Еднакви цифри в номера на колата – 1500 лв.

Табела с четири цифри по желание ще струва 300 лв.
15 фев 2018 15:10, Анисия Иванова
33
Еднакви цифри в номера на колата – 1500 лв.
Архив: Булфото

За табели с регистрационен номер с четири еднакви цифри таксата е 1500 лв. За комбинация от цифри: "аа-вв"; "ав-ва"; "ав-ав", където "а" и "в" са различни числа от "0" до "9" и за табели с регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание – 300 лв.

За табели с регистрационен номер с комбинация от шест букви и/или цифри по желание цената остава 7000 лв.

Това предвижда публикуван за обществено обсъждане проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси, приета с Постановление № 53 на Министерския съвет от 1998.

В момента за четири еднакви цифри се плаща 1000 лв., а за комбинация – 30 лв., припомня "Труд".

Поскъпват и много от останалите такси на "Пътна полиция". Вижте заложените промени в таксите.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В една презокенска държава ,преди няколко години , за рег.номер от комбинация цифри с букви се плащаше по 10$ на символ (макс до 7 символа се събират на табела). Май и те са тъпи като гъдулки щот населението с мигрантите са над 350млн... колко пари са това ако ги сметнеш в БГ стандарта .. мали мали
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моят баща, както и дядо са дърти, мазни, улигофренясалали потомствени ченгета-катеричоци. Тези номера за нас са безплатни. Тати ги урежда. Щото аз съм толкова зле с главата че още не могат да ме уредят на държавна хранилка.
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези номера са за ***, които имат непреодолими затруднения да запомнят четири случайни цифри, дори и да ги виждат по няколко пъти на ден.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛАКОМИЯ МАМА МИЯ!
24
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Много правилно щом искаш да покажеш,че си нещо повече плати си и държават печели от това.Ако не е тази такса парите пак ще ги дадеш но под масата щом искаш нещо по специално от другте се плаща и то на черно.В КАТ ако отидеш и искаш да не чакаш ред плащаш има едни хора които са там вземат номерче и след това ти го продаат ако бързаш.
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук в бялата държава такива номера с еднакви цифри или по избор са 25 евро! Нормалните табели са 5 евро! Какви са тези цени при вас нямам идеа но сигурно заплатите ви надвишават тези в белите държави. По друг начин немога да си обясня тези високи цени. Отидете в бела държава и ще видите че такива номера са рядкост Или ако ги има те са на селянин имигрант който си е купил БМВ за 1000 евро и който се мисли за галемата работа и се надува като се прибере на село у ***.
22
2
 
18
 
! Отговори
Бонго преди 1 година
С такива номера индивидите с комплекси за малоценност си личат отдалече. В този смисъл са полезни за останалата част от хората, които могат да се ориентират по-лесно.
21
3
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
За народопсихологията-да, но за Германия това което си писал не е вярно. 10-20€струва да си избереш номер! А не номер с четири еднакви цифри!
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, хубаво недоволствате срещу високите цени на номерата с еднакви цифри, но в крайна сметка защо въобще си купувате такива? Вземете този който ви се падне по ред. В крайна сметка какво значение има какъв ти е номера. Освен това, номер с еднакви цифри дава статут само на хора които няма какво друго да изтъкнат, освен да покажат, че се мислят за нещо повече от другите, независимо, че до преди 15-20 години, всички взимахте книжки на Лада а карахте Москвича на тате! Тъй, че к'во са прайте?!?!
19
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Номера му по-скъп от колата :D
18
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9

Във богата Германия струват 10€,България 750€.

Ама в Германия, никой не обръща внимание на това.Веднъж на висок глас в едно кафе казах,че ако карам много скъпа кола въобще няма да ми пука какъв е номера.Болшинството по масите около мен се изхилиха и ме изгледаха като, че нещо не ми е вред.На това му се вика народопсихология.

И друг пример.Слушам разговор.
- Ако знаеш какъв Мерцедес беше спял пред пощатааааа!
- Какъв?
- Номера му беше четири двойки.
17
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Офф ,да се омитат
Не че бих дал 7000лв за номер

ами ползвай градския транспорт бе каскет
16
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да е като в другите страни. Да няма обвързване на номера с областта, в която е регистрирана. Табелите да се продават в хипермаркетите и режимът за регистрация да е уведомителен
15
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То добре да ги платиш, ама да остава твой номера завинаги. Т.е. да са на името на човек, както в много държави, сменяш колата, но номерата са ти същите. Не че аз бих дал пари за подобна глупост.
14
4
 
27
 
! Отговори
.. преди 1 година
Като има комплексари да дават пари... защо да не им ги вземеш?
13
4
 
49
 
! Отговори
тнт преди 1 година
В Германия ,ако искаш си избираш номера от компютър в чакалнята. Ако вече не е зает плащаш 11 евро отгоре и го вземаш. Все едно какви цифри и букви след цифрите си избрал. А това тук се нарича "държавен рекет".
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Често срещано при мутрите е друг вариант - няколко коли с еднакви поредица от цифри на номерата, но с различни букви отзад, т.е. номера по избор, а за това не виждам да се плаща.
11
2
 
12
 
! Отговори
хаха преди 1 година
имаме 2 коли. на едната е 1000 на другата 8888 :) общо съм платил 40лв :)
10
1
 
12
 
! Отговори
Простотия до шия... преди 1 година
До Ха ха ха ха

където "а" и "в" са различни числа от "0" до "9"...
чети до край бе тъпан!!!
9
5
 
17
 
! Отговори
доц. д-р чоко боков преди 1 година
а номер БОКО 3 струва 15 бона. приятен ден