Почина хотелиерът Стефан Шарлопов, издъхнал в съня си

За кончината потвърдиха от компанията му
Обновена: 5 фев 2018 10:45 | 5 фев 2018 10:44, Александър Попов
198
Почина хотелиерът Стефан Шарлопов, издъхнал в съня си
Снимка: Булфото

Почина бизнесменът Стефан Шарлопов, собственик на верига хотели "Шарлопов комплекс".

Той е издъхнал тази нощ в съня си, съобщиха пред Дир.бг от "Шарлопов Груп".

Стефан Шарлопов е роден е на 14 октомври 1962 г. в Бургас. През 1986 г. завършва висшето си образование във Великотърновския университет, специалност "Българска филология".

След това започва работа като журналист в София и в изданията, в които работи, се занимава с икономическа тематика. 26-годишен издава първата си книга с художествена документалистика. През 1989 г. започва частен бизнес.

Шарлопов се занимава със стокови и финансови операции до 1993 г. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ АД – компания за производство на трайни пакетирани сладкиши с фабрика в Елин Пелин. Освен на четирите индустриални предприятия, Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД и др.

55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той също така бе председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс“. Един от последните му проекти бе комплекс „Созополис“, който е замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.

Шарлопов има пет деца, като дъщеря му Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на "Шарлопов Груп". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
44
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИвановТова че ти през 90-те си спал и не си успял си е твой проблем, аз и без БКП си карам ЦЛС-а и такива като тебе говорят митове и легенди какъв съм бил. А пък Шарлопов каквото оставя след себе си, само поклон и възхищение. Вие още пишете по сайтовете после мрънкайте, че сте бедни.
78
8
 
47
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
До Анонимен 91Така ние обикновените българи мизерстваме за да може като този г-н да се угояват и да летят пред ден два до чужбина на почивки с големите си семейства. Ами така е като не сме получили и ние червено куфарче с милиони така е ще сме бедни и такива като починалия г-н ще ни мачкат незаслужено.
77
40
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да го прости, страхотен бизнесмен !
76
8
 
37
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Някой казват, че била тънка разликата дали си беден или богат. А аз казвам, че разликата е огромна и много, много дебела защото. Докато бедния българин трудно може да подсигури всички най-необходими неща за децата си. А в някой и случай и трудно намират пари за лекарства. То г-н който е починал се е наживял за десет живота не за един. Почивката му в чужбина, а ако се нуждаят децата му от лекарства няма да отиде в бързикредити, а веднага вади едни пари и даже не ги е усещал.
75
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До do 88Кой знае от коя провинция си, ама някои хора в столицата ти сме с бая кеш и не храним по по-успешните и от нас да.
74
5
 
19
 
! Отговори
do 88 преди 6 години
,,Всичките ви коментари тука са на хора на по 30-40-50 години дето работите за заплати по 600-2хиляди лева макс"Ти да не си Кашпировски, бе? хахаа
73
2
 
13
 
! Отговори
Варненка преди 6 години
Болен ли беше, че толкова млад?
72
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 65, NAD9VAM SE EDIN DEN DA SE SABUDISH V SEVERNA KORE9 I DA TE SHIBAT 10 KOREECA S MALKI PISHKI,A TI DA SE MUCHISH, 4E NE STIGASH DO ORGAZUM,KOMATEVSKI KATUR VUSHL9SUL!!
71
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и БКП мислеха, че ще векуват във властта, накрадоха се като за 1000 г.. Същото ги очаква!
70
4
 
50
 
! Отговори
Ало Ваньо преди 6 години
Жалко и Много Странно..........И на Мишо Бирата му нямаше нищо, на жена му също, но при ченгетата е така. Следват Гоце, "генералът" със скъпите костюми, Пешо Коня, Цеца моторетката и т.н.
69
4
 
112
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Точно тоя пич застрои и бетонира голяма част от Созопол с луксозни комплекси по втория начин,точно тоя пич мрънкаше че се плащало много на камериерки и работници и щял да си вземе от Молдова за 20 лв заплата.........май и той е имал 100 търбуха за пълнене....
68
3
 
53
 
! Отговори
Народе??????? преди 6 години
Поне един пиксел скръб ще се намери ли за новопредставения? Мълчи народа! Глухо и страшно гърмят окови!
67
4
 
44
 
! Отговори
Пич преди 6 години
В България видно хора които създават не доживяват онези блажени за всекиму дни.Гаранция за дълъг живот тук е да станеш военен или полицай...с работа 80 години трудно се хващат.Вервайте ми!!!
66
8
 
98
 
! Отговори
Звездоброец преди 6 години
Голям смях е този живот - и Шарлопов вече го разбра. Все вторачен в пари, сделки, проекти, комплекси, заводи, така и не намери време да погледне към звездите. Струваше ли си, скъпи покойнико?!
65
12
 
56
 
! Отговори
ония преди 6 години
На гости май при червеите отиваме а? А сега да видим колко ще си отнесе със дървения миндер...?
64
1
 
21
 
! Отговори
Тълкувател преди 6 години
1 ЯМР = 2 нощувки в СПА комплексСпасява живот, понякога...Бог да го прости!
63
10
 
54
 
! Отговори
Умен гущер преди 6 години
Ковчег джобове няма, казваше баба ми. А да видим сега дали ще занесе нещо?
62
7
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се запитаме: Кой притежава ПАМПОРОВО АД., БОРОВОЕЦ АД и защо тези куруроти имат връзка с Цветелина Бориславова и с нейнят бивш /но не финансово/ Борисов?????ААААААА?
61
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бог да го прости !!
60
6
 
42
 
! Отговори
123 преди 6 години
И тоя и оня с млекцето си мислеха, че баце ги пази. А той баце за *** за зеле не става. И да иска не може да ги опази. Ама така е червените като изгладнеят и се почват едни други.