Борисов към лекарите: Заедно vs. кражбите в здравеопазването!

Премиерът настоя, че се дават милиарди, а хората не усещат това
89
Борисов към лекарите: Заедно vs. кражбите в здравеопазването!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова лекарите да бъдат партньори в контрола на парите, които се дават за здравеопазване.

Още по темата

"Искам да направим така, че да сме един отбор в здравеопазването и хората да усетят ефекта за себе си", заяви премиерът в началото на срещата си със съсловните здравни организации в Министерския съвет. След срещата стана ясно, че Националният рамков договор ще бъде подписан по-късно днес.

Борисов ги призова заедно да работят срещу кражбите и изтичането на средства от системата.

"Не може с 407 млн. повече да влизат в здравеопазването за тази година и още февруари месец да излезе, че с 270 сме назад", коментира той във видео от срещата, разпространено от правителствената пресслужба.

По думите му за първите два месеца на годината има свръхдоговаряне за лекарства, а те са 30% от разходите на болниците.

Борисов подчерта, че при увеличаващите се средства, при наличието на модерна апаратура и добри специалисти у нас, нарастват и средствата за лечение в чужбина.

Влизаме в един цикъл, в който милиарди се изливат и ефектът за хората е нула. Не може на чуждите здравни каси да имаме да плащаме над 275 млн. Сигурно сме в първата тройка на Европа по най-модерната апаратура, не мога да кажа, че не са ни кадърни докторите, точно обратното, а ние стотици милиони даваме на чуждите здравни каси, заявява той.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Брюксел за сделката за ЧЕЗ нищо не се чува, ако беше за нелегални мигранти и конвенцията щяха да ореват орталъка и да ни пръснат от порицания и глоби.
28
2
 
23
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Правилно премиерът иска с лекарите да са в един отбор. Неможе те да крадат без да се отчитат...
27
0
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Лекарите към Борисов: - Да, бе, да...
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце, обади се на Дянков и върнете парите!! След това се обади и се извини на проф. Плочев! И накрая, подпищи си оставката и ДРУМ!
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма протести.За Пирин и лифта имаше протести, а за ЧЕЗ няма никакви протести, всички са доволни.Ако някой пък тръгне да протестира, веднага се намират *** дето пишат "защо скачате?".Общо взето цяло чудо е, че тази държава съществува, всеки си трае и иска нещата да се променят, но той само да седи и да намира мана, и да казва какво не му харесва.
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карат ни да плащаме, когато се разнолеем също. Къде потъват платените от хората осигуровки??? И това е кражба!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко може да се направи така, че да работи, да се хващат крадците, да има реален съд и прокуратура, да влизат в затвора тези, които крадат, да се променят законите, които са още от комунизма... Но... нямат сметка това да се случи, защото в мрежите на правосъдието тогава ще падат и мафиотите, и политиците, а това те не искат.Като няма как да се краде българинът не работи... така го научи комунизЪма. Това важи за почти всички, който не краде е балък, за огромната маса.Комунизъм в действие.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 29От оШФорките. Други въпроси?
21
0
 
14
 
! Отговори
Констатиращ преди 6 години
Малиииии, как се радвам: Влизам във форума и чета-чета, ама като са се наредили юнак до юнака. Хванали са таз гади*на Бойко Борисов и го нищят, разобличават, далаверите му показват, аха-аха готов за затвора. Пълни форумите с юнаци!Обаче, юнаци, стойте си на топло. Не излизайте по площадите, щото е студено, духа вятър, ще настинете и ще кашлюкате.Ей тъй юнаци, от къщи го дармонете тоя.
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кражба е също да искате пари за здравно осигуряване от безработните и да им налагате глоби! Те откъде да вземат пари при условие, че нямат доходи?
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"вие" И СЯ СТЕ В ЕДИН ОТБОР,БОКО КРА ДЕЦА И ЕВ РЕЙ СКИТЕ ДОК-тори
18
1
 
17
 
! Отговори
Кражби ли? преди 6 години
Виж го ти,наглецът. Всяка година орязват парите на болниците,вместо да ги увеличават. Мутрооо! Я обясни,как се лекува болест за три дни,при здравна пътека от пет дни. Първият ден те приемат,на петият те изписват. Лошобило при Тошо,ама по негово време,докато не те стабилизират,не те изписват.Сега принуждавате болните да си тръгнат още по- болни и след няколко дни отново да постъпят,без гаранция за излекуване. Лекарите са с извити ръце. От джобовете си ли да плащат лечението на болните.
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чешкият премиер Бабиш днес заяви, че не е давал никаква информация на Борисов, относно сделката за ЧЕЗ, нито му е изпращал документи.Това означава само едно - че вчера за пореден път Борисов излъга най-нагло и безочливо.
16
1
 
25
 
! Отговори
абсурдистан преди 6 години
лекари ще контролират парите ? ,Ама те и сега ги"контролират" парите - Това е Проблема!Как пък Едно Свястно нещо не се случва в бг - само кражби и простотии
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората усещат всичко , кой истински го лекува, кой го краде и кой го купува.
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 20В кой бюджет?
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би нещата ще се оправят, ако на болните, които отиват на преглед, се дава това, от което имат нужда.Например безплатни лекарства, както правят нормални страни като Франция. Нещата се подреждат, когато няма липси.Лекарствата имат срок на годност.По- добре е да намерят своето място, те затова са произведени, вместо да бъдат изхвърлени купища скъпи лекарства.Съвсем нормално е да получиш нещо безплатно от държавата, на която плащаш всеки месец 20,40лв. здравни осигуровки.
12
1
 
24
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Да си припомним, че предния министър на здравеопазването на ГЕРБ си подаде оставката точно, защото се разбра, че е откраднал от здравеопазването с нагласена обществена поръчка със зет си.Та как могат ГЕРБ да се борят срещу кражбите , като самите те крадат ?!
11
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Продаде 3 по 33% от Енерото и парите отидоха в бюджета.
10
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма фигура е Бойко без него сме като африканска страна.