Стилът на първата дама: Мелания, Десислава и Брижит Коя как се облича?

Коя как се облече през 2017 година?
1 яну 2018 17:01, Криси Табачка
48

Снимка: Reuters\Булфото

Първата дама не е просто нежната половинка до президента и съпругата на държавния глава. Според протокола, тя има представителна функция и част от задълженията ѝ са присъствие неотлъчно до съпруга си на политически, благотворителни, обществени прояви и балове.

Разбира се, официалният график на първата дама включва определени правила в протокола и за дрескода и начина, по който тя се облича.

Изминалата 2017 ни донесе многобройни прояви, на които изкъсо следихме най-известните първи дами. За целта, днес ще ви представим стила на Мелания Тръмп, Десислава Радева и Брижит Макрон.

Мелания Тръмп

За политическия курс и маниер на Доналд Тръмп няма да говорим. Факт е обаче, че Мелания дойде с гаф. Речта, която се оказа плагиатстване на реч на предшественичката, Мишел Обама, някак хвърли сянка върху образа на Мелания. Тя излезе от тъмното с високо вдигната глава и много стилен гардероб.

Макар очакванията към нея да бяха по-скоро скептични, имайки предвид провокативните кадри от миналото ѝ, нежната половинка на Доналд Тръмп успя през 2017 да се изгради като образ с безупречен стил.

Гардеробът ѝ винаги е съобразен с официалния протокол, а дължините на полите и роклите ѝ никога не е над коляното. Задължителният чорапогащник присъства неизменно във всяка снимка, дори и папарашка, а самата Мелания доказа, че умее да се възползва от широкото разнообразие на модната индустрия.

Тоалетите са съобразени с перфектната фигура на Тръмп, но никога не е твърде предизвикателна и кройките никога не разкриват или подчертават повече от приемливото. Макар много критици да продължават да плюят по нея, не може да се отрече – жената има тяло, има и стил! В интерес на истината, често сравняват Мелания със стила на Жаклин Кенеди, а на по-голям комплимент от това – здраве му кажи!

Особено голяма критика за стила си Мелания отнесе по време на визитите, които имаше, свързани с нанесени щети от природни бедствия. Там тя се появи с високи обувки, които не бяха приети добре заради характера на събитията.

Брижит Макрон

Съпругата на Емануел Макрон встъпи в „длъжност“ като първа дама и взриви медиите. Поводът? Голямата разлика между нея и съпругът ѝ. След като страстите понамаляха, Брижит откри друг начин да се намести в заглавията – със стила си.

Тя се превърна в олицетворение на модерната първа дама, която подчинява модата и следва актуалните тенденции. Тя „играе“ с модните къщи на дързост и роклите и полите ѝ винаги са с мини дължини. Световните медии отразяват гардероба ѝ като неподходящ за социалния ѝ статус, а жените в Париж ликуват, защото в нейно лице откриха жената, която не просто представя модната столица, но и разчупва всички стереотипи в живота си. Брижит Макрон е изключително стилна в избора си на тоалети – класиката се пречупва, за да излезе на нова, модерна сцена.

По този повод, стилът на Брижит многократно е доказан като модерен и съвременен... макар дължините да са извън протокола. Обувките, като съществен елемент във визията, също винаги са с правилен подбор. Рядко можем да видим Брижит в сандали или отворени обувки, но за сметка на това стилетото е неизменен завършек на визията.

Десислава Радева

Българската първа дама дебютира светски на изборната нощ на Румен Радев по време на пресконференцията в НДК. Тогава народът я видя за първи път, а тя бе облечена в костюм от две части. Дължината на полата напомни на Брижит Макрон и бе комбинирана с бял топ.

Следващите публични появи на Десислава Радева се открояват основно с избора на рокля. На срещата на НАТО в Брюксел родната първа дама се открои със стриктно спазване на официалния дрескод. Обувките са затворени, а роклята е с кройка, подхождаща на фигурата ѝ.

На встъпването в длъжност на Румен Радев, половинката му бе с дълго палто, затворени обувки на висок ток и пола – избор, който подчерта класическият стил на гардероба ѝ.

Единствено пропуски в официалния протокол се откроиха по време на посещението на Макрон в Балчик, където Десислава Радева бе с боси крака и сандали с отворени пръсти.

За разлика от Макрон, при Радева не се откроява нещо особено скандално, но и за разлика с Мелания се вижда, че винаги може и по-добре.

Генерално, стилът на първата дама винаги е бил изключително важна част от облика на президентската двойка. Както при Джаки Кенеди, тя може да излъчва класа, перфектен нюх към модните тенденции и дори доверие, но може и да ни хвърли в другата крайност, създавайки усещането за недодяланост, невнимание и дори грубост.

Как ще еволюира и ще се развие стилът на първите дами Мелания Тръмп, Десислава Радева и Брижит Макрон - очаква да видим през 2018 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези *** само ни излагат. Радев може да е любимец на хората от село, но дразни и излага нас, гражданите. Скъпа Европо, в България има и нормални хора!
22
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е пълен цирк. Хората избират президент, а не жена му. Излишни разходи за някаква калдаръм кукона. То като е тръгнало да има и баджанак, първи братовчед, сестрата, лелята и комшийката на президента...
21
9
 
16
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Един философ беше казал за такива като Десито, че една жена трябва да е по-малка от един кон. Както и да го облечеш.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази на снимка 4 коя е? Да не би да е половинката на Мариано Рахой?
19
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ ЗНАМ КАК ИЗГЛЕЖДА КМЕТА НА СИМИТЛИ, НО РАДЕВА ИЗГЛЕЖДА МНОГО ДОБРЕ!
18
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво изглежда Деси. Браво!А то иначе средната българка като нахлузи панталона през септември, че го сваля чак през юли. К`ви рокли, к`ъв дрескод.
17
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едната е млада, хубава и умее хем да се облича елегантно, хем да се движи и стои грациозно. Научила се е на това, докато е била модел.Другата може и да е френска мадама по рождение, но стойката и движенията й са такива, че прилича на м.мунка.Третата си е селска мома, независимо в чие шоу е участвала и въпреки че е била съпруга на двама, заемали високи позиции.
16
14
 
9
 
! Отговори
До 15 преди 6 години
Мелания и Тръмп изглеждат по нелепо от Бриджит и Макрон.
15
10
 
27
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Президентът на България изглежда съвсем прилично заедно със съпругата си.Тръмп също си го бива, въпреки солидната възраст не е затъмнен от доста по младата манекенка която му е съпруга.При Макрон и леля му, нещата са... На всичките им снимки си личи, че още си играят вечерно време на "накажи ме справедливо, учителко любима".Като си спомня само през детството ми какъв стил, каква женственост, каква мъжественост лъхаше от френското кино... направо го съжалявам Ален Делон, че доживя до Макрон.
14
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камуняките са подкарали някаква рекламна кампания за изчистване имиджа на ***.
13
5
 
11
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Г-да, всяка жена си има своя индивидуален чар!Който е имал възможност да общува и контактува по-интимно и по-често с нежния пол го знае.
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Семейна двойкаАбе на Бойко кой му е съпруг?ти бе, как кой?
11
33
 
20
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Българско ренде от село! Президента е дребнав, тясно - скроен селянин! Нали не очаквате до него да застане някоя много интелигентна мадона!
10
7
 
17
 
! Отговори
нормален преди 6 години
по начина, по който говорите за жените имам чуството, че ви е яд, че не сте жени:)На мен пък ми харесват всичките:) Защото съм нормален хетеро:)Да ви имам троловете
9
4
 
17
 
! Отговори
до 8 преди 6 години
а твойта коя употреба е?
8
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Втората употреба си личи и подушва отдалече. Бай дъ уей между другото.
7
5
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
изобщо не ме интересува мен ме интересува да има мир по света да няма воиназаради печалбите на впк на сащ
6
15
 
13
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Защо не престанете да се заяждате с Радева?За "класа" може да става дума след поколения от класа както на произхода на човек, така и на общността, от която произлиза. Това е въпрос НЕ на възпитание и зазубряне на дворцов етикет и маниери - то е вродено, и се попива още от проходилката.Понятието "класа" е унищожено още след деветосептемврийския преврат, останаха привилегиите на "работническо-селската класа", която добре си замезва и до ден днешен.Та това ни е "класата" - и "първите дами".
5
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деси е много стилна! Имам предвид Банова не Радева!
4
14
 
11
 
! Отговори
Луи преди 6 години
Мама Макрон и Ердоганица държат първенството по стил и изисканост!