас, тъй като в родината си е преследван заради „особености на пола“, обясняват от партията.

В писмо до заместник министър-председателя Красимир Каракачанов над 30 граждански, християнски и други организации за защита на семейството се обърнаха с молба за недопускане на ратификация на Истанбулската конвенция.

Поради цялата сложност на ситуацията Каракачанов даде отрицателно становище на скандалните текстове в съгласувателната междуведомствена процедура, като пусна и писмо до Началника на кабинета на премиера Бойко Борисов, в което категорично се противопостави на приемането на тази Конвенция. В писмото се настоява тази Конвенция да бъде подложена на широк обществен дебат и едва тогава да бъде разглеждана по същество.

Едно от сериозните негативни последствия от въвеждането на „социален пол“ е зачестилата практика трансексуални мъже-спортисти да се състезават в женски дисциплини и да доминират сред жените при вдигането на тежести, бягането, борбата, колоезденето, американския футбол, баскетбола, смесените бойни изкуства и др., посочват от ВМРО.

Училища ще подлежат на санкции, ако не позволяват на момчетата, които се идентифицират с женския пол, да използват тоалетните и баните на момичета и обратно, дават като пример от партият.

Истанбулската конвенция ще доведе до обвинения в насилие срещу родители, ако откажат да третират своето момиче като момче, при положение, че дъщеря им е пожелала това. В такъв случай родителите ще загубят и правото си образоват децата си в съответствие с техните морални убеждения.

Разпоредбите на Истанбулската конвенция ще нарушат също свободата на религията. Те ще принудят свещенослужителите, които са обвързани с абсолютно задължение за тайна на изповедта, да нарушат своята религиозна свобода.

Междувременно Словакия е спряла всяко движение за ратификация след остра полемика. След опит да бъде тихомълком гласувана, разгорещени дебати се разгарят и в Хърватия, която също отхвърля Истанбулската Конвенция. Същото се случва и в Латвия.

Унгария категорично и окончателно е отказала ратификация. Така че не сме само ние единствени - цяла Източна Европа е взривена от Истанбулската конвенция, пишат от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
4
 
3
 
! Отговори
пострадал преди 6 години
Защо Цецка ви Цачева пърди на парламентарни заседания?
118
2
 
9
 
! Отговори
Хюго Бос до 118 преди 6 години
Прав си- сигурно са някои грантаджийски НПО-та, които плащат на медиите и партии, особено десни, да пишат лъжи за добрия и клет башибозук, за гейове, за трети пол. Най- често Демократичедката партия на САЩ е замесена в такива политики- либерастия и политкоректна диктатура
117
1
 
5
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 години
Каквото са продажнци и българомразци нашите управници, съм песимист. Жалко е....
116
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поведението на ВМРО също е дълбоко неморалвно, защото се правят на български патриоти а защитават руски интереси в България. Така че не може едно неморално партийно движение като ВМРО да забранява друго неморално движение като т.н "трети пол".
115
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей добре че са българските "патриоти" иначе щяхме да гнием под третополовото европейско робство, а и морала ни щеше да отиде на кино, а сега здрав дух в болно тяло.
114
2
 
3
 
! Отговори
Пария Среден Пръст преди 6 години
попиатли Радио Ереван дали може мъж да забременее от средниа пръст на левата си ръкарадиото млкнало за 9 месеца и казало неможе да роди но може да се самозабременява и тъпяе кафявата кайма до изливане
113
2
 
3
 
! Отговори
дъ търд фингер! преди 6 години
ВМРО: Лобита натискат България да узакони "третия ПРЪСТ"
112
3
 
15
 
! Отговори
Деси преди 6 години
До КОЧ 104Та, г-н Коч, ако желаете да се отъждествявате с бактерии, едноклетъчни, червеи и прочие.. или шимпанзета Пигмеи, изборът е Ваш и е личен. Но моля, не ни го натрапвайте. Погледнете в гащите, отбележете видяното в документа, а се чувствайте, както Ви е угодно! За човек се съди по делата и интелекта. Ако липсват такива, тогава си остава на ниво "***". А Вие от кои хора искате да бъдете?
111
2
 
13
 
! Отговори
Деси преди 6 години
До КОЧ 104Гледам, че се правиш на ентелент.Хомосексуализма хич не е широко застъпен, както си измисляш. Систематика и биология, гледам не са ти ясни. Всичко с под 8 крака си има пол.Преобладаващата част от организмите на Земята са низшите, като брой видове и количество. Голяма част от тях са безполови. Съществуват и хермафродитни-отново при безгръбначните, другото е отклонение. Сменящите си пола са няколко вида риби, хомосексуализъм- при един вид шимпанзета Пигмеи, всъщност там е всеки с всеки.
110
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е как не, нали 240 триполови са ни начело на държавата плюс един петполов
109
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Или на Запад или назад в блатото.
108
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смотан народ - ейСтрах го е от третия пол.а от стршината и шкембе *** - не
107
3
 
27
 
! Отговори
Baj On преди 6 години
Да попитам т.н. "лобита":1. Ще има ли отделни тоалетни за 3-я пол?2. Какво ще правим, ако се появи 4-ти пол и както виждате... ?!3. В Атон не пускат жени. Тогава как ще броят 3-я пол, ако някой от тях реши да се тропоса там?
106
1
 
28
 
! Отговори
o/o преди 6 години
Е и какви са тези лобита ? -защо увъртат а не ги назоват директно? защото са еврейски и ги е страх от тях.бежанците също са тяхно дело.Но никой от управляващите не смее да го каже ,защото получава пари от ,,богоизбраната раса" която съсипва Европа и християнството.
105
3
 
21
 
! Отговори
малеее преди 6 години
като ги слушам какво говорят ...като гледам какво пишат по весниците ....срам ме е да се нарека Европеец..... по добре да си бяхме останали азиятци ....
104
4
 
24
 
! Отговори
майорски преди 6 години
Да си "обратен" е болест ...подобна на "Даун синдром" .."церебрален парали4" ...и вси4ки тем подобни отклонения от нормалния 4овек...такива хора трябва да се приемат от съвременното ни общество ...но не и да се толерират като нещо нормално!!
103
1
 
21
 
! Отговори
НЕ преди 6 години
референдум не платените политици да обещават народа бг казва НЕ
102
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До съм за гъмзаСамо Хитлер и Сталин ли смятаха.... ? Ами още преди тях други управници на кралства и републики смятаха че ако ги изтребят,светът ще се очисти . Навсякъде по Европата, са ги фиркали ,кичили по клоните и скъсявали на височина ,ама това е табу .Особенно в онази страна ,,с изгражданата 300 години демокрация ,,Дегиди лицемери .
101
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕ ИМА РАТИФИКАЦИЯ, СПОКО. БОРИСОВ Е ОБЕЩАЛ НА ЮНКЕР И СИ ДЪРЖИ НА ДУМАТА.А КРАСИВИТЕ, УМНИТЕ И РАНОБУДНИТЕ (СЪКРАТЕНО К.У.Р.) ШЕ ИЗЛЯЗАТ НА УЛИЦАТА И ЩЕ ПОДКРЕПЯТ КОНВЕНЦИЯТА.А ГЕРБ ЩЕ ОРГАНИЗИРА СЛЕДВАЩИЯ ГЕЙ ПАРАД, ЩЕ УЧАСТВАТ ВСИЧКИ ИЗБИРАТЕЛИ ПО ЗАДЪЛЖЕНИЕ. ИНАЧЕ НЯМА СУДЖУЦИ.
100
2
 
25
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Най-доброто за третия пол е, ако подобни конвенции не се пишат и приемат.