Рекордно ниска раждаемост през 2017 г. Умира ли България?

Лидерът на ПП "Възраждане": Причината е дивашката и антиобразователна политика
3 яну 2018 10:30,
356

Изминалата 2017 г. е поставила печален рекорд по отношение на раждаемостта, показват регистрите на здравното министерство. Докъде ще ни доведе тази стряскаща тенденция и има ли начин да се справим с тази демографска катастрофа?

Още по темата

По думите на председателя на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов това е най-ниската раждаемост от 1878 г., въобще откакто съществува Третата българска държава.

"Истината е, че България умира. Всяка година започва с новината за рекордно ниска раждаемост, но явно никой не обръща внимание. Догодина сигурно ще паднем и под сегашната граница", категоричен бе Костадинов в студиото на "България сутрин".

Според него ниската раждаемост е факт, защото България има "най-дивашката и антиобразователна политика" в момента заради т. нар. делегирани бюджети към училищата.

"Тези делегирани бюджети са превърнали училищата в едни търговски дружества. Колкото повече деца има в дадено школо, толкова повече пари се вливат. Ако обаче учениците паднат под 50, то тогава държавата закрива училището. Тази година българското правителство е закрило 82 учебни заведения и точно толкова села са оставени без бъдеще", отбеляза политикът.

Анализаторът Михаил Константинов уточни, че картината е още по-страшна, защото голяма част от тези 55 хил. новородени през 2017 г. са от семейства, където образованието не е на почит, а българският език не е роден.

"Направили сме прекалено много грешки през годините. Държавата плаща на дете да ходи да се образова, но вместо това, родителите му го пращат да проси, защото е по-изгодно. Другият фактор за ниската раждаемост е, че много хора напускат страната. Ако част от българите решат да не заминат за чужбина и останат - то има шанс за България", каза още анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Константинов смята, че проблемът може да е свързан дори с конспиративната теория, че някой не иска на територията на България да се раждат повече деца, защото "е хвърлил око на страната ни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
0
 
0
 
! Отговори
Расате преди 6 години
Най-ниска раждаемост въобще- от когато се създава Статистическото отделение към Министерството на правосъдието през 1880 и направеното първо преброяване на новородените през 1880 г. ражданията са 118 826 новородени при население от 3 185 100 души. т.е. два пъти повече от сега,при условие ,че не са преброени доста от планинските села и неустановените скитащи *** катуни.И нещо друго- от 1960 г. абортите превишават ражданията ,като пикът е през 1980 ,когато са направени 156 056 аборта срещу 128 190 раждания. Тенденцията се запазва до 1999. От тогава са почти изравнени с леко превишаване
307
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До142Ами жената не е ли създадена именно за тази цел,да ражда деца,а не да ги убива? Какво са виновни.........те на нас,българите? Това,че чиггг.ааа. на.ци.те искат да имат свои деца,а българите не искат да раждат бели българчета? Жените трябва да раждат,а не да се еманципират. Мъжете трябва да работят за да издържат жената и децата,а не да мрънкат,че им е била ниска заплатата-с малко лишения,цигари и алкохол,ще има пари за всичко.
306
2
 
9
 
! Отговори
Lilly преди 6 години
Проблема не е образованието, а ролята на мъжа и жената, жената работи, грижи се за дома в голяма част от случаите, за домакинството, подложена е на стрес, който се отразява на възможността и да има деца в ранна възраст и трудности да зачене впоследствие, т.е. ролята на мъжа като стожер на семейството е изчезнала, няма я, жената може да има деца и по изкуствен път, призива ми е мъже работете и осигурете на жените си условия за да ви родят здрави, умни деца и да има мир и любов и домашен уют
305
4
 
22
 
! Отговори
пъпеш преди 6 години
Не децата са проблема, а жените. Много са рискови. Правиш 2 деца, апартамент на кредит. Децата станат на 10 и 12, и жената ти бие шута. Апартамента почти изплатен, децата големи. Бал амурници малко останаха.
304
6
 
5
 
! Отговори
НЯМА ДА ИЗЧЕЗНЕМ преди 6 години
Ниска раждаемост има там, където критериите за жизнен стандарт са високи!Докато не достигне желаното равнище, отговорният човек не създава потомство.На ударното размножаване и пренаселване на планетата скоро ще се сложи край и това ще стане по начин, крайно неприятен за шмекерите, които не могат да си държат дюкяна закопчан и за хитрушите, решили, че ще си изкарат живота лежейки, начесвайки оная си работа и получавайки за това готови пари. ЩЕ ИМ ИЗЛЕЗЕ ПРЕЗ НОСА !!!
303
6
 
4
 
! Отговори
До ДО МРЪНКАЧИТЕ преди 6 години
Първо се научи каква е разликата между "робство" като институция и временна загуба на собствена държавност.Имаш ли изобщо представа колко от съвременните европейски държави, през по-голямата част от своята история, са били провинции на други държави?И престанете с тези инсинуации, че имаме слаба държавност и липса на висока култура - тези глупости са изфабрикувани от историците на няколко други държави, които нямат сметка да има силна България. Една от тези държави насила ни натресе социализма
302
8
 
4
 
! Отговори
ДО МРЪНКАЧИТЕ преди 6 години
Винаги сме били Роби, повече години сме били роби отколкото свободни. Когато на *** не му ене кой го управлява, а само си псува все ще е така.Спрете да мрънкате, навсякъде има добре платени професии - ИТ, търговия, медицина, производство, инжинери всякакви, и тн и тн. Продавачки, чистачки, шофьори, правейки цял живот едно и също просперитет няма, разберете го! Никой няма да дойде да ви каже евала, а вие да си дрънкате ракията без да си мръднете пръста!СТИГА ПАРТИЙНИ ПРОСТОТИИ, СЪБУДЕТЕ СЕ!
301
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да, умира България
300
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е за 5 деца да се поддържа училище ли? Ако има работа, но не молове, магазини и кол центрове, а истински бизнес, фабрики, производства и селата ще са добре, там ще живеят хора и ще създават деца. В Германия във всяко селце има производства и хората имат работа. В България в селото има поща, селският магазин и мечтата е дори и малко деца, да го има училището, кметството че иначе край.
299
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз със съпруга ми нямаме деца от няколко години,той е здрав и няма никакви заболявания и пречки,които биха му попречили да бъде баща. Но за жалост,аз имам гинеколгични проблеми-нередовен цикъл,поликистизни яйчници. Нямам никакъв аборт( а и съм против абортите),не използвам противозачатъчни абортивни средства и хапчета след полов акт. Не използваме презервативи по време на секс. Единствената ни секс поза,която използваме е мисионерската-от нея се забременява,но за жалост аз съм като ялова крава.
298
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен "Българите не раждат защото непорочното зачатие е само мит."Твоето мнение е отвратително.Българите,като всички народи и племена се размножаваме чрез естествения полов акт между мъж и жена. Ще те помоля да не хулиш святи неща за православните християни,защото няма никакво право да говориш глупости. Непорочното зачатие не е мит,а е единствената и неповторима истина,а и то няма нищо общо със скверното инвитро и сурогатното "майчинство",нито пък с похотливият естествен полов акт.
297
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво е,че показват водещите на сутрешния блок по България Он Ер това многодетно семейство,но се чудя на жената-защо плаши така тези,които нямат и две деца? Многодетните семейства трябва да покажат това,че те обичат децата си и никакви материални липси не ще ги откажат от рожби,а тук тази майка с тези три деца пушка и говори,че й е било трудно да се гледат деца. С пъшкане и оплакване няма как да подтикнеш други семейства без деца да създадат деца. Това става само,когато майката не се оплаква.
296
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да, умира България, благодарение на корупцията и безнаказаността, ей на, за детските градини, пак скандал, а нещата са така от години, чак Фандъкова се намеси да защитава високопоставени, които се смятат за нещо повече от останалите... гнус ме е от тях, и в училищата е същото, в болниците...как да не се топим, кой може да живее така?...
295
1
 
41
 
! Отговори
До Видинчанина преди 6 години
Айде стига глупости, във Видин работят една шепа народ връзкари...Няколко мутри и техните роднини са добре, другите ровят в кофите...1000 лв. заплата взима само кмета и компанията му...Връщали се били хората, ама само по Коледа и Великден се връщат, вчера 5 автобуса пълни тръгнаха към София...2000-3000 души се върнали, ама в квартал Нов Път от кафевите , дето "бачкат" у Германия професията "джебчия" и "ДДС-ар, знаеш кво ти говоримПо-вероятно е да видиш НЛО, отколкото младо семейство с деца.
294
3
 
30
 
! Отговори
Емигрирал българин преди 6 години
Ами как да направя 2 и поече деца и да ги гледам с жената след като получавам мизерна заплата от има няма 1000 лева.Кое по напред да разпределям.За да съм спокоен и да живея доволно в България трябва да получавам за всяко дете и жена ми по 1000 лева.Тогава ще се върна в България.Адиос и жалко ми е че напуснах тази красива страна.Ами !
293
0
 
0
 
! Отговори
Simeon преди 6 години
https://change.org/p/council-of-the-european-union-manifesto-for-saving-united-europeVizte i podkrepete!
292
2
 
32
 
! Отговори
Самба преди 6 години
Умира ли България? Чудесен въпрос. Олигарси,червени ***,престъпни политици, които излагат на геноцид тази красива страна 25 г."преходно" и 45 г."ударно червено", започнаха да се досещат,че след като откраднаха всичко няма да има на кой да го продават. Никой не се заселва трайно в БГ,защото тържествуват здравен,криминален и социален геноцид, а всичко което може да работи заминава за Европа и Северна Америка. След 25 г. в такава България ще живеят 3млн.:3000 ултра-богати и останалото ***.
291
7
 
13
 
! Отговори
пЕШО ТАНКИСТА преди 6 години
По татово време имаше т.н.Ергенски данък.Днес системата е така направена че ако си ялов си ОК,с деца ли сипроблем.Именно поради това никой не ще да се жени,а прекара ли се едно дете и толкоз.Колкото да ощастливим и онаследим бабите.Така държава не се прави.Рано или късно ***,турци и мигранти ще ни завладеят по примера на Косово и отново ще стигнем 9000000.Само че остналите българи ще ги вкарат в резерват,като индиянзите в САЩ, да ни се радват в часовете по история на Бугаристан.
290
2
 
40
 
! Отговори
seira преди 6 години
СПОРЕД МЕН ИСТИНАТА Е ЕДНА:ЗА ДА БЪДЕ ЕДИН СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИ БАЩА "НА МЯСТОТО СИ" В СВОЕТО СЕМЕЙСТВО Е НЕОБХОДИМО, ДА ПОЛУЧАВА НЕТЕН ДОХОД С КОЙТО, ДА ИЗДЪРЖА КАКТО СЕБЕ СИ, ТАКА И СЪПРУГАТА, И ДВЕТЕ СИ ДЕЦА!ДОКАТО НЕ СЕ ПОСТИГНЕ ТОЗИ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ, ВЪПРОСА С ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РЕШЕН!!!АМИН!
289
4
 
26
 
! Отговори
Голата истина преди 6 години
4% ръст само за това разправят казионните медии.Само преди 10г по времето на омразната тройна коалиция имаше 69000 бебета.Днес са 55000 о след 10г.? Независимо че няма деца в т.н. образование се наливат нови и нови милиарди.Не е ли ясно че именно неолибералния икономически и социален модел води до това.Хората от бачкане не се срещат и не се.!?Няма семейства.Половината от 35годишните са моми и ергени дето да си купят старо БМВ и Айфон е смисъла на живота.За това ли умираха Левси и Ботев?Трагедия!