На борда, зад граница: Доброто у българите същестува

Кореспондент на БНР в Брюксел разказва за инцидент в самолет
Обновена: 28 фев 2020 14:20 | 8 яну 2018 14:00, Екип на Dnes.bg
44
На борда, зад граница: Доброто у българите същестува
Снимка: Reuters, архив

За българите в чужбина, отчуждението или как човечността у хората все пак намира място някъде там. Това споделя Ангелина Пискова, кореспондент на БНР в Брюксел, в свой пост в социалната мрежа Facebook.

Тя пътува в самолет на път за Брюксел, когато се случва нещо, което преобръща представите й за сънародниците ни зад граница.

"В самолета на път за Брюксел се случи нещо, което напълно разби представите ми, че българите в чужбина се изяждаме един друг", започва своя разказ Пискова.

След това продължава, запознавайки ни с неприятен инцидент, свързан с момиче, което припада на борда.

"Момичето, което седеше до мен, припадна. Повярвайте, наистина се уплаших - главата й клюмна на рамото ми, цялата пожълтя, а устните й посиняха", уточнява Ангелина Пискова.

"Извиках и буквално скочи целият самолет (пълен изключително с българи). Веднага се намериха лекари, които да я прегледат, други хора я завиха, трети й предложиха да не лети за Лондон, който беше крайната й дестинация, а да преспи у тях в Брюксел", разказва положителните си впечатления от реакциите на хората на борда още тя, като не пропуска да отбележи и професионалното, и човешко отношение от страна на екипажа на "България еър".

"Колкото до действията на екипажа на "България еър", мога да говоря само със суперлативи - подходиха и професионално, и човешки. Осигуриха й лекар на летището, а командирът беше готов да приземи самолета и по-рано, ако нещата тръгнеха зле", пише още Пискова и завършва: "Върна ми се вярата в доброто!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
ФКБОТЕВ преди 6 години
Поздравления за хората които са били на този полет и са се отзовали, както и за екипажа. Браво! Повече такива българи трябва да имаме.
24
1
 
7
 
! Отговори
Станислава преди 6 години
И аз мисля, че българите сме доста по-човечни, отколкото ни изкарват. Разбира се, има и изключения. Дори само по коментарите може да се разпознаят нормалните хора. А личните ми впечатления от българската авиокомпания са повече от чудесни - красиви, възпитани и любезни млади хора, обслужване на високо ниво и усещане за сигурност. Де да беше навсякъде така...
23
1
 
3
 
! Отговори
ха преди 6 години
До вввОпределено на такива като Вас, е по-добре да не се обръща внимание :)! Разбирачи! В колко ситуации попаднахте, за да знаете екипажа на която и да е авиокомпания на какво е обучен и на какво не е!
22
11
 
1
 
! Отговори
ввв преди 6 години
Това същия българия еър ли е където миналата седмица като ги попитах дали имат натурален сок ми отговориха ´не може. Той е само за деца´. Пълни глупости. А българина обича да гледа сеир така че не се учудвам че са се събрали всички да гледат какво става. А екипажа на бг еър е обучен само да си седят на приказка през целия полет.
21
3
 
8
 
! Отговори
така е преди 6 години
Българите сме добри хора и се подкрепяме.Разбира се има и ***, но къде не е така.Важното е да се посочват добрите примери и да се развенчават тролетариите които петнят името българско.
20
2
 
28
 
! Отговори
Вярвам преди 6 години
Аз съм от хората, които винаги съм вярвал в доброто в българина и този случай за пореден път го доказва. И екипажа и пътниците са реагирали по начин по който е нормално да се реагира.
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До охоооСъвсем друга е темата на статията. Всъщност добре си се включил, защото и авторката казва, че проблемът на България и българите са такива като теб, които от зор да се направят на много компетентни, все са недоволни. Браво на пътниците, браво и на екипажа. А на троловете желая цял живот ей така да им мине в злоба и мизерия :)
18
2
 
26
 
! Отговори
Роси преди 6 години
Българите не сме лоши хора, когато се изпадне в такава ситуация винаги сме готови да помогнем и ставаме задружни. Чудесна реакция на хората.
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
забележете, това е неочаквано поведение, т.е. необичайно е да сме човечни и е точно така. Няма какво да ви убеждавам. Новината екогато човек ухапе куче, а не обратното, затова този дребен инзидент е новина.
16
2
 
20
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 6 години
Нека да сме наясно! Живях известно време в Еропата. Установих тотално неглижиране от европейците спрямо България, древна и съвременна. Ние сме по-долу и от ***. В най-добрия случай европейците ни съчувстват. О българин, е какво пък, човек не избира какъв да се роди. Това не е виц. В Европа, древната ни материална култура се представя като романска или византийска. Съответно, духовната ни култура е пък славянска. По всякакъв начин ни трият от световното битие. Това не е от вчера и днес, - например: прочети Кандид.... на Волтер. Всички ние трябва да издигнем авторитета на България на межд
15
1
 
14
 
! Отговори
До 1 и предишния преди 6 години
Цитат: В самолета на път за Брюксел се случи нещо, което напълно разби представите ми, че българите в чужбина се изяждаме един друг", започва своя разказ Пискова.--За вас двамата са тези нейни представи, за живеещите в чужбина, а не за хората останали в България.
14
18
 
7
 
! Отговори
Каролеффф преди 6 години
Мирише ми на платена реклама. Пълен абсурд е историята!
13
4
 
7
 
! Отговори
От чужбина преди 6 години
долу РУШИЯ и прасето ДОГАН ПЕЕВСКИ
12
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PLATENA STATIA OT AVOKOMPANIATA.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То остава доктор, пък макар а български да си мълчи.
10
16
 
12
 
! Отговори
Фостичкин преди 6 години
До коментиращите:Не ви ли става ясно че статията всъщност е реклама на въпросната родна авиокомпания. Добротата на хората в самолета и елемента на патриотичен фейлетон са за парлама само. Друг е въпроса че ние забелязваме и коментираме само елемента "Добротата на българина я има все пак".
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е това е нещо нормално. Оставаше и никой да не реагира, щяха да бъдат егати катилите.А, ако беше ***, едва ли щяха да го поканят да пренощува у тях.
8
21
 
31
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Няма нищо за чудене - пътуващите са българи живеещи в чужбина.Плявата е останала в Родината
7
3
 
9
 
! Отговори
вВ преди 6 години
Райдвайте се все пак че не сте Чак толкова лоши. Иначе, всичко описано би се получило по подобен начин почти навсякъде...особено с екипажите които са тренирани точно това да правят.
6
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите сме 99.5% нормални хора, не по-зле от останлите, със своите особености естествено.Проблема е, че в новините влизат останалите 0.5% и правят така да се каже "официална извадка" за народа ни. А самите н.нар. медии преекспонират здраво, щото както всички знаем - лошите новини продават.