Суперкамери срещу джигити: Радар не ги лови и снимат надалече

Мощните устройства ще пращат снимките направо до Главна дирекция на полицията
26 фев 2018 07:11,
42
Суперкамери срещу джигити: Радар не ги лови и снимат надалече
Снимка: Reuters

Суперкамери срещу нарушители на пътя пуска МВР. Те ще могат да снимат по три коли едновременно и да разпознават номерата им на 150 метра разстояние.

Мощните устройства са 28 на брой и започват да преследват джигитите на пътя.

МВР закупи суперкамерите през 2017 г. за 1,3 млн. лв. Устройствата вече са разпределени по областните дирекции в страната, а униформените са обучени за работа с тях. Те се пренасят в куфар и се слагат край пътя. Засичат нарушители до 600 метра, пише "24 часа".

Още по темата

Новите камери няма да имат нужда от полицаи, които да стоят до тях и да обработват данните ръчно. Униформените само ще ги пазят.

Когато заснеме нарушител, устройството ще изпраща информацията по защитен комуникационен канал в интернет до центъра в Главна дирекция на полицията. След това, отново автоматично, ще се издават фишовете на нарушителите.

Новите камери ще са невидими за радарите на шофьорите, които ги предупреждават, че наблизо има камера за скорост.

28-те нови камери ще работят от - 20 С до +45 С и ще засичат коли, които се движат с до 300 км/ ч.

Освен скоростта новите устройства разпознават и номерата на колите - денем на разстояние 150 м, и нощем на 120 м. 8 часа издържа батерията им, но ще се зареждат на място.

Освен новите 28 камери Пътна полиция има още 148 мобилни и 26 стационарни, като ще се доставят още 56 от преносимите и допълнителни 15 от стационарните. Така устройствата, с които МВР ще записва нарушителите, ще станат общо 273.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Тиквата преди 5 години
До АзТам и аз карам с над 300, голям кеф е. Затова, купувайте си само Дънлоп Спорт Махх 2, размер 225/45-17 или 225/40-18. Или другия вариант е Йокохама Адван Спорт А105, във същите размери. Това са гумите, пичове, които могат да ви удържат на пътя, при тая скорост!
39
1
 
1
 
! Отговори
Тиквата преди 5 години
То вече има антирадари или радар детектори и за тези камери - но все още са доста скъпички. Но нищо, ще падне цената, някои хора ще си купят съответните детекторчета.... да са живи и здрави братята китайци, които яко подбиват цените на електрониката - и пак ще караме като германци. Кого лъжеш - щом мога да стигна до морето за 2 ч 30 мин, защо да стигам за 4?! хайде сега, в 21 век сме! Дайте да се върнем на Ладите и на Москвичите, дето и със тях ставаха колкото искаш катастрофи!
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както правилно отбелязаха доста хора, основното тук е някой да лапне едни пари за едни камери.Официалната статистика на КАТ показва, че жертвите на пътя заради превишена скорост са 0.2% до 0.4% на годишна база.Почти всички останали жертви са в резултат на един куп нарушения, за които НИКОЙ НЕ СЛЕДИ.Камери слагат не на опасните участъци, а където ще максимизират глобите. Следователно, целта на камерите за превишена скорост е попълване на бюджета.
37
4
 
12
 
! Отговори
МВР ТЕРОР ИМА преди 6 години
Kaktoвече ДОКАЗАХА МВР терористи ползват камерите и холограмните стикери на предни стъкла за ОБЕМНО ПРОНИКВАЩ ДМК.Обсебените или зомбирани водачи се принуждават да нарушават п равилника за да ги снимат и докладват.Съгласно Основния закон камерите са ЗАБРАНЕНИ вижте чл 32,чл28 и чл 29..Арести за престъпниците от МВР облъчващи ,снимащи и увреждащи милиони водачи и пешеходци..
36
5
 
5
 
! Отговори
нннн преди 6 години
камерата снима и човека който е в колата и се вижда перфектно дори и нощем карай с 500 пак ще те снима затова е 50 000бона
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И колко младопенсиониращи се тъпунгера ще са нужни, за да пазят камерите? Първа категория труд, голям стрес.
34
0
 
8
 
! Отговори
Неук с мнение преди 6 години
В Закона за Дв. по Път. ясно е записано, че техническти средство за отчитане на скорост е РАДАР. камерата към него може да е извънземна, но без РАДАР не става. В последните 25 години няма измислени нови радари, а и производителите минаха към лазерната система за отчитане на скоростта. Та нищо ново не е измислено, пак качествените РАДАРДЕТЕКТОРИ ще предупреждават от над километър дори за такива насочени в гърба на движещия се. Няма радиосигнал извън обхвата. Ако има ДКД ще съдере кожата на полиц.
33
3
 
6
 
! Отговори
иии преди 6 години
актовете отиват в данъчното плащаш първо тях и тогава данъка на колата или стоиш без преглед и ти тече лихвата в данъчното и нап е
32
4
 
6
 
! Отговори
ОЙ преди 6 години
Алоо разбирачите !Камерите които покриват тези параметри(с които Вие явно не сте наясно, в смисъл даже не можете да изброите) с устройствата за връзка си струват парите.Там има и софтуеър и др. разни.За справка камера за шлема на пилота на вертолет с нощно виждане струва около 300000$ като има и по скъпи.Не защитавам полицаите, но невежеството е вредно за всички !
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един весник отпред и готово
30
2
 
12
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Предлагам от тия камери да се монтират на булевард "Царица Йоана"! От тунела на Люлин до Пернишката магистрала и обратно! Там карат с над 300км/ч. Мисля, че за няколко месеца ще избиете цената на камерите!
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нищо ново под слънцето - лазерчета - има детектори, има и заглушители
28
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само 28 камери за 1 300 000 лева? Яко крадене е паднало. От злато да ги бяха направили тези камери, по-малко щяха да струват.
27
1
 
18
 
! Отговори
добър ден колега преди 6 години
-А ти колега ли си. Ех ами ние откъде да знаем. Вече не пишем актовете ние. Снимката е заминала и не може да се трие. -А,не може. Познаваш ли Цаньо от контрола. Е той е на камерите, ще му се обадя да ме изтрие.
26
0
 
17
 
! Отговори
man преди 6 години
а колите с немска регистрация ще минавас с 200км/ч покрай тях и ще се смеят на глас
25
1
 
0
 
! Отговори
До Балканско камикад преди 6 години
До Балканско камикадзеда
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно....ще си купуваме коли,които могат да се движат с повече от 300км/ч и....всичко е точно :)
23
3
 
24
 
! Отговори
Вуте преди 6 години
Циркаджии, били невидими - просто работят на друг честотен обхват и производители ще пуснат и такива радари ловящи и сегашни и бъдещи!
22
2
 
17
 
! Отговори
Шофьор преди 6 години
Пич,чакай,чакай.......да разбирам ли,че твърдиш,че една кука има повече акъл под шапката от ЕДИН СЪДИЯ!?Ами вицовете за куки? :) СЪДА е този,който постаноявява дали дадено деяние е противозаконно,и СЛАВА БУГУ,че е така!!Иначе куките съвсем ще се разпищолят...
21
0
 
15
 
! Отговори
Софиянеца преди 6 години
До Балканско камикадзеАко все пак успее да те щракне, докато караш с над 300км/ч, в съда със сигурност ще можеш да обжалваш със следната защита - "Господин Съдия, при 300км/ч е невъзможно да видиш какво пише на знаците"